Ηλίας Παρασκευόπουλος: Ο νεαρός ηθοποιός και σκηνοθέτης αποκαλύπτεται στο Bizznews.gr

Είναι νέος, ταλαντούχος και φέτος μας παρουσιάζει τη νέα του θεατρική παράσταση, “Μαζί Ποτέ”.


Ο Ηλίας Παρασκευόπουλος δίνει την πρώτη του συνέντευξη λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα της νέας του θεατρικής παράστασης “Μαζί Ποτέ”, απόψε, στο θέατρο Άβατον στην καρδιά της Αθήνας. Ένα νέο πρόσωπο με ανησυχίες και ταλέντο, που αποφασίζει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη σκηνοθεσία και την ηθοποιία τη φετινή σεζόν, με το θεατρικό “Μαζί Ποτέ”. Τον συναντήσαμε και μιλήσαμε για τη νέα του δουλειά – στην οποία είναι χορηγός επικοινωνίας και το Bizznews.gr – για το θέατρο, τον κινηματογράφο, τις σχέσεις, τα αδιέξοδα, τον έρωτα. Γνωρίστε τον!

Πότε και πως ξεκίνησε η αγάπη σου για το θέατρο και τη σκηνοθεσία;

Όταν ήμουν στην έκτη δημοτικού, ανεβάσαμε την Χριστουγενιάτικη Ιστορία. Το έργο το ανέλαβα εγώ με έναν συμμαθητή μου. Έκανα τον ρόλο του Σκρουτζ και νομίζω αυτό ήταν η πηγή του κακού! Σκηνοθετικά είναι η πρώτη μου απόπειρα, αλλά από την ημέρα που μπήκα στη σχολή φλερτάρα με την ιδέα. Φοβόμουν αρκετά να δοκιμαστώ αλλά φέτος πήρα απόφαση να κολύμπησω σε πιο βαθιά νερά!

1472284_10203023819654529_897132249_n

Tι από τα δύο προτιμάς και γιατί; Ηθοποιός ή σκηνοθέτης;

Δεν μπορω να ξεχωρίσω ακόμα αν προτιμώ να γράφω, να παίζω ή να σκηνοθετώ, το κάθε ένα έχει ξεχωριστή θέση μέσα μου. Σίγουρα δεν ειναι εφικτό να γίνονται πάντα όλα μαζί και δεν το θέλω κιόλας. Νομίζω θα χρειαστώ πολλά χρόνια εμπειρίας για να αποφασίσω.

Τι πραγματεύεται η παράστασή σας;

Έρωτας, αρρωστημένο πάθος, εξάρτηση, καθημερινότητα. “Σε αγαπώ αλλα δεν μπορώ να είμαι μαζί σου”. Αυτές οι φράσεις πιστεύω ότι αντιπροσωπεύουν το έργο και όσα διαπραγματεύεται.

1502078_10203023819814533_1954032325_n

Τι κάνει επιτυχημένη μια παράσταση κατά την άποψη σου;

Ο σεβασμός γι’ αυτό που δημιουργείς, ο σεβασμός για το κοινό , η ομαδική σκληρή δουλειά είναι τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης παράστασης. Μια παράσταση είναι σαν ένα παιδί που γεννάς και μεγαλώνεις, θέλει αγάπη και αφοσίωση.

Yπάρχουν πρότυπα για σένα; Tόσο θεατρικά όσο και σκηνοθετικά;

Φυσικά και υπάρχουν. Και προσπαθώ να δουλεύω προς αυτές τις κατευθύνσεις μέσα από τη δική μου σκοπιά.

1484922_10203023819774532_896451049_n

Mια από τις κορυφαίες ταινίες είναι η Μικρά Αγγλία που ξεκίνησε να παίζεται στους κινηματογράφους πριν από λίγες μέρες. Που οφείλεται πιστεύεις η επιτυχία της ταινίας; Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο και ενός έργου στον κινηματογράφο;

Είναι μια ταινία που δημιουργήθηκε από έναν σκηνοθέτη – καλλιτέχνη εξαιρετικής αισθητικής και ποιότητας , με μια ομάδα ηθοποιών και συντελεστών που μόνο να θαυμάσεις μπορείς και που στηρίζεται σε ένα όμορφο κείμενο. Σε μια ιστορία ευαίσθητη και σκληρή ταυτόχρονα. Δεν θα γινόταν λοιπόν να μη ξεχωρίσει αυτή η ταινία. Σχεδόν τα περισσότερα θεατρικά κέιμενα που γράφω, είναι σε μορφή κινηματογραφικού σεναρίου. Γραμμένα σχεδόν με πλάνα. Μακάρι να αποδώσω κάποια από αυτά και στη μεγάλη οθόνη!

Tηλεόραση ή θέατρο;

Θέατρο προς το παρόν. Με την τηλεόραση δεν εχουμε γνωριστεί ακόμα, τουλάχιστον όχι σε σημείο που να έχω διαμορφώσει άποψη ολοκληρωμένη ως προς την επιλογή μου. Αν και θεωρώ το θέατρο μαγεία και αγάπη…

H κρίση τελικά ενισχύει την ανάπτυξη στο θέατρο;

Σίγουρα ενισχύει την ανάγκη για καλλιτεχνική δημιουργία κατα συνέπεια και για θέατρο. Δυστυχώς όμως η οικονομική δυσχέρεια δυσκολεύει την κατάσταση. Ευτυχώς όμως, πάντα υπάρχουν ρομαντικοί επαναστάτες που σώζουν την κατάσταση!

1477391_10203023867815733_860056255_n

Υπάρχει σκηνοθετικά και θεατρικά επίπεδο στη χώρα μας;

Υπάρχει καλό επίπεδο στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια εχουν παρουσιασθεί εξαιρετικές δουλειές, δυστυχώς όμως η χώρα μας στερείται παιδείας και οι παραστάσεις αυτές δεν έχουν πάντα την απήχηση που θα έπρεπε.

Tι ονειρεύεσαι για το μέλλον και σε τι ελπίζεις;

Ονειρεύομαι κάθε μέρα διαφορετικά πράγματα, ελπίζω σίγουρα σε μια καλύτερη εποχή με πιο ευτυχισμένους ανθρώπους, που η τέχνη θα παρουσιάζει τις δυσκολίες της ζωής σαν μια κακή ανάμνηση κ όχι σαν πραγματικότητα.

Δύσκολη εποχή, δύσκολοι ρυθμοί. Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο μέρος σου στην πόλη για να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς;

Στο σπίτι με τους φίλους μου ή αργά το βράδυ στην Πειραϊκή, για μια βόλτα κοντά στη θάλασσα.

1004992_10202830736787578_421260027_n

ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ. Σου έχει τύχει ή πιστεύεις ότι τα πράγματα πρέπει να είναι πάντα ξεκάθαρα;

Φυσικά και μου έχει τύχει, γι’ αυτό και προτιμώ τα πράγματα να είναι πάντα ξεκάθαρα. Στον έρωτα, βέβαια, δεν υπάρχει “πρέπει” και κανόνες, αυτή τη “δυσκολία” πάντως του μη ξεκάθαρου θα την δείτε και ελπίζω να την απολαύσετε φέτος μέσα από την θεατρική μας παράσταση!

Το “ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ” παρουσιάζεται από σήμερα στο Θέατρο Άβατον, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.

Διάβασε εδώ περισσότερα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!