Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Το αστρονομικό ποσό που θα δώσει ως αποζημίωση στην πρώην βοηθό του


Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο σίγουρα δεν θα είναι χαρούμενος για την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Η εταιρεία του Ρόμπερτ Ντε Νίρο διατάχθηκε να πληρώσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια στην πρώην βοηθό του. Η εταιρεία του ηθοποιού κρίθηκε υπεύθυνη για διακρίσεις λόγω φύλου και αντίποινα την Πέμπτη – φέρνοντας στο τέλος μια συγκλονιστική δικαστική διαμάχη στην οποία ο ηθοποιός κατηγορήθηκε ως καταχρηστικό  αφεντικό, ο οποίος υπέβαλε την υπάλληλό του σε σεξιστική συμπεριφορά.

Οι ένορκοι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν κατέληξαν σε απόφαση μετά από περίπου πέντε ώρες διαβουλεύσεων την Πέμπτη και μια δίκη δύο εβδομάδων που είδε τον 80χρονο βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό να καταθέτει καθώς προσπαθούσε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της Graham Chase Robinson ότι ήταν αφεντικό από την κόλαση.

Αν και ο ίδιος ο Ντε Νίρο δεν κρίθηκε προσωπικά υπεύθυνος, οι ένορκοι είπαν ότι η εταιρεία του, Canal Productions, θα πρέπει να καταβάλει στην Ρόμπινσον, 41 ετών, πρώην δεξί του χέρι, 632.142 δολάρια ως αποζημίωση για καθεμία από τις αξιώσεις.

«Το κατάλαβαν σωστά ως προς τον κ. Ντε Νίρο, αυτό είναι σίγουρο», είπε ο δικηγόρος του Ντε Νίρο, Ρίτσαρντ Σόνσταϊν, μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας.

Ο σταρ του “Killers of the Flower Moon” δεν ήταν στο δικαστήριο, αλλά πήρε θέση στα τέλη του περασμένου μήνα, λέγοντας “Όλα αυτά είναι ανοησίες!”.

Η καταγγέλλουσα, η οποία επίσης κατέθεσε – λέγοντας στους ενόρκους ότι ο Ντε Νίρο την υποβίβασε σε  στερεότυπα γυναικεία καθήκοντα όπως το καθάρισμα των σεντονιών του – αγκάλιασε τους δικηγόρους της όταν άκουσε την ετυμηγορία και αργότερα φωτογραφήθηκε να βγαίνει από το δικαστήριο με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη της.

Η μακροχρόνια νομική διαμάχη ξεκίνησε όταν ο Canal μήνυσε την Robinson  τον Αύγουστο του 2019 , κατηγορώντας την άλλοτε έμπιστη υπάλληλο ότι έκλεψε εκατομμύρια σε αεροπορικά μίλια και ξόδεψε χιλιάδες δολάρια σε Ubers και δείπνα έξω.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!