Νίκος Μαστοράκης για STAR: «Όταν ένα κανάλι γίνεται βόθρος»

«Οι φτηνιάρηδες Τζιχαντιστές του Star που…»


Την συμπαράσταση του στον αγώνα των τεχνικών του STAR δήλωσε με επιστολή του στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α ο Νίκος Μαστοράκης, ο οποίος το 1993 είχε ιδρύσει το κανάλι.

«Σχετικά με την ανακοίνωσή σας (που τη στηρίζω 100%) για τις μειώσεις μισθών και τον Κυριακόπουλο, ο “πρώτος ιδιοκτήτης” του Star  (που δεν τον κατονομάζετε, άλλωστε και ο Κυριακόπουλος και οι παρατρεχάμενοί του δεν τον αναφέρουν καν στις επετείους) εξακολουθεί να θεωρεί τους τεχνικούς τους πιο σημαντικούς από τους “σταρ” μπροστά στην κάμερα.

Στον αγώνα σας αυτόν, μαζί σας.» αναφέρει ο σκηνοθέτης, ενώ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook δημοσιεύει κείμενο με τίτλο «Όταν ένα κανάλι γίνεται βόθρος»:

«Φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει μόνο στα τηλεοπτικά λιμνάζοντα κανάλια και την αχόρταγη ανθρωποφαγία των ιδιοκτητών τους. Μια βουλιμική υστερία “οικονομίας” που δεν εκδηλώνεται στους μεγαλόμισθους διορισμένους διευθυντάδες, γνωστής προέλευσης και certified άσχετους, αλλά στα συνήθη θύματα, τους τεχνικούς. Για τέτοιους λόγους, ύποπτους και μπακάλικης φιλοσοφίας προέλευσης, γίνεται σήμερα η απεργία των τεχνικών του Star Channel.

Σε ανακοίνωση της, η ένωση τους θύματα πως “ο πρώτος ιδιοκτήτης του καναλιού έλεγε “τα παιδιά μου θα βγαίνουν έξω αξιοπρεπή,” και ενώ δεν με κατονομάζουν, η μνήμη τους, ενάντια στην κοντή μνήμη των διευθυντάδων και των μεγαλοκαρχαριών του καναλιού, είναι χρήσιμη. Όταν έφτιαξα το Star Channel, το 1993, μεσα σε χρόνο ρεκόρ, οι τεχνικοί μου είχαν καλύτερη μεταχείριση από τους on camera σταρ. Και σήμερα, 22 χρονιά μετά, εξακολουθούν σε κάθε μου δουλειά, τηλεοπτική, ραδιοφωνική, κινηματογραφική, να έχουν ξεχωριστή θέση στις αμοιβές αλλά και την ανθρώπινη αντιμετώπιση τους.

Οι φτηνιάρηδες Τζιχαντιστές του Star που εξαθλιώνουν το προσωπικό του καναλιού, αν έχουν αμφιβολία, ας ρωτήσουν τους τεχνικούς μου, στην τελευταία μου δουλειά (“Αργα” στο Action 24) πώς περάσαν 8 μήνες και αν τέτοιους 8 μήνες τους είχαν ζήσει ποτέ πριν στην άχαρη αυτή δουλειά. Όσο για τα “παιδιά” μου του Star, είμαι μαζί τους σε ο,τι αγώνα επιλέξουν να δώσουν. Αλλωστε κι εγώ δίνω έναν άλλου είδους αγώνα (αυτόν της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας) στον οποίο, το άλλοτε κανάλι μου, έχει ήδη καταδικαστικές αποφάσεις.»



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!