Ο γιος της βασίλισσας Καμίλα γράφει βιβλίο μαγειρικής – Βασιλικές συνταγές από την βασίλισσα Βικτώρια έως τον βασιλιά Κάρολο Γ’


Ένα βασιλικό βιβλίο μαγειρικής ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο ο γιος της βασίλισσας Καμίλα, Τομ Πάρκερ Μπόουλς. Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον γάμο της με τον βασιλιά Κάρολο, το 2005, η βασίλισσα είχε κάνει και έναν ακόμα γάμο, με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς.

Με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς υπήρξε παντρεμένη για 22 χρόνια, από το 1973 έως και το 1995. Κατά την διάρκεια του γάμου τους απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τομ Πάρκερ Μπόουλς και την Λόρα Λόπες.

Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει ο γιος της βασίλισσας, έχει τίτλο «Cooking and the Crown: Royal Recipes from Queen Victoria to King Charles III» και περιλαμβάνει περισσότερες από 100 συνταγές για κάθε εποχή και περίσταση, από πρωινό, πικ νικ, δείπνο, μέχρι επίσημα συμπόσια και γεύματα τελετών στέψης. Ακόμα, περιλαμβάνει ιστορίες για σεφ, κουζίνες και παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ως λάτρης της ιστορίας του φαγητού, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο συναρπαστικό ήταν που έγραψα αυτό το βιβλίο», αναφέρει ο Τομ Πάρκερ Μπόουλς σε δήλωσή του. «Είναι συναρπαστικό να διαβάζεις πρωτότυπες συνταγές στο βασιλικό αρχείο στο Ουίνδσορ και να εξαφανίζεσαι στις ζωές και τις διατροφικές συνήθειες των ηγεμόνων από τη βασίλισσα Βικτώρια έως σήμερα», τόνισε. Επίσης σημείωσε ότι στο βιβλίο μαγειρικής έχει συμπεριλάβει συνταγές που του αρέσει να μαγειρεύει.

Ο Πάρκερ Μπόουλς, κριτικός εστιατορίων έχει γράψει πολλά βιβλία για το φαγητό, αλλά αυτή είναι η πρώτη του φορά που εμβαθύνει στον βασιλικό κόσμο.

Το 2022 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Time for Tea» για τη βρετανική ιστορία της εθιμοτυπίας του τσαγιού.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!