Oι U2 τιμούν τους νεκρούς μπροστά στο θέατρο Bataclan

Μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που συγκλόνισαν τον πλανήτη, οι U2 αποφάσισαν να ακυρώσουν τις δυο προγραμματισμένες συναυλίες τους που θα έδιναν στη Γαλλία.


«Παρακολουθήσαμε άφωνοι και σε κατάσταση σοκ τα τεκταινόμενα στο Παρίσι. Οι καρδιές βρίσκονται στο πλευρό των θυμάτων και των οικογενειών τους. Είμαστε συντετριμμένοι από τις ανθρώπινες απώλειες στη συναυλία των Eagles of Death Metal και οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι στα μέλη του συγκροτήματος και στους θαυμαστές τους. Ευχόμαστε όλοι οι θαυμαστές μας στο Παρίσι να είναι ασφαλείς», ανέφερε η ανακοίνωσή τους.

Χτες το βράδυ μάλιστα η διάσημη μπάντα επισκέφτηκε το θέατρο Bataclan κρατώντας λουλούδια και κεριά, για να τιμήσουν τους νεκρούς. Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, που οι U2 ακυρώνουν συναυλία λόγω τρομοκρατικού χτυπήματος. Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο αποχώρησαν από χώρο στην Στοκχόλμη, επειδή υπήρξαν πληροφορίες ότι ανάμεσα στο πλήθος υπήρχε ένας ένοπλος άνδρας.

Τέλος να σας ενημερώσουμε πως τα μέλη του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles of Death Metal που έδινε συναυλία στην αίθουσα είναι καλά στην υγεία τους και αύριο αναμένεται να αναχωρήσουν για τις ΗΠΑ. Ένας τεχνικός που τους συνόδευε σκοτώθηκε στην επίθεση.

Το συγκρότημα Foo Fighters, που θα έπαιζε στο θέατρο Bataclan την Δευτέρα, ανακοίνωσε επίσης ότι τερματίζει την ευρωπαϊκή περιοδεία του και ακύρωσε τις συναυλίες που θα έδινε στο Τορίνο, το Παρίσι, τη Λιόν και τη Βαρκελώνη.

Με πληροφορίες από το το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!