Από τη Μαρία Παπαϊωάννου

Με την αμεσότητα, το έγκυρο ρεπορτάζ και το οικογενειακό κλίμα που πρεσβεύει η εκπομπή του, ο Γιώργος Παπαδάκης κρατάει την πρωτιά στους πίνακες τηλεθέασης αλλά και στην καρδιά των τηλεθεατών επί 28 συναπτά έτη. Εκτός των άλλων όμως ο γνωστός παρουσιαστής υπήρξε για πολλούς μέντορας, καθώς στο πλευρό του βρέθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι στην αρχή της καριέρας τους.

Πριν από 5 χρόνια καλωσόρισε το τηλεοπτικό κοινό στο Καλημέρα Ελλάδα έχοντας στο πλευρό του ένα νέο, φρέσκο και έξυπνο κορίτσι με ικανότητα να επιχειρηματολογεί και μεστό λόγο που ξεχωρίζει. Η πολλά υποσχόμενη Μπάγια Αντωνοπούλου έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην ενημέρωση στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν πού την εντόπισε ο γνωστός παρουσιαστής. Η αλήθεια όμως είναι δεν έψαξε πολύ να βρει την όμορφη Μπάγια καθώς σε ηλικία 21 ετών, βρήκε το θάρρος να τον προσεγγίσει και να του ζητήσει να την πάρει στην εκπομπή. Έχοντας γνωρίσει τον χώρο της μόδας σε μικρή ηλικία – συμμετείχε στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 ενώ κατάφερε να βγει δεύτερη αναπληρωματική Miss TourismEurope Queen σε διαγωνισμό ομορφιάς του εξωτερικού – η Μπάγια ένιωθε πως θα την κέρδιζε το ρεπορτάζ. Φοίτησε στην σχολή δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 και από τους πρώτους της μήνες εκεί, πήρε τη μεγάλη απόφαση να προσεγγίσει τον Γιώργο Παπαδάκη, ζητώντας του να την αφήσει να κάνει την πρακτική της στην εκπομπή του. Η απάντηση ήταν καταφατική και το μέλλον ιδιαίτερα ευοίωνο. Λίγο μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης, ο γνωστός παρουσιαστής πήρε την απόφαση να την κρατήσει στην εκπομπή του και να την εντάξει στο δυναμικό της ομάδας. Η Μπάγια ξεκίνησε κάνοντας ρεπορτάζ, ρεπεράζ και μοντάζ ενώ δεν άργησε να έρθει η μέρα που δίκαια κατέκτησε μια θέση δίπλα του.

Η σχέση πατέρα-κόρης

Η προστατευτικότητα  που αποπνέει ο Γιώργος Παπαδάκης στους συνεργάτες τους είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει. Είναι αυστηρός, απαιτητικός αλλά συγχρόνως υποστηρικτικός με τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Την Μπάγια – λόγω του νεαρού της ηλικίας της – την έβλεπε πάντα σαν κόρη του. Το ίδιο όμως κι εκείνη που αρκετές φορές έχει μιλήσει δημόσια για την σχέση τους και το πόσο κοντά της τον ένιωθε. Έχοντας βιώσει την απώλεια του πατέρα της, Ρενέ Αντωνόπουλου, σε ηλικία 17 ετών, η Μπάγια βρήκε στο πρόσωπο του παρουσιαστή την πατρική φιγούρα. Χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο PEOPLE πριν από δύο χρόνια είχε αναφέρει: “Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι σαν μπαμπάς μου. Αποτελεί μια πατρική φιγούρα για μένα. Μετά τον πατέρα μου με έχει διαμορφώσει σε πολλά πράγματα, γιατί ξεκίνησα να δουλεύω μαζί του πολύ μικρή. Τον συμβουλεύομαι για πολλά θέματα, ακόμη και τα προσωπικά μου, και αποδεικνύεται πως ακολουθώντας τις συμβουλές του αποφεύγω κακοτοπιές που εγώ δεν θα μπορούσα να προβλέψω από απειρία. Υπήρξαν και κάποιες στιγμές αμφιβολίας, δεν το κρύβω, αλλά στο τέλος δικαιώθηκε εκείνος. Το ανάποδο δεν συνέβη ποτέ’”. Ωστόσο όταν η επαγγελματική και η προσωπική σχέση συναντώνται, τα προβλήματα παραμονεύουν.

Κρίση ή Ρήξη

Αιφνίδια ήταν η απουσία της Μπάγιας από το Καλημέρα Ελλάδα πριν από περίπου δύο εβδομάδες ενώ το γεγονός πως ο Γιώργος Παπαδάκης δεν έκανε κάποια on air αναφορά κίνησε την περιέργεια του κοινού. Ο παρουσιαστής αποφάσισε να τοποθετηθεί δύο μέρες αργότερα λέγοντας: “Λείπει η Μπάγια μας. Η Μπάγια έκανε μια καταπληκτική δουλειά, εγώ την καταχάρηκα το καλοκαίρι μαζί με τον Νίκο Ρογκάκο. Στον Νίκο Ρογκάκο έδωσαν άδεια, στην Μπάγια δεν έδωσαν άδεια. Δημιουργούνται και εντάσεις, αναμφισβήτητα, όταν είσαι πολύ κουρασμένος, που μπορεί να μην ευθύνεσαι εσύ, αλλά να ευθύνονται οι άλλοι. Αυτά δεν θα τα συζητήσουμε. Είναι μια οικογενειακή υπόθεση κι εμείς τα οικογενειακά μας δεν τα βγάζουμε, ούτε θα γίνουμε βορά σε ανταγωνιστικές εκπομπές ή σε site. Μια χαρά είμαστε και σήμερα μάλιστα θέλουμε να αφιερώσουμε την εκπομπή μας στη Μπάγια μας. Έχει τα γενέθλιά της. Δεν θα πούμε τα πόσα χρόνια κλείνει αλλά το σίγουρο είναι ότι την έχασες γιατί έχει βρει ένα καλό παιδί”.

Η 29χρονη δημοσιογράφος δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιες δηλώσεις για την απουσία της ενώ αρκέστηκε στο να μοιραστεί ένα εορταστικό στιγμιότυπο στα social media, την ημέρα των γενεθλίων της.

Ωστόσο, ο Κώστας Τσουρός μέσα από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού “Καλύτερα δε γίνεται” παρουσίασε το ρεπορτάζ του σχετικά με το παρασκήνιο. Όπως αποκάλυψε υπήρξε ένας έντονος καβγάς ανάμεσά τους που κατέληξε με την Μπάγια να φεύγει από το στούντιο κλαίγοντας. Μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για παραίτησή της.

Τα τελευταία νέα θέλουν την συνεργάτιδα του Γιώργου Παπαδάκη να έχει υποβάλλει την παραίτησή της και, παρότι σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά δεν έγινε δεκτή, φαίνεται πως το τηλεοπτικό διαζύγιο με τον άλλοτε πνευματικό της πατέρα στη δημοσιογραφία είναι μονόδρομος. Μπορεί στην αρχή τα δημοσιεύματα να ήθελαν την Μπάγια να βρίσκεται προ των πυλών για να συνάψει μια συμφωνία με το Open Tv και να ενταχθεί στο δυναμικό του νέου καναλιού που κάνει πρεμιέρα στις 24 Σεπτεμβρίου, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες του People κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μάλλον ήρθε η στιγμή η Μπάγια να απογαλακτιστεί επαγγελματικά από τον Γιώργο Παπαδακη και να κάνει το επόμενο τηλεοπτικό της βήμα έχοντας τις γνώσεις και τη σοφία που της μετέδωσε η συγκεκριμένη συνεργασία. Από την άλλη, ο παρουσιαστής του Καλημέρα Ελλάδα έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια το σεβασμό του σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαγγελματικές επιλογές των ανθρώπων που ξεκίνησαν δίπλα του. Το μέλλον θα δείξει πόσο εύκολο είναι να αποκατασταθεί το ρήγμα στην προσωπική τους σχέση. Προς το παρόν η νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται σε συζητήσεις με το κανάλι του Αμαρουσίου για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί σε άλλη εκπομπή του σταθμού, κάτι το οποίο επιθυμεί. Όσο για τα δημοσιεύματα που θέλουν τον πολύπειρο δημοσιογράφο να αναζητά αντικαταστάτη για τη θέση της Αντωνοπούλου, αυτό είναι κάτι που από έγκυρες πηγές δεν ισχύει, καθώς η εκπομπή είναι πλήρης με τους υπάρχοντες συνεργάτες.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.