O Steve Lawler στην Αθήνα

Στις 18 Ιουνίου στο Animal Club Athens στην πλάζ του Αγίου Κοσμά.


Στις 18 Ιουνίου στο Animal Club Athens στην πλάζ του Αγίου Κοσμά.

Στις 18 Ιουνίου στο Animal Club Athens στην πλάζ του Αγίου Κοσμά.

Στις 18 Ιουνίου στο Animal Club Athens στην πλάζ του Αγίου Κοσμά.

Ο Steve Lawler, ένα παιδί της acid house γενιάς, είχε καταπιαστεί με τα beats όταν ακόμη τα μουσικά είδη δεν σχημάτιζαν ούτε μια κουκίδα λάμψης στο “μάτι” της χώρας των club.
Ένας καλλιτέχνης της ηλεκτρονικής μουσικής που αψηφούσε τα όρια μεταξύ μουσικών ειδών από τις μέρες που διοργάνωνε τα, τότε άσημα, rave parties κάπου έξω από τον αυτοκινητόδρομο Μ42, στο Ην. Βασίλειο.
Οι κυκλοφορίες και τα remixes του έχουν εκδοθεί από μερικές απ’τις πιο αναγνωρισμένες παγκοσμίως δισκογραφικές εταιρίες όπως:
R&S Records, Systematic, Drumcode, Harthouse, Cocoon, MBF, OVUM, Sci+Tec, Tsuba, Souvenir, Rekids, Boxer Sport, Be As One, Monique, Kostbar, Skint και φυσικά απ’τη δική του δισκογραφική VIVa MUSiC.
Ο ίδιος, σαν διευθύνων της δικής του δισκογραφικής, VIVa MUSiC (έτος ιδρύσεως 2006), κέρδισε γρήγορα τη φήμη του κυνηγού νέων ταλέντων στο χώρο και κυκλοφόρισε για πρώτη φορά tracks καλλιτεχνών όπως οι Reboot, Audiofly, Simon Baker, Jamie Jones, Davide Squillace, Luca Bacchetti, Bushwacka, Livio & Roby, Dragosh, Leon, Plasmik, Ripperton, ilario Alicante, John Selway, Peace Division, Bearweasel, Tiefschwarz και φυσικά και ο ίδιος ο Lawler, μεταξύ πολλών άλλων, έχει μπεί κάτω απ’τη “φτερούγα” και ακόμη δέχεται υποστήριξη από πολλά υπέρλαμπρα ονόματα της House & Techno μουσικής.
Για την απόδειξη των παραπάνω, απλά ρωτήστε καλλιτέχνες όπως οι Simon Baker, Audiofly, leon, Bearweasel and Livio & Roby και θα σας διαβεβαιώσουν για το μέγεθος της υποστήριξης και των ευκαιριών που τους έχει δώσει.
Η VIVa MUSiC είναι πλέον το επιστέγασμα όσων έχουν συμβεί στην πορεία του μέχρι σήμερα, από την εποχή που τα rave parties είχαν κηρυχτεί παράνομα, μέχρι τι στίγμη που έγινε resident στο super club Cream στα μέσα των 90’s.
Έχει κάνει remixes σε καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς όπως οι Jamelia, Dido και Justin Timberlake και δούλεψε με διάσημους καλλιτέχνες που έχουν αφήσει παγκοσμίως το αποτύπωμά τους.
Εκτός από την ηχογράφηση ένος track για την επιτυχημένη ταινία τρόμου S ‘The Skeleton’ του Ian Softly, έχει κυκλοφορίσει μερικές από τις πιο συλλεκτικές δουλειές του χώρου όπως το ‘Dark Drums’,
‘Lights Out’ και πιο πρόσφατα τη μιξαρισμένη σειρά της ‘VIVa’. Τώρα πλέον στην 3η εκδοσή της η σειρά ‘VIVa’ έχει αποκαλύψει το μεγάλο όραμα του Steve περισσότερο από κάθε mix που προηγήθηκε με το down tempo την deep house να παίζουν σημαντικό ρόλο στο μίγμα των beat.
Ο Steve υπήρξε επίσης θριαμβευτικός resident για 9 χρόνια στο club Space στην Ibiza ( στο οποίο και επέστρεψε το 2008). Οι VIVa Nights, στις οποίες ο Steve έπαιζε απ’το άνοιγμα έως το κλείσιμο του club The End στο Λονδίνο, ήταν μονίμως sold out για τη διάρκεια των 7 χρόνων που υπήρξε εκεί resident και τέλος η περίοδος που ήταν resident στο Home Club του Λονδίνου ήταν και η μόνη επιτυχημένη περίοδος του κατά τα άλλα ανεπιτυχούς club.
Ένας καλλιτέχνης δυναμικός, με όραμα και δραστική εμμονή με το να αποδίδει όσο καλύτερα μπορεί. Το πάθος του Steve για την House, Techno και Electronica είναι τόσο δυνατό για μια απλή, εννιαία ένωση και τώρα το μηνυμά του είναι δυνατότερο από ποτέ.
18 χρόνια μετά και ο Steve Lawler δεν είναι απλά στην κορυφή του παιχνιδιού, πιέζει συνεχώς τα όρια σ’αύτο που υποτίθεται ότι πρέπει ένας DJ να κάνει – τεχνικά και δημιουργικά μιλώντας – σαν καλλιτέχνης και σαν ένας, πλέον, επιτυχημένος ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρίας.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!