Ναύπλιο: «Δεν έμπαινε στο αυτοκίνητο, δεν κακοποιήσαμε κανένα ζώο» λένε οι επιβαίνοντες για τον σκύλο που έτρεχε στο πλάι με λουρί


Οργή προκάλεσαν οι εικόνες από το Ναύπλιο, όπου οι επιβαίνοντες ενός αυτοκινήτου που βρισκόταν εν κινήσει, κρατούσαν το λουρί του σκύλου, ενώ εκείνος έτρεχε στο πλάι, έξω από το όχημα. Οι ίδιοι, αρνούνται ότι πρόκειται για κακοποίηση του ζώου, και υποστηρίζουν ότι το αγαπούν και το φροντίζουν, αλλά την δεδομένη στιγμή, δεν μπορούσαν να το βάλουν μέσα.

Η οδηγός του αυτοκινήτου και ο σύζυγός της, μιλώντας στο Mega, έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις. «Το σκυλί έφυγε πιο κάτω, πήγαμε να το πιάσουμε αλλά λόγω του ότι ο πατέρας μου έχει πρόβλημα με τα πόδια του δεν μπορεί να περπατήσει. Εγώ οδηγούσα το αυτοκίνητο και φέραμε το σκυλάκι με το λουρί, με πρώτη. Δεν μπορούσε να μπει το σκυλί στο αυτοκίνητο, γιατί απ΄ότι είδατε είναι ένα εύσωμο σκυλί. Προσπαθήσαμε να το βάλουμε στο αυτοκίνητο όπου δεν έμπαινε», λέει η οδηγός.

Η ίδια υποστηρίζει ότι ο σκύλος δεν καταπονήθηκε από τα όσα πέρασε λίγο πριν το Παλαμήδι. «Η απόσταση που κατέγραψε αυτός με το κινητό του από το σπίτι μας είναι μηδαμινή. Είναι δυνατόν ένα σκυλί, το οποίο είναι κακοποιημένο, με την απλή λογική να έρχεται με τα 4, να κουνάει και την ουρά του και να πηγαίνουν όλα τέλεια;».

Το βίντεο τράβηξε κάτοικος της περιοχής που έκανε καταγγελία σε φιλοζωική. Με τις εικόνες να προκαλούν οργή σε χρήστες του διαδικτύου, που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται. «Το σκυλί είναι μεγαλόσωμο, αυτό ήταν χτυπημένο στο δεξί του πόδι. Το πόδι του πήγαινε μεν, αν το δείτε κάπου κουτσαίνει. Εγώ τον πήρα αγκαλιά να τον βάλω μέσα στο πορτ μπαγκάζ και ο σκύλος δεν έμπαινε. Αν δείτε το αυτοκίνητο έχει κάποιες γρατσουνιές, γιατί έκανε μία και έφυγε από το αυτοκίνητο», είπε ο σύζυγος της οδηγού.

Ο αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε πως όταν τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο κατάλαβαν ότι τους βιντεοσκοπούσε τον έβρισαν και του ζήτησαν να απομακρυνθεί.

«Δεν βρίσαμε κανένα, δεν κακοποιήσαμε κανένα ζώο. Το ζώο αυτό ήταν αδέσποτο και το έχουμε μαζέψει, να το περιθάλψουμε. Είμαστε στο Ναύπλιο, δεν υπάρχει φιλοζωική, κανένα καταφύγιο για τα αδέσποτα, τίποτα», είπε η οδηγός.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!