”Μαζί για τη ζωή” – Γιατί οι Γυναίκες μπορούν να νικήσουν τον καρκίνο

Ο Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας (με καρκίνο μαστού) “Μαζί για τη Ζωή”, προετοιμάζεται για την ετήσια εκδήλωση του Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας.


Το Σωματείο στήριξης ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ» στη Γλυφάδα, είναι μια ιδέα που ζυμώθηκε τον χειμώνα του 2014 και πήρε σάρκα και οστά το φθινόπωρο του ίδιου έτους.
 Σκοπός του σωματείου είναι:
– Η εθελοντική παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς άτομα ή ομάδες πληθυσμού και η συμβολή στην όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη ιατρική, νοσηλευτική και ψυχολογική φροντίδα και υποστήριξη των ασθενών αυτών.
– Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, των υπεύθυνων άσκησης πολιτικής και των κοινωνικών φορέων σε θέματα πρόληψης καρκίνου του μαστού και αποκατάστασης.
– Η συνεργασία με αντίστοιχα σωματεία σε όλη την Ελλάδα και την αλλοδαπή καθώς και η από κοινού δράση για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή του ζητήματος και την καλύτερη αντιμετώπισή του.
– Η συνεργασία με επιστημονικούς και πνευματικούς φορείς, εθελοντικές οργανώσεις,δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην αλλοδαπή ώστε να προωθηθεί η έρευνα και η ευαισθητοποίηση στα προβλήματα των καρκινοπαθών και στην πρόβλεψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
– Η διενέργεια ημερίδων, εκδηλώσεων και δράσεων.
αρχείο λήψης

Οι πρώτες συμμετοχές και δράσεις κινητοποίησης των εθελοντών κι ενδιαφερομένων ήταν:
i. Στο 6ο και 7ο Race for the Cure (2014, 2015), τον ετήσιο αγώνα δρόμου που οργανώνεται από το Άλμα Ζωής.
ii. Στην παρουσίαση του «Ροζ βραχιολιού» (9.10.2014) της Estee Lauder σε συνεργασία με το σχεδιαστή Δούκα.
iii. Στη δράση καθαρισμού του Δήμου Γλυφάδας (12.10.2014)
iv. Σε πολυάριθμες αθλητικές κι επιστημονικές εκδηλώσεις
Επιπροσθέτως διοργάνωσε:
– Επισκέψεις στον Αγ. Σάββα, 401, Mediterraneo (Δραγίνη)
– Χριστουγεννιάτικο Gala (Δεκέμβριο 2014) με στόχο την συγκέντρωση οικονομικών πόρων για τις γυναίκες που έχουν ανάγκη επείγουσες εξετάσεις
– Εκδήλωση για τη Γιορτή της γυναίκας το Μάρτιο 2015 σε συνεργασία με το νοσοκομείο Mediterraneo
Στις 22 Οκτωβρίου 2014 οργάνωσε την ημερίδα με θέμα «Πρόληψη… ο καλύτερος σύμμαχός σας», σε συνεργασία με τη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική. Η εκδήλωση διεξήχθη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Γλυφάδας, το οποίο φωταγωγήθηκε «ροζ», μεγαλώνοντας έτσι τη λίστα των κτηρίων-ορόσημα που έχουν φωταγωγηθεί παγκοσμίως για να μεταδώσουν το μήνυμα της πρόληψης κι έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.
Η συνολική προσπάθεια τιμήθηκε από τον γνωστό τραγουδιστή Σαράντη Σαλέα, ο οποίος συνέθεσε το ομότιτλο τραγούδι «Μαζί για τη ζωή» ειδικά για το Σύλλογο, σε στίχους Δέσποινας Σπαντιδάκη κι ενορχήστρωση Τάσου Σούρμπα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣΤΟΥ 2015 2
Εκδήλωση Συλλόγου “Μαζί για τη Ζωή”
21 Οκτώβριου 2015
Ο Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας (με καρκίνο μαστού) “Μαζί για τη Ζωή”, προετοιμάζεται για την ετήσια εκδήλωση του Οκτωβρίου ως μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι φίλοι, συμμετέχοντες, ενδιαφερόμενοι και υποστηρικτές του Συλλόγου να πληροφορηθούν ως προς τα νεότερα δεδομένα, ενωμένοι στον κοινό στόχο της ευαισθητοποίησης των δημοτών για την πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση συμπτωμάτων της ασθένειας.
αρχείο λήψης (1)


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!