Ειρήνη Παπαδοπούλου: “Δέχτηκα μεγάλο ρατσισμό!”

Επειδή εγώ γεννήθηκα στο Καζακστάν -από Έλληνες όμως γονείς- δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι δεν ήμουν ούτε Καζάκα, ούτε Ρωσίδα, απλά παιδί μεταναστών…


Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε ως παιδί και το ρατσισμό που δέχτηκε για την καταγωγή της μίλησε η Ειρήνη Παπαδόπουλου.
“Δεν κατάγομαι από πλούσια οικογένεια, ούτε υπήρξα καλομαθημένη. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν δύσκολα πολύ. Ήμουν όμως, πάντα περήφανη γιατί οι γονείς μου δούλευαν σε δυο δουλειές για να τα βγάζουμε πέρα. Μπορεί να μη μου αφιέρωναν το χρόνο που ήθελα σαν παιδί, αλλά έμαθα μέσα από αυτό να πατάω κι εγώ στα πόδια μου και να είμαι ανεξάρτητη από πολύ μικρή…”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο περιοδικό “ΕΓΩ!”

Μιλώντας για τις δυσκολίες που πέρασε ως παιδί, αποκάλυψε: “Υπήρχαν δυσκολίες που είχαν να κάνουν με την έλλειψη οικονομικής άνεσης. όπως το ότι αναγκαζόμουν να φοράω μεταχειρισμένα ρούχα, αλλά αυτές δεν με ενοχλούσαν καθόλου. Αυτό που με πλήγωνε ήταν ο ρατσισμός με τον οποίο με αντιμετώπιζαν στο σχολείο” και συμπλήρωσε: “Είχε ως αφετηρία την εμφανή από τα ρούχα μου δυσχερή οικονομική μου θέση, αλλά και την καταγωγή μου. Επειδή εγώ γεννήθηκα στο Καζακστάν -από Έλληνες όμως γονείς- δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι δεν ήμουν ούτε Καζάκα, ούτε Ρωσίδα, απλά παιδί μεταναστών… Δεν με έκαναν παρέα όχι μόνο γιατί πίστευαν ότι καταγόμουν από κάπου αλλού, αλλά γιατί τα ρούχα μου ήταν adibas και όχι adidas”.
Τέλος, για την προσωπική της ζωή αποκάλυψε: “Δεν μου αρέσει να μιλά για τα προσωπικά μου γιατί αισθάνομαι αμηχανία. Νιώθω πάρα πολύ καλά. Είμαι ήρεμη, έχω βρει τις ισορροπίες μου”.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!