James Καφετζής: Ο πατέρας του ναυάγησε στον Ειρηνικό Ωκεανό – Σώθηκε από θαύμα


Στιγμές αγωνίας έζησε η οικογένεια του James Καφετζή, καθώς ο πατέρας του παίκτη του Survivor ναυάγησε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Την είδηση έκανε γνωστή ο αδελφός του James, Μάικ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τελικά λοιπόν άλλος είναι ο αληθινός survivor! Όχι ο αδελφός μου που πήγε δύο φορές στο Survivor, αλλά ο πατέρας μου που κατάφερε και επιβίωσε στη μέση του Ειρηνικού ενώ βούλιαζε το πλοίο του», ανέφερε αρχικά ο James Καφετζής.

Στη συνέχεια περιέγραψε: «Το βράδυ ενώ ταξίδευε έπιασε ένα δυνατό μπουρίνι, έσπασε το κατάρτι, έπεσε κάτω και δημιούργησε μία ρωγμή στο μπροστινό μέρος του πλοίου. Είχε μείνει από μηχανή, είχε μείνει από γεννήτρια, οπότε οι μπαταρίες του ξεφόρτιζαν.

Του σπάει λοιπόν το κατάρτι, μένει ακυβέρνητος, είχε ρωγμή μέσα το πλοίο, αλλά προφανώς όλα τα πλοία έχουν αντλίες και μπορούσε να βγάζει το νερό. Αλλά επειδή δεν είχε αρκετή μπαταρία και έτυχε να υπάρχει συννεφιά και τις δύο μέρες που είχε γίνει αυτό το πράγμα, ξεφόρτιζαν οι μπαταρίες και κάποια στιγμή οι αντλίες σταμάτησαν να βγάζουν το νερό που μπαίνει μέσα στο πλοίο. Οπότε σιγά σιγά βούλιαζε και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα».

«Έφτασε ακριβώς την ώρα που έπρεπε»

«Το καράβι κυριολεκτικά χτυπιόταν δεξιά και αριστερά και ο πατέρας μου χτύπησε το ισχίο του και μετά για να μην χτυπήσει περισσότερο τις 24 ώρες που ήταν ακυβέρνητος στην ουσία, ξάπλωσε στο πάτωμα στην γέφυρα του πλοίου ακίνητος», συνέχισε.

Τελικά τον πατέρα του James Καφετζή διέσωσε ένα αλιευτικό.

«Όταν τον διέσωσαν και πήγε πάνω και ετοιμαζόντουσαν να φύγουν, το είδαν να βουλιάζει. Οπότε έφτασε ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Αν είχε αργήσει μία ώρα τότε θα ήταν πάνω σε ένα μικρό φουσκωτό στην μέση του Ατλαντικού που είναι προφανώς ακόμα πιο επικίνδυνο, επειδή με ένα κύμα μπορεί να τουμπάρεις και να βρεθείς στην θάλασσα», σημείωσε ο Μάικ Καφετζής.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!