Pfizer: Συμφωνία με Κομισιόν για άλλες 100 εκατ. δόσεις μέσα στο 2021


Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα παρέχουν επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού, στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το 2021.

Η παρούσα ανακοίνωση είναι αποτέλεσμα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ασκήσει το δικαίωμά της να αγοράσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις βάσει της διευρυμένης συμφωνίας που υπεγράφη στις 17 Φεβρουαρίου. Αυτή η εξέλιξη φέρνει τον συνολικό αριθμό δόσεων που πρέπει να παραδοθούν στη ΕΕ μέσα στη φετινή χρονιά σε 600 εκατομμύρια.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια για να φέρουμε το εμβόλιο σε περισσότερους ανθρώπους στην Ευρώπη, καθώς ο θανατηφόρος ιός συνεχίζει να προκαλεί καταστροφές σε ολόκληρη την ήπειρο» είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer. «Μέχρι σήμερα, έχουμε εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις εφοδιασμού προς την Κομισιόν και σκοπεύουμε να παραδώσουμε 250 εκατομμύρια δόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο τρίμηνο, σε μια τετραπλάσια αύξηση της συμφωνημένης ποσότητας του πρώτου τριμήνου» πρόσθεσε. 

«Οι 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις θα βοηθήσουν περαιτέρω στην επιτάχυνση των εκστρατειών εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ. Σκοπεύουμε τώρα να παραδώσουμε συνολικά 600 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ φέτος, η οποία καλύπτει τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Ένωσης και αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αθροιστική συμφωνία εφοδιασμού για το εμβόλιο σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Σον Μάρετ, Εμπορικός Διευθυντής της BioNTech.

Η Pfizer και η BioNTech την περασμένη εβδομάδα συμφώνησαν να επιταχύνουν τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ κατά 25% αυτό το τρίμηνο, προωθώντας την αποστολή 50 εκατομμυρίων δόσεων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο. Η ΕΕ χρειάζεται περισσότερες δόσεις από τις εν λόγω εταιρείες προκειμένου να αντισταθμίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις παραδόσεις της AstraZeneca Plc και την αναστολή εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Η J&J ανέστειλε τις αποστολές της, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ επανεξετάζουν σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος μετά τους εμβολιασμούς, την ώρα που αρκετές χώρες στην Ευρωπαική Ένωση έχουν περιορίσει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε ηλικίες κυρίως άνω των 60 ετών, για τους ίδιους λόγους.



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!