Μια εξαιρετική βραδιά ποίησης στο Χυτήριο με την Έλενα Κοσμά

Μια βραδιά, που εξελίχθηκε σε αληθινή μυσταγωγία, έτσι όπως τελικά σιγοτραγουδούσαμε όλοι μαζί στίχους από το Μαουτχάουζεν και στίχους του Καββαδία, στίχους του Γκάτσου και στίχους του Σεφέρη!


Η Έλενα Κοσμά έχει μιαν εξαιρετική φωνή και μια κλασική ερμηνευτική προσέγγιση και δύναμη, που σέβεται τα τραγούδια και τις πρώτες τους εκτελέσεις. Δεν τα “πειράζει” ούτε τα διασκευάζει, πιθανότατα γιατί γνωρίζει πως μπορεί να στοιχηθεί επάξια με τους ερμηνευτές, που τα πρωτοτραγούδησαν όπως τα πρωτοτραγούδησαν!

Ξεχωριστή στιγμή η ερμηνεία της στην “Φάτα Μοργκάνα”, που πάτησε στέρεα πάνω στα χνάρια της Κωχ, ωραίο πέρασμα από την πιο προοδευτική μελοποιητική προσέγγιση της “Τετραλογίας” του Μούτση και γλυκό, πολύ γλυκό, κλείσιμο με το “Χάρτινο το φεγγαράκι” περασμένα μεσάνυχτα πια…

_JDC3326-1

Στις σπουδαίες στιγμές θα προσθέσω και την πολύ δυναμική ερμηνεία του “Και δόξα τω Θεώ” από τον Αλμπέρτο Φάις, που ξεσήκωσε όλο το ακροατήριο.
Με τούτα και μ’ εκείνα, δεν χρειάζεται να πω τίποτ’ άλλο παρά πως η συγκίνηση της βραδιάς μετατράπηκε σε αδημονία για την επόμενη, που ελπίζω να μην αργήσει…

_JDC3058-1

Πριν από λίγες μόλις ημέρες, 12 Φεβρουαρίου, στο φιλόξενο ΧΥΤΗΡΙΟ της Ιεράς Οδού, ήταν μια  βραδιά, όπου η Έλενα Κοσμά στο πιάνο και στο τραγούδι, συνοδευόμενη από τον Σπύρο Χειμάριο στο βιολοντσέλο και από τον Αλμπέρτο Φάις, στην απαγγελία και στο τραγούδι, δημιούργησε ένα πλήρες πρόγραμμα με ποιήματα μελοποιημένα  από τον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι, τον Μούτση και άλλους.

Μια βραδυά, που εξελίχθηκε σε αληθινή μυσταγωγία, έτσι όπως τελικά σιγοτραγουδούσαμε όλοι μαζί στίχους από το Μαουτχάουζεν και στίχους του Καββαδία, στίχους του Γκάτσου και στίχους του Σεφέρη!

πηγή: Music-A-Live



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!