Η επένδυση στην Κασσιόπη είναι αυτό που λέμε «πολύπαθη» πριν καν ξεκινήσει. Από το 2012, όταν η εταιρεία επενδύσεων NCH Capital με έδρα τη Νέα Υόρκη, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ, για την παραχώρηση έκτασης 490 στρεμμάτων στη περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης στη βόρεια Κέρκυρα, μέχρι και σήμερα, τα περισσότερα επεισόδια έχουν παιχθεί στα δικαστήρια και όχι στην υλοποίηση του έργου.

Είναι ενδεικτικό ότι έχουν κατατεθεί συνολικά 11 προσφυγές και αγωγές μέσα έξι χρόνια (!)στο ΣτΕ και σε άλλα δικαστήρια, κατά της επένδυσης, στις οποίες η κατάληξη ήταν η ίδια. Απορρίφθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη. Είχαν όμως ως αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να κωλύσει και το επενδυτικό σχήμα, που υπολογίζεται ότι έχει ήδη βάλει 30 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 130 εκατ. ευρώ της επένδυσης, να έχει χάσει πόρους και χρόνο ώστε να ολοκληρώσει το έργο και να προχωρήσει αρχικά το ξενοδοχείο Kassiopi Resort και τη μαρίνα που έχει σχεδιαστεί.

Πλέον μια «ανάσα» από την τελικές άδειες ο Ανδρέας Σάντης, Managing Director και επικεφαλής της NCH Capital για τα Δ. Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Κύπρο, εμφανίζεται πια αισιόδοξος, θεωρεί ότι η πλειοψηφία της Κέρκυρας στηρίζει την επένδυση και δηλώνει ότι δεν μετάνιωσε για την κίνηση του fund το 2012 να διεκδικήσει την έκταση προς αξιοποίηση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com