Η πιο γλυκιά συνταγή από την Αλεξία Αλεξιάδου για το bizznews.gr

Μια γλυκιά συνταγή μόνο για τους αναγνώστες του bizznews.gr


Μια από τις πιο νόστιμες και πετυχημένες γλυκές συνταγές της Αλεξίας Αλεξιάδου για τους αναγνώστες του bizznews.gr για αυτή την εποχή!!
Γλυκό ρολό κολοκύθας της Αλεξίας
από το τεύχος Realfood Νοεμβρίου 2006.

10 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος 15΄
Βαθμός δυσκολίας ++

για το παντεσπάνι
3 μεγάλα αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας πουρέ κολοκύθας
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι αλάτι

για τη γέμιση
1 πακέτο (300 γρ) τυρί κρέμα
1/2 κούπας μαλακωμένη μαργαρίνη
1 1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι βανίλια

100

1. Βουτυρώστε ένα ταψί jelly roll, στρώστε το με λαδόκολλα και ξαναβουτυρώστε το. Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη 20΄ περίπου, ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και χτυπήστε στη χαμηλή ταχύτητα για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά.

2. Κοσκινίστε στο μείγμα το αλεύρι με την κανέλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και συνεχίστε το χτύπημα μερικά δευτερόλεπτα στη χαμηλή ταχύτητα. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στους 190ο C,15΄ ή ώσπου να βγαίνει η φουρκέτα στεγνή.

3. Απλώστε στον πάγκο της κουζίνας μια πετσέτα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη. Αναποδογυρίστε το παντεσπάνι στην πετσέτα, βγάλτε την λαδόκολλα και με την βοήθεια της πετσέτας διπλώστε απαλά σε ρολό. Αφήστε το να κρυώσει.

4. Σ’ ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα με την μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν. Ξετυλίξτε το παντεσπάνι, απλώστε το μείγμα τυριού και τυλίξτε ξανά σε ρολό. Τυλίξτε το σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Για το σερβίρισμα, πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και κόψτε το σε φέτες.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!