Photo redits getty images

Ο Jeff Bezos, ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Amazon, της ιστορικής εφημερίδας Washington Post και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για το 2017 θα κληθεί να πληρώσει το πιο ακριβό διαζύγιο στα παγκόσμια χρονικά στην πρώην –πλέον– σύζυγό του, MacKenzie. Η αιτία του διαζυγίου ονομάζεται Lauren Sanchez, είναι παρουσιάστρια και επίσης έκανε αίτηση διαζυγίου από το σύζυγό της – πανίσχυρο ατζέντη του Χόλιγουντ, Patrick Whitesell. Οι τελευταίες μέρες με τις καταιγιστικές εξελίξεις δεν επηρεάζουν μόνο τις δύο οικογένειες, αφού η μετοχή της Amazon ανεβοκατεβαίνει στα ταμπλό της WallStreet προκαλώντας ναυτία στους επενδυτές, οι αναλυτές βρίσκονται σε σύγχυση, ο Πρόεδρος Trump άρπαξε την ευκαιρία να ειρωνευτεί έναν αντίπαλό του, ενώ η MacKenzie θα εκθρονίσει την ιδιοκτήτρια της L’Oréal, Françoise Bettencourt Meyers, από το «θρόνο» της πιο πλούσιας γυναίκας του κόσμου.

Η περιουσία του αυτοδημιούργητου Jeff Bezos υπολογίζεται από το Forbes στα 117 δισ. ευρώ. Πέρα από την Amazon –με την κλισέ πλέον ιστορία που τον θέλει να τη στήνει στο γκαράζ του σπιτιού του στο Σιάτλ ως ιντερνετικό βιβλιοπωλείο– και την Washington Post –που εξαγόρασε το 2014 έναντι 250 εκατ. δολαρίων–, ο 51χρονος απόφοιτος του Πρίνστον έχει ένα νέο τεράστιο στοίχημα να φέρει εις πέρας, την Blue Origin, την εταιρεία που ίδρυσε για να ασχοληθεί με τουριστικές υπηρεσίες του Διαστήματος. Το πρώτο και μεγάλο πρότζεκτ της εταιρείας είναι ένας επαναχρησιμοποιήσιμος πύραυλος που θα μεταφέρει επιβάτες. Παρά το βαρύ επαγγελματικό πρόγραμμά του, όμως, φαίνεται πως ο Αμερικανός μεγιστάνας έβρισκε πάντοτε χρόνο για απόδραση με την ερωμένη του, άνκοργουμαν και παρουσιάστρια ψυχαγωγικών εκπομπών, Lauren Sanchez.

Photo redits getty images

Η ανακοίνωση του διαζυγίου μέσω του προσωπικού λογαριασμού του Bezos στο Twitter εξέπληξε πολλούς, όχι όμως και εκείνους που είχαν βάλει τη ζωή του μεγιστάνα στο μικροσκόπιο. Αυτό που διαπιστώθηκε λίγα 24ωρα αργότερα ήταν πως ο 51χρονος βιάστηκε να ανακοινώσει πρώτος τα νέα, για να προλάβει το δημοσίευμα του σκανδαλοθηρικού περιοδικού National Enquirer, το οποίο συνέλεγε συστηματικά πληροφορίες για εκείνον και την καθημερινότητά του τους τελευταίους μήνες. Έτσι, ήρθαν στο φως λεπτομέρειες για τις αποδράσεις του παράνομου τότε ζευγαριού με το 58 εκατ. ευρώ τζετ του Bezos σε εξωτικά νησιά της Καραϊβικής, σε υπερπολυτελείς επαύλεις και πεντάστερα ξενοδοχεία, ενώ το πιο σκανδαλώδες όλων ήταν η συνάντησή τους στη Μασαχουσέτη, όταν ο Bezos βρέθηκε εκεί με τη σύζυγό του, MacKenzie, για να δουν το γιο τους που σπουδάζει στο διάσημο πανεπιστήμιο ΜΙΤ. Δημοσιεύτηκαν επίσης μηνύματα που φανερώνουν πως το ζευγάρι συνδέεται πολύ περισσότερο καιρό απ’ όσο ισχυρίζεται ο Bezos. Τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε γιορτάσει με τη MacKenzie την επέτειο των 25 χρόνων έγγαμου βίου. Βέβαια, η βρετανική tabloid Sun υποστηρίζει πως υπήρχε συμφωνία, πολύ πριν ανακοινωθεί το διαζύγιο, που εξασφαλίζει το μέλλον του τεχνολογικού κολοσσού, αλλά και της MacKenzie. Πηγή που γνωρίζει την ιστορία αποκαλύπτει στο People πως οι σύζυγοι του παράνομου ζευγαριού γνώριζαν για τη σχέση. «Οι δύο οικογένειες είχαν να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα από την περασμένη άνοιξη» τονίζει.

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου, ο Jeff και ηLauren «είναι τρελά ερωτευμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ» δηλώνει πρόσωπο κοντά στο ζευγάρι στο People. Ποιος αμφιβάλλει;