Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Ξανασμίγουν οικογένειες Ελλήνων – ΦΩΤΟ


Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, συγγενείς ατόμων που επιστρέφουν από το Τελ Αβίβ του Ισραήλ, στέκονται στην πύλη των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη, περιμένοντας να αγκαλιάσουν ξανά τους ανθρώπους τους.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Ο κ. Μάκης Φλωρεντίν είναι ένας από εκείνους που περίμενε τη σύζυγό του από το Τελ Αβίβ, ο οποίος μόλις την αντίκρισε και την υποδέχθηκε, δεν την άφηνε από την αγκαλιά του. «Η γυναίκα μου ήταν να επιστρέψει προχθές, αλλά ακυρώθηκε η πτήση της και έφτασε σήμερα».

Τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους όμως βρίσκονται ακόμη στο Τελ Αβίβ, όπου ηχούν οι εφιαλτικές σειρήνες του πολέμου, με τον κ. Μάκη να εκφράζει την ανησυχία του.

«Ανησυχώ… Τα παιδιά μου δουλεύουν εκεί, πλέον από το σπίτι. Η κόρη μου θέλει να γυρίσει μαζί με τα δύο παιδιά της, ηλικίας 9 και 10 ετών, και να μείνει στην Ελλάδα μέχρι να τελειώσει αυτό το “μπαμ”. Έχουν σπίτια εκεί με αντισεισμικό σχεδιασμό και όταν χτυπάνε οι σειρήνες, μπαίνουν εκεί» ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά της, η κα Δόμνα Κωνσταντοπούλου  από τα Ιωάννινα, η οποία επισκέπτεται συχνά το Τελ Αβίβ, μίλησε για την στιγμή που χτύπησαν οι σειρήνες προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Ελλάδα.

«Ακούσαμε δυνατά τις σειρήνες και μας έβαλαν να πάμε να κρυφτούμε μέχρι να σταματήσουν, γιατί δεν μπορούσαμε να φύγουμε».

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έφτασαν κι άλλοι Έλληνες που βρίσκονταν στο Τελ Αβίβ, με τους συγγενείς τους να παίρνουν μία ανάσα ανακούφισης την ώρα που τους βλέπουν μπροστά τους.

Έλληνες Ισραήλ αεροδρόμιο Μακεδονία

Έλληνες Ισραήλ αεροδρόμιο Μακεδονία

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!