Πέτρος Ίμβριος: ”Οι στιχουργοί και συνθέτες είναι σε βαθύ τέλμα. Στερούνται φαντασίας”

Ο Πέτρος Ίμβριος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Καναδά και λίγο πριν φύγει αποκαλύπτεται για όλα στο Bizznews.gr και την Άννα Τσιάλτα.


Είναι ταλαντούχος και καλό παιδί. Το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που κάνει καριέρα και ο κόσμος του δείχνει την αγάπη του. Πριν φύγει για ένα μεγάλο τουρ στον Καναδά μαζί με την Μαίρη Λίντα, αποκαλύπτεται και δηλώνει χαζομπαμπάς. Ετοιμάζει δυνατές εμφανίσεις από Οκτώβριο και καινούργια τραγούδια. Ένας άνθρωπος που σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό που μιλάς μαζί του γιατί απλά χαμογελάει δυνατά  η ψυχή του!

Πως βλέπεις σήμερα την κατάσταση στο ελληνικό τραγούδι;

Το ελληνικό τραγούδι περνάει μια κρίση θα έλεγα . Μου φαίνεται ότι οι στιχουργοί και οι συνθέτες είναι σ ένα βαθύ τέλμα. Επαναλαμβάνονται συνεχώς και στερούνται έμπνευσης και φαντασίας ! Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, αλλά δυστυχώς είναι πολύ λίγες .

 Από τότε που ξεκίνησες να τραγουδάς οι μουσικές αναζητήσεις του Έλληνα έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αλλάζουν με τον καιρό. Θεωρείς πως αυτό συμβαίνει επειδή ο κόσμος απλά αλλάζει συνήθειες ή γίνετε κάτι άλλο και που οφείλετε;

Πιστεύω πως οι μουσικές αναζητήσεις του Έλληνα είναι  οι ίδιες. Ο κόσμος πάντα επιλέγει τραγούδια που μιλάνε στην ψυχή του. Από παλιά υπήρχανε διάφορα στυλ μουσικής, απλά με την πάροδο του χρόνου αλλάζουν οι ενορχηστρώσεις και τα ηχοχρώματα που ντύνουν τις μελωδίες και τους στίχους και προστίθενται νέα μουσικά στοιχεία, όπως το ραπ ή το χιπ χοπ.

Όταν ξεκίνησες να ασχολείσαι επαγγελματικά με το τραγούδι πώς το φανταζόσουν ότι θα εξελισσόταν; Τι όνειρα είχες τότε;

Δεν θεώρησα ποτέ επάγγελμα μου  το τραγούδι και την μουσική. Ήταν, είναι και πιστεύω να καταφέρω να συνεχίσει να είναι η μεγάλη μου αγάπη, η τρέλα μου και μια ψυχοθεραπεία δική μου, αλλά και όλων των ανθρώπων που μοιράζονται μαζί μου αυτό το πάθος.

 Έχεις συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες στην έως τώρα πορεία σου. Έχεις ερμηνεύσει κομμάτια αλλά έχεις δώσει και δικές σου δημιουργίες σε άλλους συναδέλφους σου; Ποιες συνεργασίες ξεχωρίζεις και γιατί;

Δεν μπορώ πραγματικά να ξεχωρίσω κάποιους καλλιτέχνες με τους οποίους  έχω συνεργαστεί, γιατί όλοι τους είναι μεγάλες αξίες αναγνωρισμένες πανελλαδικά.

 Πώς επιλέγεις τα τραγούδια σου;

Προσπαθώ πάντα να με αγγίζουν τα τραγούδια τα οποία επιλέγω. Συνήθως αφήνω το ένστικτό μου και την ψυχή μου να τα επιλέξει.

 Ο «Παλιοχαρακτήρας» είναι ένα νέο κομμάτι που υπογράφουν ο Χρήστος Δάντης και ο Νίκος Σαρρής. Πώς προέκυψε η συνεργασία αυτή;

Με τον Χρήστο είμαστε φίλοι πάρα πολλά χρόνια. Τον εκτιμώ σαν τραγουδιστή – μουσικό αλλά και σαν συνθέτη. Μαζί με τον Νίκο Σαρρή έχουνε κάνει πάρα πολλές επιτυχίες και πιστεύω ότι είναι ένα δίδυμο αχτύπητο. Κάποια στιγμή ο Χρήστος μου πρότεινε Τον Παλιοχαρακτήρα μου άρεσε πολύ και έτσι μπήκαμε στο στούντιο και ηχογραφήσαμε το τραγούδι.

Θα δούμε σύντομα να κυκλοφορεί δισκογραφική δουλειά με περισσότερα νέα κομμάτια;

Τα τελευταία χρόνια επιλέγω πάντα να ηχογραφώ μεμονωμένα τραγούδια τα οποία προωθούνται μέσω των ραδιοφώνων και μέσω του διαδικτύου. Κάποια στιγμή τα τραγούδια που θα αγαπήσει ο κόσμος και θα ξεχωρίσουν θα συμπεριληφθούν σε ένα ολοκληρωμένο CD.

 Έχει επηρεαστεί πολύ η νυχτερινή ζωή από την κρίση. Εσύ τι κάνεις για όλο αυτό και πως καταφέρνεις να κρατιέσαι;

Εννοείται ότι έχει επηρεαστεί και ότι υπάρχει πρόβλημα στα νυχτερινά μαγαζιά, γιατί όλοι μας είμαστε κρίκοι της ίδιας οικονομικής αλυσίδας. Εξάλλου η διασκέδαση είναι είδος πολυτελείας . Όλοι οι Έλληνες ανεξάρτητα από την εργασία τους καλούμαστε  να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα. Έτσι και οι καλλιτέχνες όπως και τα νυχτερινά μαγαζιά δίνουν τον αγώνα τους και προσαρμόζονται σε μια νέα τάξη πραγμάτων.

 Ποιους νέους καλλιτέχνες έχεις ξεχωρίσει;

Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι νέοι καλλιτέχνες. Δεν θέλω να ονομάσω κάποιους ,γιατί θα ήταν άδικο για κάποιους που θα ξεχνούσα. Εξάλλου το ένστικτο του κόσμου και η αγάπη που δείχνει σε κάποιους νέους καλλιτέχνες είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν.

Όλο το καλοκαίρι είχες πολλές εμφανίσεις στην επαρχία με το team του Χρήστου Γούναρη, και ο κόσμος σου έδειξε αγάπη και εμπιστοσύνη αφού γέμιζε τα μαγαζιά σου; Πως το εισπράττεις εσύ όλο αυτό;

Τους ευχαριστώ όλους για την αγάπη τους και για το ότι μοιράστηκαν μαζί μου την χαρά μου στην διασκέδαση και γεμίσανε τους χώρους σε όλες μου τις καλοκαιρινές εμφανίσεις. Ξεπεράσαμε κάθε δεδομένο σε αυτό το τούρ και έτσι θα συνεχίσουμε!!

 Ποια είναι τα άμεσα επαγγελματικά σου σχέδια;

Μέσα Σεπτέμβρη θα πάω στον Καναδά μαζί με την Μαίρη Λίντα για κάποιες εμφανίσεις και αρχές Οκτωβρίου θα επιστρέψω για την χειμερινή περίοδο.

Πώς είναι ο Πέτρος στην καθημερινότητά του; Ως μπαμπάς πως είσαι;

Στην καθημερινότητα μου  ασχολούμαι κυρίως με την δουλειά μου και με τα χόμπι μου. Τον περισσότερο χρόνο μου όμως τον αφιερώνω στην οικογένεια μου και ιδιαίτερα στις δυο κόρες μου και προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος πατέρας.

Τι θα συμβούλευες τη νεολαία που βλέπει μπροστά της εμπόδια και αδιέξοδα;

Η  χώρα μας βιώνει μια πραγματικά δύσκολη περίοδο και σίγουρα τα προβλήματα και τα εμπόδια είναι πολλά και ιδίως για την νεολαία μας. Θα πρέπει όμως κυρίως οι νέοι να αγωνιστούν και να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια νέα κοινωνία καλύτερη από την προηγούμενη σε όλα τα επίπεδα.

 Κάνε μας μια ευχή να κλείσουμε αισιόδοξα την συνέντευξη μας. 

Εύχομαι η Ελλάδα και οι Έλληνες να καταφέρουν επιτέλους να αποκτήσουν τα καλύτερα σε όλους τους τομείς ,γιατί αυτά τους αξίζουν.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!