Καλλιτέχνης θα πεί …. Μιχάλης Τζουγανάκης !!

Εγώ απλά θα πώ με λέξη … ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΘΑ ΠΕΙ … ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ!!!


Ίσως δεν είμαι η πιο ιδανική  να μιλήσω για κρητική μουσική και τους εκπρόσωπους της. Όμως θεωρώ πως είμαι ειδική στο να μιλήσω για αυθεντικότητα και μη και τελικά ποιος με εκφράζει πιο πολύ στο να ακούω κρητικά τραγούδια..

IMG_8745 copy

Προσωπικά δεν κρύβω πως οι γνώσεις μου περιορίζονται στα απολύτως βασικά και ως εκ τούτου δεν μπορώ να εκφέρω εμπεριστατωμένη γνώμη. Μπορώ όμως να μιλήσω και να περιγράψω τις καταστάσεις και τα συναισθήματα που δημιουργούν οι καλλιτέχνες μέσω της μουσικής. Και αυτό θα κάνω αφού μετά από αυτό που έζησα στο Ρυθμό με τον απίστευτο Μιχάλη Τζουγανάκη δεν το έχω ξανά ζήσει …

IMG_8761 copy

Η ώρα ήταν 23:55, και το μαγαζί ήταν γεμάτο … κόσμο και ήχους. Στα πρόσωπα όλων των παρευρισκομένων υπήρχε ένα χαμόγελο. Ένα χαμόγελο που πήγαζε από τον Μιχάλη Τζουγανάκη και καθρεφτιζόταν στους ακροατές του. Δεν μπορούσε κανείς να μείνει ανέπαφος και να μην αλωθεί από αυτή την έντονη θετική ενέργεια και το πάθος αυτού του καλλιτέχνη. Μια αύρα πάθους ενέργειας και έντασης συνέπαιρνε όποιον βρισκόταν στο χώρο. Το σώμα και το πρόσωπο του καλλιτέχνη πάλλονταν στους ήχους των τραγουδιών του, τρέποντας τα σε πομπούς μίας τόσο δαιμονισμένης όσο και αγγελικής ενέργειας η οποία διαπερνούσε όλα τα κύτταρα του κορμιού αλλά και του μυαλού μας.

IMG_8861 copy

Η ατμόσφαιρα μου θύμιζε παράδοση … γλέντι με πάθος που λίγο πολύ αυτό τον καιρό έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει πάθος.

Όρθιοι αλλά και καθιστοί όλοι εξέφραζαν την αγάπη τους στον Μιχάλη (όπως όλοι τον λένε με το μικρό του όνομα) … με φωνές με παλαμάκια με σφυρίγματα … και εκείνος από την σκηνή μαζί με την απίστευτη ομάδα που έχει μαζί του … έμοιαζε να το ζει! Να ρουφάει την κάθε στιγμή με το λαούτο και να την κάνει ακόμα πιο δυνατή .. ακόμα πιο ζεστή ακόμα πιο παθιασμένη!!

Σαν να λειτουργούσε μέσα στις σχισμές του χρόνου, οι οποίες είναι σχεδόν αντιληπτές αλλά όχι προσβάσιμες, σε εμάς τους υπόλοιπους.

Όταν με αγκάλιασε στο καμαρίνι του και μου είπε σε ευχαριστώ για την συνέντευξη και την παρουσία σου εδώ … κατάλαβα από κοντά τι σημαίνει ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ … ένας άντρας που ζει την κάθε του στιγμή μέσα από αυτό που αγαπάει … την μουσική!

Είμαι εδώ και ζω την κάθε στιγμή … Τώρα ξεκινάω να ζώ (μου λέει).. Σας ευχαριστώ έλεγε σε όλο τον κόσμο στα κορίτσια που ήθελαν μόνο μια αγκαλιά και να του πουν πως τον λατρεύουν .. Και εκείνος ταπεινός έλεγε η μουσική είναι η ζωή μας … Ζήστε την κάθε σας στιγμή …

IMG_8965 copy

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να τον δείτε όπου κι αν εμφανιστεί και σας δοθεί η ευκαιρία … Εγώ απλά θα πώ με λέξη … ΚΑΛΙΤΕΧΝΗΣ ΘΑ ΠΕΙ … ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ!!!

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!