Ιωάννινα: Στο μικροσκόπιο ο φάκελος νοσηλείας της 20χρονης φοιτήτριας – Τι είπε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας


Ιωάννινα και Χίος θρηνούν για την 20χρονη Βούλα, η οποία πήγε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων με αμυγδαλίτιδα και τελικά πέθανε. Η οικογένειά της συντετριμμένη αναζητά απαντήσεις για το πώς το κορίτσι από μια απλή αμυγδαλίτιδα, έφυγε από τη ζωή. Τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας έχει αναλάβει ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος όπως δήλωσε πρέπει να μελετηθεί με πολλή προσοχή ο φάκελος νοσηλείας.

Ο κ. Γαλεντέρης μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή “Τώρα Μαζί”, τόνισε ότι «όπως προκύπτει η πυώδης οξεία αμυγδαλίτιδα με την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο η 20χρονη ήταν παρούσα στη νεκροτομή και σε πλήρη εξέλιξη. Όντως υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με αυτή την πάθηση και ο θάνατος επήλθε από μια γενικευμένη εξέλιξη στο σώμα της 20χρονης όπου και προκλήθηκαν κάποιες επιπλοκές όπως το σηπτικό σοκ κ.α.».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να μελετηθεί με πολλή προσοχή από τις δικαστικές Αρχές, από τους επιστήμονες και από εμάς ο φάκελος νοσηλείας για να δούμε πώς μια απλή οξεία αμυγδαλίτιδα έφτασε να γίνει μια γενικευμένη πάθηση του σώματος και να επιφέρει τον θάνατο. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τι αποφάσεις ελήφθησαν και τη χρονική στιγμή που ελήφθησαν. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ο φάκελος για να εκτιμηθεί τι έγινε».

Όπως είπε ο κ. Γαλεντέρης, «έχουμε σχηματίσει μια εικόνα, ξέρουμε τι θα ψάξουμε. Προσπαθούμε να καταλάβουμε αν υπάρχει κάποιο σφάλμα των γιατρών αλλά θα πρέπει να έχουμε τον φάκελο στα χέρια μας για να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Επιπλοκές της οξείας αμυγδαλίτιδας «έδειξε» η νεκροψία για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

Επιπλοκές της οξείας πυώδους αμυγδαλίτιδας οδήγησαν στον θάνατο την 20χρονη φοιτήτρια, όπως προέκυψε από την νεκροψία – νεκροτομή που έγινε από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου στα Ιωάννινα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Αναμένονται και οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις, ώστε να υπάρξει πλήρης εικόνα για τα αίτια που οδήγησαν τον οργανισμό της κοπέλας σε πλήρη κατάρρευση και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο θάνατος της φοιτήτριας από την Χίο έχει συγκλονίσει. Η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Αστυνομία, ενώ με εντολή της 6ης ΥΠΕ διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν γιατροί και άλλο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η 20χρονη κατέληξε έπειτα από μία εβδομάδα νοσηλείας στην κλινική ΩΡΥΛΑ, όπου είχε εισαχθεί με αμυγδαλίτιδα. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, φέρεται να εξετάστηκε και από λοιμωξιολόγο, ενώ είχε υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία. Η κατάστασή της όμως επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και ωσότου μεταφερθεί στη ΜΕΘ να καταλήξει.

Ο πατέρας της 20χρονης Βούλας από την Χίο «ράγισε» καρδιές μιλώντας στο enikos.gr. Όπως είπε ο κ. Μανώλης, τα τελευταία λόγια της κόρης του στον ίδιο, λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή ήταν «μπαμπά πονάω παντού, σε όλο μου το σώμα».

«Που να φανταστούμε ότι θα συμβεί αυτό που έγινε… Το παιδί μας ήταν υγιέστατο, εγώ ο ίδιος της είχα πει να μην αγχώνεται και ότι θα βγει σε 2 μέρες, οι αμυγδαλές δεν είναι κάτι σοβαρό, και μετά από λίγες μέρες, η Βουλίτσα μας κατέληξε» ανέφερε ο πατέρας της.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!