Κατερίνα Ζαρίφη: ”Θέλω πολύ ένα μωρό”

Ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα στην προσωπική της ζωή;


Άρτι αφιχθείσα από τη Σουηδία, όπου ταξίδεψε συνοδεύοντας τον αγαπημένο της Γιάννη, στο γάμο του αδελφού του, Δημήτρη. «Πολύ γέλιο, σου λέω»αναφέρει με το γνωστό ταμπεραμέντο της η Κατερίνα Ζαρίφη στο People και στον δημοσιογράφο Άρη Καβατζίκη. «Ζήσαμε αυτό που λένε my big fat Greek wedding σε όλο του το μεγαλείο. Ο Δημήτρης, ο αδελφός του αγοριού μου, έχει φύγει από την Ελλάδα εδώ και τέσσερα χρόνια. Εκεί γνώρισε τη γυναίκα του, Βάσω, επίσης Ελληνίδα, που τώρα περιμένει το πρώτο τους παιδί. Ο γάμος τους ήταν πολιτικός και έγινε στο δημαρχείο. Καλέ, τι ήσυχος λαός! Αθόρυβοι είναι. Μέχρι που εισβάλαμε εμείς και ταράξαμε το σύμπαν. Δεν ξέρω τι να πω… Μετά όμως, στο γλέντι στην ταβέρνα Mykonos, του δώσαμε και κατάλαβε. Κλαρίνα και χορός, καθώς η νύφη είναι από τα Ιωάννινα» λέει με το γνωστό αυθορμητισμό της.

Είναι η χαρά της ζωής η Κατερίνα. Γεννήθηκε για να κάνει τον κόσμο πιο χαρούμενο και δεν σου κάνει καρδιά να την κόψεις. Θέλεις να την ακούς να μονολογεί, με το πηγαίο της χιούμορ. Ο λόγος της μοιάζει με παρλάτα σε επιθεώρηση. Μου έδωσε, όμως, την αφορμή να τη ρωτήσω για το δικό της γάμο. Με τον Γιάννη, το αγόρι της, έχουν συμπληρώσει μαζί τριάμισι χρόνια και πάνε για την τέταρτη επέτειο γνωριμίας. Το σκέφτονται καθόλου; «Με τον Γιάννη το πάμε σιγά σιγά. Δεν έχω το γάμο στα πλάνα μου, για να πω την αλήθεια. Τώρα, αν προκύψει ένα παιδί, βεβαίως και καταλαβαίνω ότι, από νομικής άποψης, στην Ελλάδα καλό είναι να παντρευτείς, γιατί σε αναγκάζει η ίδια η χώρα. Είμαστε καλά έτσι με τον Γιάννη, η συμβίωση σου παρέχει ασφάλεια και σιγουριά, χωρίς όμως το άγχος της δέσμευσης. Δεν έχουμε να τρέχουμε και με τα σόγια. Είναι πιο αγχωτικό το “κάνω γάμο” από το “συμβιώνω”. Είναι από τις μεγάλες μου σχέσεις ο Γιάννης, γιατί έτσι κι αλλιώς είμαι σχεσάκιας. Μου αρέσει να αράζω, να είμαστε στον καναπέ βλέποντας μαζί ταινίες, αλλά πρέπει να μου το βγάζει ο άλλος αυτό. Από την άλλη, είμαι και άτομο ανεξάρτητο, μου αρέσει η ελευθερία μου και θέλω να σεβόμαστε ο ένας τις “ανάσες” του άλλου. Είναι πολύ ωραίο που δύο μέρες την εβδομάδα μπορώ να πάω στο σπίτι της αδελφής μου στα Πατήσια, να κοιμηθώ εκεί, να κάνουμε τα beauté μας και να κουτσομπολέψουμε» λέει στο People.

Το σπίτι το έφτιαξαν μαζί με τον Γιάννη. Είναι μικρό και, όπως χαρακτηριστικά λέει, «μας φιλοξενούν τα σκυλιά μας στο σπίτι, είμαστε η φιλική συμμετοχή στο χώρο τους», καθώς θα υπέφεραν κλεισμένα μέσα σε ένα διαμέρισμα. Έχουν τέσσερα σκυλιά, δύο μεγάλα και δύο κουτάβια. Είναι όλα γερμανικά ποιμενικά και τα λατρεύουν. Παρόλο που πολλοί θεωρούν το σύντροφό της εκπαιδευτή σκύλων, εκείνος απλώς ασχολείται με τα αγαπημένα του τετράποδα από 9 ετών. Δεν βιοπορίζεται από τα σκυλιά, παρόλο που θα ήθελε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα κάποια στιγμή. «Αγαπούσα κι εγώ τα ζώα από μικρή. Συνέχεια έπρηζα τους γονείς μου με γατάκια και σκυλάκια. Και ο Γιάννης μού είχε κάνει εξήγηση από την αρχή ότι ζει με δύο σκυλιά, ώστε να πάρω κι εγώ τα μέτρα μου». Στη σχέση τους υπάρχει σοβαρότητα και σεβασμός. «Ξέρω πού βαδίζω με αυτό τον άνθρωπο, καταλάβαμε ότι ταιριάζουμε ως ιδιοσυγκρασίες στον ενάμιση χρόνο σχέσης. Όσοι μας βλέπουν μας λένε ότι ταιριάζουμε. Και σε αυτό έχω καταλήξει κι εγώ πλέον, ότι, για να είσαι με κάποιον, πρέπει να νιώθεις γαλήνη. Παλιά, πιο νέα, πίστευα κι εγώ στη μεγάλη μπαλαφάρα ότι “τα ετερώνυμα έλκονται”, ότι άμα μαλώνεις και καβγαδίζεις, ζεις την παραμυθία του πάθους. Τα ετερώνυμα είναι δύσκολο να ταυτιστούν και να συμβιώσουν» λέει η Κατερίνα, που στις 26 Μαρτίου θα κλείσει τα 38, ως γνήσια Κριαρίνα. Η Κατερίνα και ο Γιάννης βγαίνουν μαζί, παρόλο που δεν έχουμε δει δημοσιευμένες φωτογραφίες από τις εξόδους τους. Ένα συνοικιακό μπαράκι ή μια «τρύπα», όπου σερβίρουν αχνιστά μύδια, είναι μέρη όπου μπορεί κανείς να τους συναντήσει.

Τα παιδιά τα λατρεύει. «Φυσικά και με φαντάζομαι με ένα μωρό. Θα είμαι, όμως, ροκ μαμά. Και το μωρό μου θα φοράει T-shirt των Metallica. Και στους Placebo θα το έπαιρνα με μάρσιπο. Η μητρότητα δεν έχει σχέση με τη φούστα και το τακουνάκι. Έχω συναντήσει φανταστικές μαμάδες στην παραλία στην Ικαρία. Είμαι άρρωστη με τα παιδιά. Με ξετρελαίνουν. Θέλω ένα μωρό. Και αν μου τύχει μια εγκυμοσύνη αυτή τη στιγμή, φυσικά και θα το κρατήσω. Αλλά δεν είμαι σε φάση προγραμματισμού, σαν εργοστάσιο. Αν μου τύχει όμως, θα πω “ναι” Ένα παιδί δεν μπλοκάρει καμία καριέρα και κανένα επάγγελμα». Παρόλο που είναι ένα αστείο και αξιολάτρευτο κορίτσι, τολμώ να πάω πιο βαθιά. Κι αν ο Θεός δεν της χαρίσει ένα μωρό; «Εγώ και εξωσωματική θα έκανα, και την υιοθεσία θα σκεφτόμουν. Υπάρχουν μαμάδες της κοιλιάς και μαμάδες της καρδιάς. Η αγάπη δεν έχει να κάνει με τη μήτρα. Η αγκαλιά μπορεί να είναι μήτρα για ένα παιδί».

Έχουν περάσει δύο ακριβώς χρόνια από το Μάρτιο του 2012, όταν η Κατερίνα είχε πάρει τη μεγάλη απόφαση να κάνει μια αισθησιακή-τολμηρή φωτογράφιση για το περιοδικό Life & Style, η οποία είχε συζητηθεί κατά κόρον. Αναρωτιέμαι αν έχει μετανιώσει για εκείνο το βήμα της. «Είναι η ωραιότερη φωτογράφιση που έχω κάνει. Ούτε μετάνιωσα, ούτε κάκιωσα με όσους τη σχολίασαν αρνητικά. Όταν κάνεις μια τέτοια φωτογράφιση, δεν το παίζεις μετά πριγκιπισσούλα, η οποία δεν θέλει να ακούσει κακή κουβέντα. Είναι κακό πάντως να ενοχοποιείς τα γούστα των ανθρώπων. Γιατί να καταδικάζουμε κάποιον που μπορεί να του αρέσουν οι γυναίκες με το δικό μου σωματότυπο; Ο καθένας είναι ελεύθερος να γουστάρει αυτό που θέλει, αρκεί να μην προσβάλλει τη δημόσια αιδώ. Τώρα που το θυμάμαι, πάντως, είχα συναντήσει αξιωματικό του στρατού, ο οποίος μου είχε ομολογήσει πως βρήκε στους κοιτώνες των φαντάρων πέντε αντίτυπα του συγκεκριμένου τεύχους» εξομολογείται η Κατερίνα στο People.

Αυτό το εύθυμο πλάσμα, που μέσα στο μυαλό σου την έχεις πάντα σαν λιακάδα ακόμη και σε μέρα σκοτεινή, έχει περάσει και δύσκολα. Όπως τη μεγάλη της ήττα στην τηλεοπτική αρένα, όταν μαζί με τον Νίκο Μουτσινά, το Σεπτέμβριο του 2008, κλήθηκαν να παρουσιάσουν τον Πρωινό Καφέ στον ANT1. «Απέτυχαν ως πρώτα βιολιά» σχολίαζαν οι πιο κακεντρεχείς τότε. Η ίδια τι σκέφτεται; «Είναι μεγάλο το ψυχικό κόστος σε μια τέτοια αποτυχία. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το πρώτο βιολί ή με την αδυναμία μερικών ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν την ψυχική δύναμη να τα βγάλουν πέρα. Θυμάμαι ότι οι κουτσομπολίστικες εκπομπές μάς έβριζαν ανελέητα επί μία ώρα. Φυσικά και έχει κάποιος το δικαίωμα να πει ότι παθαίνει ναυτία με τη Ζαρίφη, αλλά εμάς μας είχαν πατήσει με τον πλέον ρατσιστικό τρόπο τότε. Και χωρίς να λαμβάνει υπόψη του κανείς ότι η εκπομπή, όταν κατέβαζε ρολά, έκανε τηλεθέαση 22%. Τότε, για να ξεχωρίσεις στα πάνελ, έπρεπε να βρίζεις πιο πολύ από όλους. Το πιο βαρύ που είχαμε ακούσει ήταν ότι “δεν πρέπει να βγαίνουμε στην τηλεόραση, γιατί προκαλούμε αηδία” και προφανώς αναφέρονταν στα κιλά μας. Ήμουν στα βαρύτερά μου τότε, με αρκετά κιλά επιπλέον και είχα περάσει καραμπινάτη κατάθλιψη. Κι αν όχι κατάθλιψη, μελαγχολία. Δεν πήγα σε ψυχολόγο, καθώς γνώριζα την πηγή του προβλήματος. Εάν ξαναγύριζα πίσω και μου δινόταν πάλι η ευκαιρία, θα μιλούσα. Πρώτο βιολί δεν σημαίνει ότι έχω καμαρίνι και άνθρωπο που με βάφει. Πρώτο βιολί σημαίνει ότι δημιουργώ μια καλή ομάδα που με πλαισιώνει. Το πρώτο βιολί συντονίζει μια καλή ορχήστρα. Δεν λέω ότι έφταιγε κανείς, αλλά από το άγχος και τη ζαλούρα φρικάρεις, δεν ξέρεις ποιες είναι οι προτεραιότητές σου. Ήταν λάθος ο χειρισμός μας τότε. Όποιος, λοιπόν, βγαίνει μπροστά ας διασφαλίσει τι θα πει, με ποιον θα το πει. Η επάνδρωση του “σκάφους” είναι σημαντική, γιατί έτσι κι αλλιώς επιτυχία κάνουν οι παρέες».

Αναφερόμενη στο ρόλο της στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, η παρουσιάστρια λέει ότι αυτή την περίοδο της ζωής της προτιμάει να κρατάει τα τύμπανα στην ορχήστρα, κι ας μην παίζει το πρώτο βιολί. «Αυτό που κάνουμε με την Ελένη έχει ανταπόκριση στον κόσμο. Για να ρισκάρω και να αφήσω αυτή την εκπομπή, θα πρέπει να υπάρξει ένα concept κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου. Διαφορετικά, δεν ρισκάρεις. Οποιαδήποτε ματαιοδοξία μου την καλύπτω στην εκπομπή. Δεν θα γίνουμε όλοι Μενεγάκη και Ρουβάς. Εγώ περνάω καλά, καραγκιοζιλίκια κάνω ακόμη και στο σπίτι μου. Μου αρέσει η κωμικότητα, δίνει ζωή. Εάν μου έλεγαν να βγω με μπικίνι, δεν θα το έκανα, γιατί θα ήταν αρνητικό για μένα. Άλλο ο χαβαλές και άλλο η κοροϊδία. Στην εκπομπή δεν με αναγκάζει κανείς να κάνω κάτι. Ακόμη και το ότι κάνουμε τα μοντέλα εγώ το διασκεδάζω». Της ζητάω να απαντήσει και σε εκείνους που την έχουν χαρακτηρίσει «γελωτοποιό της βασίλισσας», με σαφείς υπαινιγμούς. «Όταν κάνεις τον άλλο να γελάσει, δεν σημαίνει ότι εργάζεσαι ως γελωτοποιός. Γελάει η Μενεγάκη, γελάει και το κοινό. Δεν θα είχα διάρκεια, γιατί ο κόσμος θα έλεγε “καλή η Ζαρίφη, αλλά την έχουν για να γελάει η Ελένη”. Θα σε απορρίψουν εύκολα. Εξάλλου σε επαγγελματικό περιβάλλον βρίσκομαι, όχι στο σπίτι της. Δεν με καλεί για να της χορέψω τσιφτετέλι και να περάσει καλά. Πρόσφατα, πετώντας για Σουηδία, με πλησίασε μια κυρία, η κόρη της οποίας αντιμετωπίζει ένα σοβααρό πρόβλημα υγείας. Μου είπε ότι μόνο μαζί μας ξεχνιέται και καταφέρνει να γελάει. Για μένα αυτό ήταν η μεγαλύτερη πληρωμή. Ο κόσμος έχει ανάγκη από το χιούμορ».

Ξεκαθαρίζει πως «μόνο στη σφαίρα της φαντασίας θα έφευγα αυτή τη στιγμή από την Ελένη, για να κάνω πρωινό στην τηλεόραση. Δεν θα χαλούσα την ηρεμία μου. Αν στο μέλλον αποσυρθεί η Ελένη, θα κάνω οτιδήποτε για να ζήσω, το οποίο φυσικά δεν θα προσβάλλει την προσωπικότητά μου». Βλέπει πάντως και τα δύο πρωινά στις οθόνες που βρίσκονται απέναντί της, στο στούντιο του Ρυθμός 9,49. «Ο Γιώργος και η Φαίη έχουν δοκιμαστεί, έχουν μια εκπομπή καλοστημένη, που αποδίδει. Μου αρέσει, όμως, και η προσπάθεια του Mega, που επέμεινε και τώρα κυλάει καλά. Μου τη βιδώνει όταν σχολιάζεται αρνητικά κάτι πριν ακόμη ξεκινήσει. Και με τον Κωστόπουλο έγινε αυτό. Περίμενε να δεις και μετά απορρίπτεις». Ρωτάω για τη Σάσα Σταμάτη, η οποία έχει φανατικούς θαυμαστές αλλά και επικριτές. «Έχει επιλέξει το ρόλο της κακιάς και αυτό θέλει κότσια, ενέχει ρίσκο. Η αλήθεια είναι ότι τρέμω, γιατί δεν ξέρω τι θα ακούσω» λέει.

Μιλώντας για την Ελένη και έχοντας περάσει κι εγώ από την εκπομπή, τη ρωτάω τελείως αυθόρμητα γιατί δεν είναι επιστήθιες φίλες. «Με την Ελένη ξέρεις ότι έχεις μια σχέση παραπάνω από επαγγελματική, αλλά δεν είναι η κολλητή σου. Σε σχέση με το παρελθόν, πάντως, είναι πιο χαλαρή και άνετη. Έχει αλλάξει και η κοσμοθεωρία της. Θα βάλει γαλότσα και θα είναι χαρούμενη με αυτό. Έχει, όμως, και το δικό της κομμάτι, το οποίο δεν το γνωρίζει κανείς, είναι μεταξύ της Ελένης και του εαυτού της. Νομίζω πάντως ότι το όριο στις σχέσεις το βάζει η ίδια με τρόπο αθέατο. Δεν θα σου πει ποτέ “μέχρι εδώ και όχι πιο πέρα”. Από την άλλη, είναι ο άνθρωπος που θα σου ανοίξει το σπίτι της την Πρωτοχρονιά. Εκείνη στην οποία μπορείς να απευθυνθείς για το πρόβλημά σου. Είναι καλή ακροάτρια η Ελένη. Θα σε ακούσει, χωρίς να υπερθεματίσει. Το παίρνει προσωπικά το πρόβλημά σου και θα ασχοληθεί με αυτό». Επιμένω ρωτώντας την αν θα ήθελε να είναι φίλη της. «Νομίζω ότι είμαι αρκετά κοντά της. Θα με πάρει να πάμε για φαγιά, όπως λέει, για καφέ, θα ανταλλάξουμε μηνύματα. Αυτά κερδίζονται σταδιακά και εκείνη ξέρει να αναγνωρίζει τους ανθρώπους». 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!