Πέτρος Τατσόπουλος: «Θα καμάρωνα αν ήμουν ομοφυλόφιλος»!

Έχει εκλεχθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κι όμως αποχώρησε μετά από κάποιο διάστημα. Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε και ο Πέτρος Τατσόπουλος, κυκλοφορεί το βιβλίο «Ήμουν κι εγώ εκεί», στο οποίο αποκαλύπτει την πορεία τους και όσα έζησε στην πολιτική.


Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό«ΕΓΩ!». Χωρίς δισταγμούς αναφέρθηκε σε θέματα που απασχόλησαν στο παρελθόν και αφορούσαν το πρόσωπο του.

Παλιά, γράφτηκε πως ήταν ομοφυλόφιλος. Θύμωσε ή γέλασε όταν το διάβασε για πρώτη φορά. Αναφέρει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε από το ντοκιμαντέρ “1821” και την κατασκεύασε η Χρυσή Αυγή για να με χτυπήσει. Πήραν μια δήλωση που δεν είχα κάνει, ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν ομοφυλόφιλος, κάτι που εγώ δεν είπα ποτέ ούτε εντός εκπομπής, ούτε εκτός, ούτε πουθενά. Το ανέφερε ως αστείο ένας φίλος μου στο facebook. Επειδή εκ των πραγμάτων ακούγεται εξωφρενικό κάτι τέτοιο για τον πενηντάχρονο Γέρο του Μοριά το ’21, σε μια εποχή που οι ομοφυλόφιλοι καταδικάζονταν με απαγχονισμό στην Αγγλία, όχι στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα- αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που έφυγε ο Λόρδος Βύρων από την Αγγλία και πήγε πρώτα στην Ιταλία και έπειτα στην Ελλάδα- και εξυπακούεται ότι δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τόσο αστήριχτο και γελοίο, η Χρυσή Αυγή, για να δικαιολογήσει σε δεύτερο βαθμό μια τέτοια τερατολογία, υποστήριξε ότι εγώ είμαι ομοφυλόφιλος, γι’αυτό και διασπείρω τέτοια ψεύδη διαδίδοντας την ομοφυλοφιλία στα πέρατα της οικουμένης. Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει αν η Χρυσή Αυγή με θεωρεί ομοφυλόφιλο ή όχι. Το θεωρώ γελοίο. Αλλά έπρεπε με έναν τρόπο να αποδείξω ότι δεν διαδίδω την ομοφυλοφιλία γιατί δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Θα καμάρωνα αν ήμουν. Δεν το θεωρώ ασθένεια. Είσαι ή δεν είσαι. Με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσα να είμαι ομοφυλόφιλος, είμαι ετερόφυλος. Πολύ απλά. Δεν γέλασα, αλλά εξοργίστηκα με τον πολιτικό χειρισμό, γιατί δεν τους ενδιέφερε αν είμαι όντως ομοφυλόφιλος, αλλά πως θα το χρησιμοποιήσουν για να διασπείρουν την φήμη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε μετάνιωσε για την ενασχόληση του με την πολιτική: «Όχι γιατί μπήκα στην κουζίνα . Είδα από μέσα τα πράγματα. Ο Churchill βέβαια έλεγε: “αν δεν αντέχεις την ζέστη στη κουζίνα, φύγε”. Δεν το μετάνιωσα».

petros tatsopoulos

Τέλος, αποκάλυψε πως είναι δύσκολο να διαχειριστείς τα αρνητικά σχόλια που δέχεσαι κατά καιρούς όταν εκτίθεσαι: «Βέβαια ήταν δύσκολο ψυχολογικά, γιατί ξαφνικά πέφτεις πάνω σ’ έναν ωκεανό χολής, ο οποίος δεν είναι διαχειρίσιμος ούτε έχει σχέση με εσένα τον ίδιο. Δηλαδή σε μισούν επειδή μισούν το κόμμα στο οποίο βρίσκεσαι. Όταν φεύγεις, σε μισεί το κόμμα επειδή δεν είσαι δικός τους. Είναι λόγοι που δεν έχουν να κάνουν με εσένα προσωπικά».της ν ομοφυλοφιλοια ψε’δοκ



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!