Κλείσιμο σχολείων για δύο ημέρες

«Λευκό» πενθήμερο τουρισμού


Για δύο ημέρες θα κλείσουν πιθανότατα τα σχολεία μετά την Καθαρά Δευτέρα στις αρχές Μαρτίου, ώστε να εφαρμοστεί η πρόταση των ξενοδόχων της χώρας για τη «λευκή εβδομάδα» χειμερινού τουρισμού στη χώρα.

Το θέμα εξετάζεται σε σύσκεψη που γίνεται το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Παιδείας, ενώ οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι να γίνει η πρόταση αποδεκτή όχι όμως για τρεις ημέρες -όπως ζητήθηκε αρχικά (από τις 4 ώς τις 7 Μαρτίου)- αλλά για δύο.

Πάντως, όπως ανέφεραν στο Βήμα πηγές από το υπουργείο Παιδείας, «εάν τελικά αποφασιστεί να δοθούν δύο ημέρες αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, αυτό δεν θα σημαίνει ότι θα υπάρξει μείωση των ημερών του διδακτικού έτους, καθώς αυτές οι δύο ημέρες θα μειωθούν για παράδειγμα από τις προβλεπόμενες ημέρες πραγματοποίησης περιπάτων».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων υπογραμμίζει τα οφέλη για τον εσωτερικό τουρισμό και τους προορισμούς από τη θέσπιση της εβδομάδας «σχολικής ανάπαυλας» τη χειμερινή περίοδο.

Η ΠΟΞ, από την περίοδο του 2009-2010, επεξεργάστηκε και υπέβαλε μία ολοκληρωμένη πρόταση με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εσωτερικού τουρισμού και κατά προέκταση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, τη χειμερινή περίοδο, μέσω της θέσπισης ορισμένων κινήτρων.

Η πρόταση της Ομοσπονδίας αντιμετωπίστηκε θετικά, επί της αρχής, από την κυβέρνηση, με προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την πρόσφατη σύσκεψη για τον τουρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αυτήν τη φάση, τα αρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας επεξεργάζονται τρόπους για την υλοποίησή της, καθώς και τις σχετικές προϋποθέσεις και λεπτομέρειες.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!