Kιμ Κατράλ: Νιώθω ότι είμαι μητέρα, γιατί ενδιαφέρομαι για την νέα γενιά

Η Σαμάνθα του Sex & the City εμφανώς αλλαγμένη απο το ρόλο που την καθιέρωσε!


Η Kim Cattrall έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τον ρόλο της Samantha στη δημοφιλής σειρά ‘Sex and The City’ που της έδωσε την ευκαιρία να επανασυστηθεί στο κοινό της. Μέσα από πρωταγωνιστικούς ρόλους σε εμπορικές ταινίες της δεκαετίας του ’80, όπως οι ‘Mannequin’, ‘Police Academy’ και ‘Rosebud’ αλλά και συμμετοχές σε σημαντικές θεατρικές παραγωγές του Broadway, η ηθοποιός  κατάφερε να χτίσει μια επιτυχημένη καριέρα στο Hollywood. Η προσωπική της ζωή δεν υπήρξε τόσο σταθερή, αφού μετά από δύο γάμους, με τον Larry Davis κι έπειτα με τον Andre J Lyson, παντρεύτηκε με τον σκηνοθέτη Mark Levinson με τον οποίο πήρε τελικά διαζύγιο το 2004.

Η Cattrall δεν έκανε ποτέ παιδιά, όμως, όπως δήλωσε πρόσφατα στην εκπομπή του BBC ‘Woman’s Hour’, νιώθει ότι είναι μητέρα ενώ βρίσκει προσβλητικό την ταμπέλα ‘χωρίς παιδί’ που δίνουν στις γυναίκες.  Όπως είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας τον εκνευρισμό της «είναι η λέξη ‘χωρίς’ που είναι προσβλητική. ΄Χωρίς παιδί’ ακούγεται σαν να είσαι ‘λίγος’ επειδή δεν έχεις κάνει παιδί». Η ηθοποιός νιώθει, εξάλλου ότι «μπορείς να είσαι μητέρα σε αυτή την εποχή και σε αυτή την ηλικία χωρίς το όνομά σου να βρίσκεται στο πιστοποιητικό γέννησης ενός παιδιού. Μπορείς να εκφράσεις τη μητρική σου πλευρά».

«Δεν είμαι βιολογική μητέρα αλλά είμαι μητέρα» δηλώνει εξηγώντας ότι «καθοδηγώ πνευματικά νέους ηθοποιούς, έχω ανίψια με τα οποία έχω στενές σχέσεις. Μπορεί να μην άλλαξα πάνες , αλλά βοήθησα την ανιψιά μου στις σπουδές της στην ιατρική. Συμπαραστάθηκα στον ανιψιό μου την περίοδο που περνούσε μια δύσκολη στιγμή όταν κατατάχθηκε στον στρατό. Όλα αυτά είναι μητρικές συμπεριφορές. Νιώθω ότι είμαι μητέρα- και όχι χωρίς παιδιά- γιατί ενδιαφέρομαι για την επόμενη γενιά».

Η ηθοποιός εξήγησε ότι δεν ένιωσε ποτέ ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσει παιδί: «Πιστεύω ότι για πολλές γυναίκες της γενιάς μου δεν ήταν μια συνειδητή επιλογή. Ένιωθαν ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά, είναι ευτυχισμένες, οπότε θα το κάνουν σε ένα χρόνο, σε δύο χρόνια, σε πέντε χρόνια. Αλλά ξαφνικά είσαι 40 ετών και σκέφτεσαι ‘Ίσως τώρα’. Και πηγαίνεις στον γιατρό και σου λέει ‘Ναι, αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να γίνεις ‘επιστημονικό πείραμα’ προκειμένου να μείνεις έγκυος. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να μείνεις έγκυος αλλά μετά πρέπει να καταφέρεις να παραμείνεις έγκυος. Κι απλά αναρωτήθηκα αν το ήθελα τόσο πολύ».

Εξάλλου, όπως αποκάλυψε η Cattrall δεν ένιωσε ποτέ ότι είχε βρει τον κατάλληλο άντρα: «Έχω παντρευτεί και μου αρέσει να είμαι παντρεμένη, αλλά ποτέ δεν φτάσαμε στο σημείο που να έμοιαζε ως φυσική εξέλιξη της σχέσης μας να γίνουμε γονείς. Ποτέ δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή». Η ηθοποιός πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να είσαι μητέρα σε αυτόν τον κόσμο, για αυτό εκνευρίζεται, όπως εξηγεί, όταν οι γυναίκες χαρακτηρίζονται από την απόφασή τους ή όχι να αποκτήσουν παιδί: «Χαίρομαι που δεν είμαι πολιτικός, γιατί τότε θα δεχόμουν ακόμα πιο σκληρή κριτική. Εάν είχα παιδιά θα αναρωτιόντουσαν αν μπορώ να είμαι αποτελεσματική στη δουλειά μου ενώ αν δεν είχα θα έλεγαν ότι είμαι εγωίστρια. Ο μισογυνισμός είναι έντονος σε αυτόν τον χώρο. Πιστεύουν ότι δεν είσαι πραγματικά γυναίκα, αν δεν έχεις βιώσει την μητρότητα».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!