Κυριάκος Μελάς: Πολυτάλαντος με πολλά βραβεία και όνειρο ζωής την σχολή μαγειρικής για παιδιά

Είναι ο σέφ που έχει δημιουργήσει την πρώτη σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα για μικρά παιδιά. Ο σεφ των διάσημων εκπαιδεύει επίδοξους λιλιπούτειους μάγειρες!


Είναι ο σέφ που έχει δημιουργήσει την πρώτη σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα για μικρά παιδιά. Είναι ο Κυριάκος Μελάς πολυτάλαντος με πολλά διεθνή βραβεία και μεγάλη καταξίωση στο εξωτερικό.

Αγαπάει την τέχνη της μαγειρικής και αγαπάει τα παιδιά τα οποία και στην σχολή του εκτός από μαγειρική μαθαίνουν και παιδεία. Μιλάει για όλα τα μυστικά της παιδικής κουζίνας και αποκαλύπτετε!

5

Πως ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα με τα παιδιά. Εσύ ένας καταξιωμένος σέφ, πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό;

Χριστούγεννα 2004,πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας από τον πρώτο μου χρυσό σκούφο στο εστιατορίο του hilton, με επαγγελματικές προτάσεις να πέφτουν βροχή και τα τηλέφωνα να χτυπούν ασταμάτητα για την νέα μου δουλειά στο ολυμπιακό στάδιο ως executive chef των ολυμπιακών αγώνων συνειδητοποιώ ότι έχω να προσφέρω πολλά περισσότερα. Στο δια ταύτα θεωρώ ότι ένας καλός chef πρώτα από όλα οφείλει να προσφέρει παιδεία. Έτσι λοιπόν, με τέτοια συναισθήματα όρεξη και όνειρα, ίδρυσα την πρώτη σχολή μαγειρικής για παιδιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το kids cooking club.

3

Ήσουν και στο ΜASTER CHEF JUNIOR, Πως ήταν τα πράγματα εκεί πιστεύεις πως ήταν ένα καλό σόου;

Με αφορμή την εξειδίκευση μου στην μαγειρική και τα παιδιά συνεργάστηκα με την παραγωγή του junior master chef προσφέροντας την τεχνογνωσία μου ως αναφορά το αρχικό στήσιμο της εκπομπής, ως γαστρονομικός σύμβουλος. Για εμένα η μαγειρική είναι μια τέχνη που έχει συναίσθημα και ιδανικά προάγει την αυτοέκφραση, η οποία δεν πρέπει να αλλοιώνεται από συνθήκες υψηλής ανταγωνιστικότητας. Ως τηλεοπτικό σόου ήταν καλογυρισμένο και πρόσεξαν τα παιδιά.

1

Η πρώτη Σχολή Μαγειρικής για παιδιά στην Αθήνα. Γιατί που ξέρετε μπορεί να μεγαλώνετε ένα μικρό chef … Πως είναι τα παιδιά σαν σεφ;

Ως γνωστό όλα τα παιδιά χαρακτηρίζονται από αστείρευτη πηγή ενέργειας, δημιουργικότητας και περιέργειας να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους. Αυτά όλα τα χαρακτηριστικά συνδυάζονται μοναδικά με αφορμή τη μαγειρική οπότε όλα τα παιδιά είναι εν δυνάμει chef!

14485h985

Η μαγειρική είναι τέχνη… Είναι τελικά και ένας τρόπος μάθησης; Μήπως είναι και παιδεία μαζί; Αλλά και ένας κοινός τόπος συνάντησης παιδιού – γονέα;

Η ερώτηση συνοψίζει την ουσία των προγραμμάτων του Kids Cooking Club. Η σχολή μαγειρικής για παιδιά δομήθηκε ακριβώς σε αυτούς τους άξονες. Γι αυτό και προάγει την διατροφική μάθηση μεσώ του παιχνιδιού σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Κάποια από αυτά είναι το kids cooking school ηλικίας 4-14 ετών, top chef ηλικίας 14-16 ετών, καθώς και φυσικά, από τα πολύ αγαπημένα μου, το baby cooking academy – μαγειρική μαμά με παιδί ηλικίας 2-4 ετών, που επιδιώκουν να αγαπήσουν τα παιδιά όλες τις τροφές και να τις εντάξουν αργότερα πιο εύκολα στη ζωή τους. Η μαγειρική ενώνει την οικογένεια καθώς γίνεται πόλος έλξης παιχνιδιού, δημιουργίας και ανταλλαγής ποιοτικού χρόνου μεταξύ γονέα και παιδιού. Απαραίτητο συστατικό για την ψυχολογική και συναισθηματική ανάπτυξη του!

 1506727_10152112126094015_1457944399_n

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!