Λιβύη: «Τα παιδιά μου προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν», λέει ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης


Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε η ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και για το φρικτό τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, που κόστισε την ζωή και στα δύο παιδιά του, όπως και σε τρία στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων, μίλησε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης.

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχασε τον έλεγχο κι προκειμένου να ξαναμπεί στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη», είπε αρχικά συγγενής θύματος», είπε αρχικά.

«Και τα παιδιά αυτά, και οι πέντε βρίσκονταν σε αυτό το σημείο που έγινε η πρόσκρουση. Πλαγιομετωπική, αυτό έχω καταλάβει. Ήταν ένας άντρας και μία γυναίκα, 33 και 34 ετών αντίστοιχα.

Μιλάω με τον Πρόξενο. Τα παιδιά μου πήγαν να βοηθήσουν εκεί, είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουμε μεγάλωσε εκεί έχουν τελειώσει το σχολείο, εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητος. Αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη, και ήθελαν να βοηθήσουν, εθελοντικά προσφέρθηκαν. Θα στείλουν τις σορούς με άλλο αεροπλάνο, οι τραυματίες ήρθαν το πρωί. Επέστρεψαν οι τραυματίες και θα στείλουν άλλο ένα C-27 να πάρει τις σορούς», κατέληξε.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!