Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης “Γένους Θηλυκού”

Μια σκηνική αναζήτηση της γυναικείας ταυτότητας.


Μια σκηνική αναζήτηση της γυναικείας ταυτότητας.

Μια σκηνική αναζήτηση της γυναικείας ταυτότητας.

Μια σκηνική αναζήτηση της γυναικείας ταυτότητας.

Η πρωτοποριακή τεχνική υποκριτικής του Ντέιβιντ Μάμετ, που ονομάζεται “Πρακτική Αισθητική”, διδάσκεται στη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η προσπάθειά μας αυτή ξεκίνησε με στόχο να δημιουργήσει για τους μαθητευόμενους ηθοποιούς ένα σαφές πλαίσιο συγκεκριμένων και συνειδητών εργαλείων που να στηρίζει μια ολοκληρωμένη υποκριτική λειτουργία.
Η εναρκτήρια παραγωγή της ομάδας μας φέρει τον τίτλο “Γένους Θηλυκού”. Το μονόπρακτο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ “Μητρική Αγάπη” καταλαμβάνει το πρώτο μέρος της παράστασης ενώ το δεύτερο μέρος ξεκινά με ένα μικρό κείμενο-έκπληξη της Τίνας Βασιλοπούλου με τίτλο “Τα Κοστούμια” και κλείνει με το μονόπρακτο του Α.Στρίντμπεργκ “Η Πιο Δυνατή”.
Η παράσταση μιλάει για το πόσο οπλισμένες ή αφοπλισμένες είναι οι γυναίκες στον αγώνα τους να κατακτήσουν την προσωπική τους ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, να ενηλικιωθούν, να βρουν την ιδανική αγάπη. «Κόρη», «μητέρα», «σύζυγος», «ερωμένη», «φίλη» – συγκρούονται τόσο μεταξύ τους όσο και με τον ίδιο τους τον εαυτό στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν την ακρωτηριασμένη τους οντότητα – ταυτότητα.
Καθημερινά στις 21:30 από τις 11 έως και τις 21 Ιουνίου.
Συντελεστές

Μετάφραση.: Ερ. Μπελιές, Θ.Ε. Γαΐτη, Γ. Χαρατζάς
Σκηνοθεσία: Γ. Χαρατζάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Ισμ. Καρυωτάκη, X-ACT
Παίζουν: Κ. Χρυσάιδου, Τ. Βασιλοπούλου, Ερμ.Ντόβα, Α. Μαρινάκη.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τηλ: 210341855.
Εισιτήρια
Κανονικό: €10, Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμΕΑ: €8, Ατέλεια για Μέλη Σ.Ε.Η/ Φοιτητές Δραματικών Σχολών/ Θεατρολόγους: €5ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!