H Βάνα Μπάρμπα ξεσπά στην Ελένη: Δεν έχει να δώσει κάτι καινούριο

Βανανισμός εκ νέου από τη γνωστή ηθοποιό.


Καλεσμένη ήταν η Βάνα Μπάρμπα στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, το μεσημέρι της Τρίτης, όπου η ηθοποιός δεν δίστασε να ασκήσει σκληρή κριτική στον χώρο της τηλεόρασης και ειδικότερα στα νέα πρόσωπα που έτυχαν προσοχής τα τελευταία χρόνια.

Όταν ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος ρώτησε τη Βάνα Μπάρμπα αν θα ήθελε η κόρη της να ασχοληθεί με τον χώρο της showbiz, εκείνη απάντησε αρνητικά τονίζοντας πολλές φορές πως αυτή η επιλογή δεν ήταν αυτό που θα ονειρευόταν ο κάθε γονιός για τα παιδιά του: «Όταν κάποιος έχει το πτυχίο του, θα γίνει ένας άνθρωπος που παντού είναι χρήσιμος. Έτσι προκύπτει μια ασφάλεια – τουλάχιστον υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και θα υπάρξει και τα επόμενα χρόνια, όταν ξεπεράσουμε όλο αυτό που περνάμε» ανέφερε η ίδια, ενώ συνέχισε: «Φαντάσου τώρα, η κόρη μου να έρθει να μου πει πως θέλει να γίνει tv persona ή ηθοποιός. Πόσα χρόνια θα αντέξει; Πέντε; Δέκα; Αν σπουδάσει, ας κάνει ό,τι θέλει. Μετά τα 18 οι επιλογές είναι δικές τους, αλλά θα στεναχωρηθώ αν δω το παιδί μου στον ίδιο χώρο. Δεν θα μου άρεσε».

Με τη συζήτηση να περνάει στα νέα προγράμματα της τηλεόρασης, η Βάνα Μπάρμπα επεσήμανε: «Όλο το σημερινό κομμάτι της τηλεόρασης είναι απομυθοποιημένο. Το κοινό έχει ανάγκη να δει μια άλλη τηλεόραση. Το θέμα είναι ποια είναι η αποδοχή των νέων εκπομπών από τον κόσμο, πέρα από τα νούμερα τηλεθέασης. Τίποτα δεν έχει κάνει γκελ, βιώνουμε την πλήρη απομυθοποίηση. Το ίντερνετ είναι μια καινούρια παρέα, η τηλεόραση δεν έχει να δώσει καινούρια πράγματα. Η τηλεόραση είναι τα πρόσωπα που αγαπάει το κοινό, αλλά δεν έχει να δώσει κάτι καινούριο».

Μάλιστα, η ίδια απευθύνθηκε στην Ελένη Μενεγάκη λέγοντας: «Εσένα θα ήθελα να σε δω σε κάτι άλλο πια!» με την διάσημη παρουσιάστρια να της απαντά κάθετα αρνητικά, ενώ για τα νέα πρόσωπα στην τηλεόραση, η Βάνα Μπάρμπα ανέφερε: «Τα νέα πρόσωπα στην τηλεόραση όχι μόνο δεν “πιάνουν”, αλλά και οι άνθρωποι που φτιάχνουν τα προγράμματα είναι πολύ μέτριας φαντασίας. Δεν δοκιμάζουν. Δεν έχουν φέρει ανθρώπους με προσωπικότητες, αλλά αυτό που τους βολεύει. Έχουμε δει κανένα πρόσωπο να κάνει γκελ τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια; Οι πιο πολλοί είναι αδιάφοροι. Αδιάφοροι! Πες μου έναν άνθρωπο που έχει κάνει κάτι τα τελευταία χρόνια σαν οντότητα, σαν προσωπικότητα!».

Η Βάνα Μπάρμπα, βέβαια, δεν έμεινε εκεί, αλλά συνέχισε: «Αυτοί που είναι διαχρονικές αξίες θα μείνουν για πάντα. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αυτό που έρχεται, όμως, το καινούριο, είναι μέτριο έως ανόητο. Αυτό λέω. Τα προηγούμενα χρόνια τα στελέχη της τηλεόρασης τολμούσαν πιο πολύ… Ελένη μου, καμία επιτυχία δεν έχει γίνει σε καινούριους ανθρώπους. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχουμε πει για έναν άνθρωπο “ναι, αυτός έχει κάτι να πει” σαν προσωπικότητες. Τα κανάλια θέλουν ένα νέο, γλυκό προγραμματάκι να υπάρχει. Εμένα με ενοχλεί η υπερβολική οικειοποίηση, που φέρονται σαν να βρίσκονται στον καναπέ του σπιτιού τους. Αυτό με ενοχλεί! Η τηλεόραση γεννά συναισθήματα και αξίες. Δεν μπορείς να μιλάς όπως όταν είσαι backstage. Αυτή η δήθεν οικειοποίηση είναι γελοία – για να μην πω καμιά κουβέντα περίεργη. Ένα πρωινό είναι πρωινό, αλλά το πώς θα μιλήσει κάποιος ξεπερνάει το όριο. Αυτό δεν είναι αμεσότητα, γίνεται χυδαιότητα πολλές φορές».

Και συνέχισε: «Το λέω επειδή αν συγκρίνουμε τις εποχές του παρελθόντος με το σήμερα, αυτό που βγαίνει είναι χλιαρό. Σαν να μαγειρεύεις κάτι που δεν έχει αλάτι. Αυτο που βγαίνει τώρα είναι χλιαρό! Ξαφνικά εν μία νυκτί βγαίνουν άνθρωποι και τους δίνετε “δαχτυλίδια” ενώ δεν έχουν δουλέψει ούτε έξι μήνες.  Σε οτιδήποτε καινούριο έρχεται δίνετε παραπάνω από αυτό που του αξίζει. Λέω να μη δίνονται ευκαιρίες σε ανθρώπους που δεν έχουν να πουν τίποτα. Δεν μετράει μόνο ένα ξανθό μαλλί για να κάνεις τηλεόραση. Πρέπει να έχεις και λόγο και προσωπικότητα. Δίνονται ευκαιρίες και θέσεις σε ανθρώπους που είναι πάνχαζοι. Έλεος δηλαδή!».ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!