Η Βίκυ Σταμάτη απαντάει με ψαλμούς στο δικαστήριο

«Ελεησόν με κύριε, δες εξευτελισμό τον έσχατο τον κύριο…»

Με έναν ψαλμό από την Παλαιά Διαθήκη σχολίασε η Βίκυ Σταμάτη την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε να μην γίνει δεκτή η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της. «Ελεησόν με κύριε, δες εξευτελισμό τον έσχατο τον κύριο…» ανέφερε μεταξύ άλλων η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Την τελική απόφαση θα λάβει πάντως το Δικαστήριο στις 17 Ιουνίου, εκτός απροόπτου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη διακοπή της σημερινής διαδικασίας, η Βίκυ Σταμάτη δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για την εισαγγελική πρόταση, ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.

Α’ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Βίκυ: Χειροπέδες στα χέρια, όχι στο στόμα. Τίποτα άλλο, Αποφάσισαν χειροπέδες στα χέρια.

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι θα ακολουθήσει το δικαστήριο την πρόταση του εισαγγελέα; Θα σας δώσουν την ευκαιρία να πάτε στο παιδί σας;

Βίκυ: Ευελπιστώ…

Άκης: Αυτή είναι η ελπίδα…

Β’ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Δημοσιογράφος: Το παιδί σας, λέει ο εισαγγελέας, έχει τρεις ανθρώπους που τον υπεραγαπούν και ουσιαστικά δεν σας χρειάζεται…

Βίκυ: Το μαγικό άγγιγμα του γονέα, της μητέρας απουσιάζει. Ο τροφοδοτικός μαστός που είναι η μάνα… (Κλαίει) Παιδί μου… Παιδί μου…

Άκης: Σήμερα αποκαλύφθηκε μεγαλειωδώς ότι συνεχίζεται η πολιτική δίωξη. Σκληρότατη. Πολιτική δίωξη εναντίον αθώων ανθρώπων.

Δημοσιογράφος: Γιατί το κάνουν;

Άκης: Μην κάνουμε κουβέντα τώρα. Αυτό είναι πολιτική δίωξη. Αυτά που άκουσα σήμερα από τον εισαγγελέα βεβαιώνουν απόλυτα αυτό. Εκτελεστικό όργανο.

Δημοσιογράφος: Αντί για εσάς, τιμωρούν την κυρία Στάματη;

Άκης: Αυτά είναι πολιτικές πράξεις… Τα είδατε, τα ακούσατε; Δεν ενθουσιαστήκατε; Ήταν εδώ αυτός ο άνθρωπος; Μιλούσε για εδώ, τις συνθήκες; Ή μιλούσε για άλλες καταστάσεις. Αυτά είναι μόνο μετά από εντολή.

πηγή enikos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!