Η Σελίν Ντιόν λανσάρει σειρά παιδικών ρούχων χωρίς φύλο

Η τραγουδίστρια προτείνει ένα τρόπο για να απομακρύνουμε το στερεότυπο

Η Σελίν Ντιόν ευελπιστεί να «ενθαρρύνει έναν διάλογο ισότητας και δυνατότητας», λανσάροντας μια νέα σειρά ρούχων για παιδιά, ουδέτερα ως προς το φύλο.

Η -πέντε φορές βραβευμένη με Γκράμι- τραγουδίστρια-αποκάλυψε τη συλλογή CELINUNUNU, μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο που θυμίζει ταινία του Τζέιμς Μποντ. Το βίντεο δείχνει τη Ντιον να προσπαθεί να ξεφύγει από τη μαιευτική κλινική, καθώς την κυνηγούν οι φύλακες. Στη σύντομη αναδρομή μιας ώρας πριν, βλέπουμε τη Ντιον να μπαίνει μέσα στο δωμάτιο με τα μωρά και να γεμίζει το χώρο με χρυσόσκονη. Αμέσως τα νεογέννητα που είναι χωρισμένα σε αγόρια και κορίτσια, φορούν ουδέτερα ρούχα και τότε οι φρουροί την πιάνουν και την καθοδηγούν στη φυλακή.

«Χάνουμε το παρελθόν, ονειρεύονται το αύριο», λέει η Ντιον στο βίντεο. «Μπορεί να τα ωθούμε στο μέλλον, αλλά η πορεία θα είναι πάντα στο χέρι τους να την επιλέξουν».

Η CELINUNUNU περιλαμβάνει περισσότερα από 70 μη στερεοτυπικά ενδύματα για παιδιά ηλικιών από βρέφη μέχρι 14 ετών, μια συνδημιουργία με την εταιρεία NUNUNU, η οποία ειδικεύεται σε γιουνισεξ σχέδια. «Πάντα αγαπούσα τη NUNUNU και το τι εκπροσωπεύει», έγραψε η Ντιον στο Τουίτερ. «Η συνεργασία μου με τους ιδρυτές της θα ενθαρρύνει έναν διάλογο για την ισότητα και αυτό είναι και το λογικό».

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, η δημοφιλής τραγουδίστρια είπε ότι προσπάθησε να ξεφύγει από τα στερεότυπα φύλου, καθώς μεγάλωνε τα σήμερα οκτάχρονα δίδυμα αγόρια της Έντι και Νέλσον και τον μεγάλο της γιο Ρενέ Τσαρλς, 17 ετών. Μάλιστα διηγήθηκε ότι σε μια επίσκεψη με τα αγόρια στη Ντίσνειλαντ, νόμιζε ότι όλοι ήθελαν να δουν τους υπερήρωες. «Εκείνα κοιτούσαν τις πριγκίπισσες. Και όλοι ήθελαν να γίνουν η Μινι Μάους. Έλεγα στον εαυτό μου ”είναι οκ αυτό γιατί μιλούν, βρίσκουν τους εαυτούς τους».

«Το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω είναι ότι μεγαλώνετε τα παιδιά σας όπως εσείς επιθυμείτε. Πρέπει να αποφασίσετε τι είναι σωστό γι’αυτά. Εμείς απλά προτείνουμε έναν άλλον τρόπο για να απομακρύνετε το στερεότυπο».

πηγή