Photo redits getty images

Η Kidman δεν ήταν πάντοτε τόσο τυχερή. Ο 10ετής γάμος της με τον Tom Cruise, που διαλύθηκε το 2000, όταν εκείνη ήταν 33 (απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, την Isabella, 26, και τον Connor, 24), την άφησε σοκαρισμένη. Η ειρωνεία είναι πως η καριέρα της «χτύπησε νέες κορυφές» μετά το χωρισμό, εξασφαλίζοντάς της αναγνώριση και βραβεία για το Moulin Rouge και το The Others το 2001, αλλά και Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για το The Hours ένα χρόνο αργότερα. Η Kidman στράφηκε στην οικογένεια και στους στενούς φίλους της για να τη βοηθήσουν να βρει ξανά το δρόμο της εκείνη τη δύσκολη περίοδο. «Έχω μια πολύ υποστηρικτική ομάδα, απίστευτα συμπαγή και αληθινή». Ωστόσο δεν ήταν βέβαιη αν θα έβρισκε την αγάπη ξανά. «Ήλπιζα πως θα γινόταν, αλλά δεν ήμουν και σίγουρη. Ποιος είναι, άλλωστε;» λέει η ίδια.

Αλλά η μοίρα, όπως εκείνη την έχει στο μυαλό της, την κάλεσε. Στις αρχές του 2005, στο ετήσιο G’Day LA Gala, στο οποίο τιμώμενοι ήταν αξιοσημείωτοι Αυστραλοί, η ηθοποιός γνώρισε τον τραγουδιστή της country Keith Urban, που είναι γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία και μεγαλωμένος στο Μπρίσμπεϊν. Μίλησαν για λίγο εκείνο το βράδυ, η επικοινωνία τους όμως συνεχίστηκε τους επόμενους μήνες. «Αρχίσαμε να μιλάμε στο τηλέφωνο» εξηγεί η Kidman, φέρνοντας στο μυαλό της τη στιγμή που κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο «εκλεκτός»: «Ήταν τα 38α γενέθλιά μου κι αυτός στεκόταν στα σκαλιά μου στη Νέα Υόρκη, στις 5.00 το πρωί, κρατώντας γαρδένιες στο χέρι» εξομολογείται. «Εκείνη τη στιγμή είπα “Αυτόν τον άντρα ελπίζω να τον παντρευτώ”».

Ο Urban την πήγε στο Γούντστοκ, στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το θρυλικό φεστιβάλ μουσικής το 1969, για μια απόδραση με τη μοτοσικλέτα («Το στοιχείο μου», προσθέτει η Kidman), κι εκείνη δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω της. «Ήταν απίστευτα δυνατό. Τότε κατάλαβα ότι είναι ο έρωτας της ζωής μου. Ίσως επειδή είμαι πολύ ρομαντική ή επειδή είμαι ηθοποιός ή γιατί έχω μια βαθιά πίστη μέσα μου, πάντως σκέφτηκα “Εντάξει, αυτός είναι”».

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.