Αυτές είναι οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για τα 12 παιδιά και τον βοηθό προπονητή που εγκλωβίστηκαν σε σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη.

1.   Chanin Vibulrungruang, 11, Παρατσούκλι: Titan

Είναι ο νεαρότερος της ομάδας. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα επτά του.

2.  Panumas Sangdee, 13, Παρατσούκλι: Mig

Σύμφωνα με τον πρώτο προπονητή της ομάδας,Nopparat Kantawong, ο Mig είναι μεγαλύτερος από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, αλλά είναι ευκίνητος.

3.   Duganpet Promtep, 13, Παρατσούκλι: Dom

Ο αρχηγός της ομάδας των Wild Boards. Ο Dom έχει τσεκαριστεί σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από διάφορες ομάδες της Ταϊλάνδης. Λέγεται πως είναι ο πιο αξιοσέβαστος ανάμεσα στους συμπαίκτες του, για τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα. «Οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται έναν αρχηγό επειδή μερικές φορές ο προπονητής δεν μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα από τον πάγκο» δήλωσε ο Nopparat στο BBC. Στην επιστολή προς τους γονείς του έγραφε: ««Είμαι καλά, αλλά κάνει λίγο κρύο εδώ. Μην ανησυχείτε και μην ξεχάσετε τα γενέθλιά μου».

4.   Adul Sam-on, 14

Γεννημένος στη Μιανμάρ, πήγε στην Ταϊλάνδη για να έχει καλύτερο επίπεδο σπουδών, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP. Μιλάει ταϊλανδικά, βιρμανικά, κινέζικα και αγγλικά, και ήταν ο μόνος που μπορούσε να επικοινωνήσει με τους Βρετανούς δύτες, όταν ανακαλύφθηκε η θέση τους. Όσο ήταν παγιδευμένοι στη σπηλιά, τα παιδιά και οι συγγενείς τους αντάλλαξαν επιστολές μέσω των δυτών. Ο Adulέγραψε στους γονείς του πως του έχουν λείψει και εκείνοι του είπαν πως προσεύχονται να συναντηθούν το συντομότερο με εκείνον και τους συμπαίκτες του.

5.  Somepong Jaiwong, 13, Παρατσούκλι: Pong

«Ο Pong είναι ένα χαρούμενο παιδί, του αρέσει το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα. Ονειρεύεται να παίξει με την Εθνική Ταϊλάνδης» δήλωσε ο δάσκαλός του,Manutsanun Kuntun, στο AFP.

6.  Mongkol Booneiam, 12 ή 13, Παρατσούκλι: Mark

«Καλό και σεβαστικό παιδί». Έτσι περιγράφει τον Mark ο δάσκαλός του, που τονίζει πως «λατρεύει να μελετάει όσο και να παίζει ποδόσφαιρο».

7.  Peerapat Sompiangjai, 17, Παρατσούκλι: Night

Ο Night εξαφανίστηκε την ημέρα των γενεθλίων του. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, τα παιδιά πήγαν στη σπηλιά στις 23 Ιουνίου για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του. Είχαν μαζί τους σνακ και κεράσματα, τα οποία χρησιμοποίησαν για να κρατηθούν στη ζωή.

8.  Ekarat Wongsukchan, 14, Παρατσούκλι: Bew

Στην επιστολή που έστειλε στη μητέρα του ο Bew υπόσχεται να τη βοηθήσει στο μαγαζί που διατηρεί, όταν με το καλό επιστρέψει.

9.  Prajak Sutham, 15, Παρατσούκλι: Note

«Ένα έξυπνο κι ήσυχο παιδί». Έτσι περιέγραψε τον Noteη οικογένειά του.

10.Pipat Pho,15, Παρατσούκλι: Nick

Στην επιστολή του προς τους γονείς του, ο Nick λέει πως θέλει να πάνε για Mookatha ή Thai barbeque, μόλις βγει έξω από τη σπηλιά.

11. Pornchai Kamluang, 16, Παρατσούκλι: Tee

«Μην ανησυχείτε, είμαι πολύ χαρούμενος» έγραψε στους γονείς του ο Tee.

12.Βοηθός Προπονητή Ekapol Chantawong, 25, Παρατσούκλι: Ake

Στο γράμμα του ο Ake απολογείται στους γονείς των παιδιών επειδή βρέθηκαν στη σπηλιά, αλλά αρκετοί απάντησαν πως δεν τον κατηγορούν για τίποτε. «Υπόσχομαι να φροντίσω τα παιδιά όσο καλύτερα μπορώ» έγραψε. Κάποια sites έγραψαν πως όταν βρέθηκε το γκρουπ των αγνοούμενων, ο Ake ήταν ο πιο αδύνατος, αφού είχε αρνηθεί να φάει οποιαδήποτε από τις τροφές που είχαν μαζί τους τα παιδιά, για να έχουν εκείνα.

Τα διεθνή media μετέδωσαν την πληροφορία που θέλει τον 25χρονο να έκανε στα παιδιά «διαλογισμό και τους έμαθε πώς να παραμείνουν ψύχραιμα και να συντηρήσουν την ενέργεια τους».

Στο CNN μίλησε η θεία του προπονητή, που βρίσκεται στο σπήλαιο με τα τελευταία τέσσερα παιδιά αναμένοντας την επόμενη επιχείρηση διάσωσης, και τόνισε πως ο ανιψιός της αγαπάει τα παιδιά και οι μητέρες τους του έχουν εμπιστοσύνη ότι θα τα φροντίσει. «Είναι πολύ καλό άτομο, αγαπάει τα παιδιά, τα φροντίζει και είναι πολύ εργατικός. Προσφέρεται συνέχεια να βοηθήσει και είναι πολύ ευγενικός».

Τα παιδιά που νοσηλεύονται δεν θα ακουμπήσουν κανέναν, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων και εφόσον φυσικά δεν υπάρχει κάποια μόλυνση βακτηριακής φύσεως που μεταδίδεται μέσω νερού ή χώματος. Ο μεγαλύτερος φόβος είναι η ιστοπλάσμωση, γνωστή ως «νόσος των σπηλαίων». Προκαλείται από την εισπνοή των σπόρων του μύκητα Histoplasma capsulatum, οι οποίοι εντοπίζονται συχνά σε σπηλιές και βρίσκονται συνήθως στις εκκρίσεις των νυχτερίδων.

Σε άτομα με φυσιολογικό ανοσοποιητικό σύστημα εμφανίζεται λίγος πυρετός, βήχας και οι ενδείξεις παραπέμπουν σε ιογενή ασθένεια, η οποία απλά περνά. Σε ανθρώπους που πάσχουν από σημαντικές ανοσοκαταστολές εξελίσσεται σε πιο σοβαρή ασθένεια. Η ιστοπλάσμωση συνήθως επηρεάζει τους πνεύμονες και τα συμπτώματα εκδηλώνονται σε διάστημα τριών έως δεκαεπτά ημερών μετά την έκθεση στον ιό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα news.com.au, παραγωγοί του Χόλιγουντ βρίσκονται ήδη στην Ταϊλάνδη. Κινηματογραφιστές από τις ΗΠΑ εμφανίστηκαν κοντά στην σπηλιά Tham Luang, ενώ δύο παραγωγοί κάνουν συνεντεύξεις με ανθρώπους που μετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης. Συνεργάτης της εταιρείας PureFlix είπε στο AAP πως «αντιμετωπίζουμε το θέμα σαν μια τεράστια ταινία, με ηθοποιούς A-list».

Σε ερώτηση αν είναι λίγο ευαίσθητη η στιγμή, δεδομένου ότι δεν έχουν σωθεί όλα τα μέλη, ο Adam Smith εξήγησε πως «θα εμφανιστούν πολλές ακόμα εταιρείες παραγωγής τις προσεχείς ώρες. Οφείλαμε, λοιπόν, να κινηθούμε κάπως γρήγορα». Στόχος της εταιρείας PureFlix είναι να βρεθεί στην Ταϊλάνδη και ένας σεναριογράφος, όπως και να πάρουν συνεντεύξεις από παιδιά της ομάδας και φυσικά διασώστες.

Οι γιατροί ενημέρωσαν πως τα παιδιά πρέπει να μείνουν τουλάχιστον άλλες επτά ημέρες στο νοσοκομείο. Γεγονός που σημαίνει πως δεν θα μπορέσουν να παραστούν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κάποια από τα αγόρια ζήτησαν να φάνε ψωμί και σοκολάτα και το ιατρικό προσωπικό ικανοποίησε την επιθυμία τους.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.