Νικόλας Μπράβος: Ο ηθοποιός που δεν εγκατέλειψε το όνειρό του δικαιώνεται με το sold out του «Αντίο Μπάτμαν»


Ο Νικόλας Μπράβος ανήκει στους ωραίους τύπους του θεάτρου. Άφησε τις σπουδές του στην Ιατρική για την υποκριτική και δεν δίστασε στο παρελθόν να αποκαλύψει πως εκτός από ηθοποιός δουλεύει και ως διανομέας για να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες.

Νάντια Ρηγάτου

Πιστός και αφοσιωμένος στην τέχνη του ο Νικόλας Μπράβος ένας από τους ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, χαράζει τη δική του διαδρομή αρκετά χρόνια τώρα.

Η εξωτερική του ομορφιά έμοιαζε από πάντα να μην τον απασχολεί και τόσο, όσο η εξέλιξη των δικών του εκφραστικών μέσων. Στα δύσκολα δεν έμεινε καθηλωμένος στην εικόνα του “ωραίου” αλλά έκανε διάφορες δουλειές για να βιοποριστεί χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει την μεγάλη του αγάπη για την υποκριτική.

Η τελευταία του δυναμική τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά του ΑΝτ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα» το 2020.

Πέρσι τον είδαμε σε 5 επεισόδια της σειράς «Φλόγα και άνεμος» στην Ερτ ενώ φέτος έχει αφοσιωθεί στο θέατρο.

Ο Νικόλας Μπράβος έχει στο ενεργητικό του πολλές παραστάσεις, αρκετές παιδικές και έτσι δεν είναι η πρώτη φορά που προσεγγίζει έναν σούπερ ήρωα.

Η διαφορά στο έργο που πρωταγωνιστεί στο θέατρο Πλύφα κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 είναι ότι ο Μπάτμαν στο κείμενο του Τάσου Θεοφίλου αποδομείται

Η παράσταση «Αντίο Μπάτμαν» βασίζεται στο ομώνυμο αστυνομικό διήγημα του Τάσου Θεοφίλου που γράφτηκε το 2011.

Οι  ηθοποιοί εναλλάσσονται ασταμάτητα σε αλλόκοτους χαρακτήρες και μας μεταφέρουν συνεχώς σε παράδοξες καταστάσεις που εξελίσσονται στην Γκόθαμ Σίτυ.

Η ηλεκτρονική μουσική που διαπερνάει όλο το έργο εστιάζει σε αλλοιωμένους ήχους και στις παραμορφωμένες φωνές των χαρακτήρων, ενώ η αισθητική της παράστασης κυμαίνεται μεταξύ κόμικς, ποπ αρτ, σουρεαλισμού και σύγχρονης τέχνης.

 Ο Γιάννης Αγγελάκης επιχειρεί τόσο με τη σκηνοθεσία του όσο και με τη μουσική του να φωτίσει αυτό το έντονα πολιτικό και σατυρικό κείμενο, να αναδείξει με χιουμοριστικό τρόπο το παράλογο στο οποίο είναι εγκλωβισμένοι οι ήρωες της πόλης και, τελικά, να αποδομήσει τον Μπάτμαν ως σούπερ ήρωα των κόμικς και της χολιγουντιανής παράδοσης μαζί με ό,τι αυτός συμβολίζει.

Ερμηνεύουν: Θεοδώρα Καμπόσου, Νικόλας Μπράβος και Μαίρη Ντίνου

Σκηνοθεσία, Διασκευή, Μουσική: Γιάννης Αγγελάκης

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια της Δ, μιας κοπέλας, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια παραγκούπολη της Γκόθαμ Σίτυ, εργάστηκε σε πολλές τυχοδιωκτικές δουλειές, συνελήφθη και φυλακίστηκε για τις πολιτικές της απόψεις και επιστρατεύτηκε από συμμορίες της Μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Μέσω αυτής της διαδρομής της ζωής της, όπου συνδιαλέγεται με αλλόκοτους χαρακτήρες από τα υπόγεια της κοινωνίας ως τα υψηλότερα κοινωνικά στρώματα, η Δ έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με τους παρακρατικούς μηχανισμούς της Γκόθαμ Σίτυ.

Συνειδητοποιεί τον πραγματικό ρόλο του Μπάτμαν, ο οποίος αποκαλύπτεται όχι, πλέον, ως ένας σούπερ ήρωας που σώζει την ανθρωπότητα ή ένας άγιος των σύγχρονων μητροπόλεων, αλλά ως μια μεταμοντέρνα εκδοχή του παρακράτους που απολαμβάνει εξέχουσας κοινωνικής και πολιτικής νομιμοποίησης.

Η Δ σχεδιάζει ένα φιλόδοξο εγχείρημα…

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!