Λιπομαστία: Η αντιμετώπιση της απο τον Πλαστικό χειρουργό Γιώργο Παπαγεωργίου

Η λιπομαστία δεν ενέχει κινδύνους, όμως, η αντιμετώπιση της είναι τεράστιας σημασίας για την τόνωση της αυτοπεποίθησης & την εμφάνιση του ασθενούς.


Η λιπομαστία δεν ενέχει κινδύνους, όμως, η αντιμετώπιση της είναι τεράστιας σημασίας για την τόνωση της αυτοπεποίθησης & την εμφάνιση του ασθενούς.

Είναι η αύξηση του όγκου του ανδρικού μαστού.

Παρατηρείται κυρίως στην εφηβεία και αρκετές φορές αποδράμει με την ενηλικίωση.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχει συγκεκριμένο παθολογικό αίτιο που προκαλεί την διόγκωση.

Η αύξηση του όγκου του μαστού στους άρρενες εφήβους, προκαλεί συχνά σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα, σε σχέση με την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση.

Στις περιπτώσεις που παραμένει η αύξηση του όγκου είναι επιβεβλημένη η χειρουργική λύση του προβλήματος.
Να σημειώσουμε εδώ και την αύξηση του όγκου σε συνδυασμό με περίσσεια του δέρματος και μερικές φορές με πτώση της θηλής, σε άρρενες παχύσαρκους που έχασαν πολλά κιλά.

Χειρουργική τεχνική: Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι ο συνδυασμός λιποαναρρόφησης στην περιοχή και αφαίρεσης (μέσω μικρής τομής από την θηλή) του μαζικού αδένος.

Στις περιπτώσεις περίσσειας δέρματος φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε τεχνικές που έχουν λιγότερες τομές και σχεδόν ποτέ τεχνικές που εφαρμόζουμε στον γυναικείο μαστό.

10330306_1021069444571589_7543088404832670107_n

Μετά την επέμβαση τοποθετείται για 2-3 ημέρες σωληνάκι παροχέτευσης και εφαρμόζεται πιεστική ελαστική ζώνη ή ελαστικό γιλέκο.
Εχουμε οίδημα και ίσως εκχυμώσεις (μελανιές) στην περιοχή για 3-4 ημέρες και λίγο πόνο που αντιμετωπίζεται με ή πια αναλγητικά.
Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι τεράστιας σημασίας για την τόνωση της αυτοπεποίθησης και την εμφάνιση του ασθενούς.
Είναι καλό ένα με δύο μήνες μετά την επέμβαση να γυμνάζεται κανείς με όργανα, έτσι ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το καλό αποτέλεσμα.

http://www.papageorgioug.gr/mastos/gynaikomastia

Περισσότερες πληροφορίες 

στην σελίδα του γιατρού

www.papageorgiou.gr

 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!