Όταν η Μέριλιν τραγουδούσε στον Κένεντι Happy Birthday [βίντεο]

Σαν σήμερα το απόλυτο σύμβολο του σεξ τραγουδούσε στον Πρόεδρο!


Ήταν 19 Μαΐου 1962. Η Μέριλιν τραγουδά «Happy Birthday, Mr. President» στον Πρόεδρο Τζον Κένεντι, στα 45α γενέθλιά του και οι 15.000 θεατές – φίλοι και χορηγοί του Δημοκρατικού Κόμματος- που έχουν κατακλύσει το Madison Square Garden- σκανδαλίζονται. 

Η κεντημένη με 2.500 πέτρες, τουαλέτα της στο χρώμα του δέρματος, είναι τόσο εφαρμοστή, ώστε τα εσώρουχα μοιάζουν περιττά…

Η Μέριλιν αργεί να ανέβει στη σκηνή. Αλλά όταν επιτέλους ανεβαίνει, τραγουδά για τον κρυφό εραστή της (ο Πρόεδρος είναι παντρεμένος με τη Τζάκι), στάζοντας έρωτα.

Τότε αγνοεί ότι σε λίγο θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος. 

Η απάντηση του Προέδρου είναι: «Τώρα μπορώ να αποσυρθώ από την πολιτική, αφού μου τραγούδησαν τα 'χρόνια πολλά' με τόσο εκπληκτικό και γλυκό τρόπο». 

Τα γενέθλια του Κένεντι ήταν δέκα ημέρες μετά, αλλά επικοινωνιακά εξυπηρετούσε καλύτερα. 

Σαν κύκνειο άσμα

Λίγους μήνες αργότερα, στις 5 Αυγούστου του ίδιου έτους, η Μέριλιν βρίσκεται νεκρή στο σπίτι της.

Ο ηθοποιός Πίτερ Λόφορντ, γαμπρός του JFK, που προλόγισε, παρουσίασε τη Μέριλιν τη βραδιά των γενεθλιών του Προέδρου, ήταν παρών κατά τον θάνατό της.

Ή τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει ο Φρανσουά Φορεστιέ, δημοσιογράφος του «Le Nouvel Observateur», μυθιστοριογράφος και βιογράφος, συγγραφέας του βιβλίου «Τζον Φ. Κένεντι και Μέριλιν – Αληθινή ιστορία» (στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Μελάνι», μετάφραση Ρίτα Κολαΐτη. 

Γιατί, σύμφωνα με τον Φορεστιέ, η Μέριλιν, η πιο ποθητή σταρ του Χόλιγουντ και ο Τζον Κένεντι, ο πιο χαρισματικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είχαν μια σχέση που κράτησε δέκα χρόνια… 

Αλλά, το παράνομο ζευγάρι δεν ήταν στην πραγματικότητα ποτέ μόνο -τους ηχογραφούσε η Μαφία, τους κρυφάκουγε η KGB και βεβαίως, η CIA παρακολουθούσε στενά τα βήματα τους. 

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η πρώτη επαφή της Μέριλιν με τον γοητευτικό Κένεντι ήταν μόλις δυο μήνες νωρίτερα από το gala στη Madison Square, στο δείπνο  του ζεύγους Lawford.

Η κεραυνοβόλα, αμοιβαία έλξη είχε σχολιαστεί εντόνως… 

Μερικές μέρες αργότερα,  ο Κένεντι προσκάλεσε τη Μέριλιν σε πριβέ ταξίδι στα Palm Springs. Ήταν 24 Μαρτίου. 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!