Πέθανε ο θρυλικός «Απόλλο Κριντ» του Ρόκι


Ο Carl Weathers, ο διάσημος ηθοποιός που έπαιξε τον Apollo Creed στις ταινίες Rocky, πέθανε σε ηλικία 76 ετών.

Σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του ανέφερε: “Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Carl Weathers. Πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. Ο Καρλ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια εκπληκτική ζωή“.

“Μέσα από τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις τέχνες και τον αθλητισμό, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και αναγνωρίζεται παγκοσμίως από γενιά σε γενιά. Ήταν ένας αγαπημένος αδελφός, πατέρας, παππούς, σύντροφος και φίλος“.

Ο Weathers γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1948 στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Ο πατέρας του ήταν εργάτης. Ως μαθητής της όγδοης τάξης, κέρδισε μια αθλητική υποτροφία στο ιδιωτικό σχολείο St. Augustine High School. Ήταν αθλητής όλων των ειδών, ασχολούμενος με την πυγμαχία, το ποδόσφαιρο, τη γυμναστική, το τζούντο, το ποδόσφαιρο και την πάλη. Έπαιξε ποδόσφαιρο και αποφοίτησε από το Long Beach Poly High School το 1966.

Ο Weathers άρχισε να εργάζεται ως κομπάρσος ενώ έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο. Είχε τους πρώτους του σημαντικούς ρόλους σε δύο ταινίες που σκηνοθέτησε ο παλιός του φίλος Άρθουρ Μαρκς: Bucktown (1975) και Friday Foster (1975). Ο Weathers εμφανίστηκε επίσης σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς Good Times στις αρχές του 1975 με τίτλο “The Nude”, υποδυόμενος έναν θυμωμένο σύζυγο που υποπτευόταν ότι η γυναίκα του τον απατούσε με τον Τζέι-Τζέι. Επίσης, έπαιξε ως γκεστ-σταρ σε ένα επεισόδιο της σειράς Kung Fu του 1975 με τίτλο “The Brothers Caine” και σε ένα επεισόδιο της σειράς Cannon με τίτλο “The Hero”. Το 1976, εμφανίστηκε ως τοκογλύφος σε ένα επεισόδιο του αστυνομικού δράματος Starsky and Hutch και στο επεισόδιο Barnaby Jones “The Bounty Hunter” ως δραπέτης Jack Hopper.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!