Οι μεγιστάνες του Αμερικάνικου Κινηματογράφου!

Η επιτυχία στο Χόλιγουντ φέρνει μαζί της και απίστευτα κέρδη. Οι παρακάτω παραγωγοί και σκηνοθέτες, διαθέτουν προσωπική περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων.


Τη μοναδική τους θέση στη βιομηχανία του κινηματογράφουκρατάει ο καθένας από τους παρακάτω κυρίους, που οι περιουσίες τους ζαλίζουν. Οι ταινίες που υπογράφουν χτυπάνε κόκκινο σε όλο τον κόσμο και αυτοί στρογγυλοκάθονται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους, που έφτιαξε η Wealth-X .

Jerry Bruckheimer
Ο σκηνοθέτης και τηλεοπτικός παραγωγός, υπογράφει πάνω από 40 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων τα “Αρμαγεδδών”, “Flashdance”, το “Beverley Hills Cop”, “Pearl Harbor”, “Black Hawk Down”. Σε αυτόν ανήκει και το “Top Gun”, που του απέφερε συνολικά έσοδα 356.8 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Box Office Mojo. Η πιο πρόσφατη επιτυχία του είναι οι “Πειρατές της Καραϊβικής”.

Austin Hearst
Εγγονός του βαρώνου των μέσων ενημέρωσης William Randolph Hearst και νεότερος αδελφός του πρώην επενδυτή επιχειρηματικών κεφαλαίων William Randolph Hearst III. Είναι ο ιδιοκτήτης της Hearst Corporation, εκδοτικής εταιρίας εφημερίδων, συμπεριλαμβανομένης της Houston Chronicle και της San Francisco Chronicle και περιοδικών όπως τα  Good Housekeeping, Cosmopolitan, ELLE και O. Η εταιρία διαθέτει επίσης 29 τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο Hearst ήταν ο εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας “Ο όρκος”, που κυκλοφόρησε το 2012.

Steven Spielberg
Από τους διασημότερους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του, όπως οι ταινίες “Η Λίστα του Σίντλερ”, “Saving Private Ryan”, “Jaws”, “ET”, “Jurassic Park”. Είναι ένας από τους συνιδρυτές της DreamWorks Studios.

Thomas Tull
Δημιούργησε σημαντικές ταινίες , ανάμεσά τους οι “The Hangover”, “300” και η τριλογία “Batman Dark Knight”. Είναι  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Legendary Pictures.

Steve Tisch
Η περιουσία του ανέρχεται στα 720 εκατομμύρια δολάρια και του ανήκει η ταινία “Forrest Gump”, αφού βασίστηκε στο μυθιστόρημα του. Η ταινία απέφερε συνολικά έσοδα 677.9 εκατ. δολάρια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Box Office Mojo, και ο Tisch έλαβε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και μια Χρυσή Σφαίρα.

Arnon Milchan
Η προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα 5.2 δισ. δολάρια και μερικές από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές του επιτυχίες είναι το “Pretty Woman” και το “12 Years A Slave”. Είναι ο  ισραηλινός παραγωγός των ταινιών “Fight Club”, “LA Confidential”, “Birdman, “Το κορίτσι που εξαφανίστηκε”. Ο Milchan είναι συνιδρυτής της Regency Enterprises. Η πιο επιτυχημένη ταινία του ήταν “Ο κύριος και η κυρία Σμιθ», που απέφερε συνολικά έσοδα 478.2 εκατ. δολάρια.

Jeffrey Katzenberg
Είναι ο διευθύνων σύμβουλος της DreamWorks Animation, με κινηματογραφικές επιτυχίες στο ενεργητικό του όπως “Η Μικρή Γοργόνα”, ο “Αλαντίν”, “Η Πεντάμορφη και το Τέρας” και “Ο Βασιλιάς των Λιονταριών”.

Ryan Kavanaugh
Ο Ryan Kavanaugh, γνωστός και από την κινηματογραφική επιτυχία «Billion Dollar», έχει στο ενεργητικό του πάνω από 200 ταινίες μέσω της εταιρείας Relativity Media. Η προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα 1 δισ. δολάρια και οι πιο διάσημες ταινίες του είναι το “The Social Network,” και το “Little Fockers”.

 George Lucas
Η περιουσία του ανέρχεται στα 5,4 δισ. δολάρια. Αν και έχει σκηνοθετήσει μόνο έξι ταινίες μεγάλου μήκους κατά τη διάρκεια της καριέρας του, τέσσερις εκ των οποίων ήταν οι ταινίες Star Wars, ανήκει στη λίστα των «μεγάλων».

thetoc,gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!