Λευτέρης Πετρούνιας: Οι Έλληνες έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει

Η πρώτη δήλωση του Έλληνα Ολυμπιονίκη μετά το χρυσό

Η πρώτη δήλωση του Έλληνα Ολυμπιονίκη μετά το χρυσό


Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άθλημα των κρίκων, η ελληνική σημαία υψώθηκε ψηλότερα από όλες για δεύτερη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Τον Έλληνα Ολυμπιονίκη συγχάρηκε πρώτος ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, πριν ακόμα ανακοινωθεί η βαθμολογία του Βραζιλιάνου ασημένιου αθλητή, που έστειλε και επίσημα τον Λευτέρη Πετρούνια στην πρώτη θέση.

Λίγο αργότετα ο Έλληνας πρωταθλητής θα δήλωνε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα! Σε κάθε δήλωσή μου μέχρι τώρα έλεγα “πάμε Ελλάδα”, γιατί έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Κι εδώ αυτό ήρθαμε να κάνουμε. Να ακουστεί ο Εθνικός ύμνος στο Ρίο».

«Για μένα είναι ό, τι σημαντικότερο να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα», συνέχισε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ενώ ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο για το αν έχει κάποιο μυστικό επιτυχίας απάντησε: «Δεν υπάρχει μυστικό, έχουμε δουλέψει πολύ. Κάναμε πολύ σκληρή προετοιμασία. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και λίγη τύχη. Δεν είχα τραυματισμούς μετά το Ευρωπαϊκό και είχα τον χρόνο να φορμαριστώ ασταμάτητα».

«Είχα μεγάλη αγωνία είναι η αλήθεια. Όταν είδα ότι ο Βραζιλιάνος έκανε βήμα στην έξοδο, ήμουν βέβαιος για το χρυσό. Αλλά και βήμα να μην έκανε, πιστεύω δεν θα μπορούσε να πάρει το χρυσό», είπε σεμνός όπως πάντα ο χρυσός ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει ο Stoiximan.gr.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!