Όταν η Μελίνα Μερκούρη συνάντησε τον Μπόρις Τζόνσον [φωτό]

Σε ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σε ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα


Ένας λογαριασμός του Twitter με το όνομα Elginism (δηλαδή Ελγινισμός) ανέβασε στο προφίλ του μια σπάνια φωτογραφία της Μελίνας Μερκούρη με το νέο υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Στην ανάρτηση αναφέρει ότι πρόκειται για συνάντηση των δύο το 1986 για ένα ντιμπέιτ πάνω στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, τότε που ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πρόεδρος της Oxford Union.

Η γνωστή αρχαιολόγος και λάτρης της Ελλάδας Ντόροθι Κινγκ δεν άντεξε και «έλουσε» τον Τζόνσον με αφορμή την ανάρτηση. Τον αναφέρει ως  «drama queen με επιφανειακή γνώση του ένδοξου πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας».

 

Wow.
Melina Mercouri with Boris Johnson, president of the Oxford Union, in 1986 before a debate on the Elgin Marbles

One’s mediocre drama queen w a superficial knowledge of the glorious culture of ancient Greece; the other’s Melina.https://twitter.com/elginism/status/753941121638731777 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!