
H Πολιτική Προστασία απαντά γιατί δεν λειτουργεί το 112
Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκάλεσαν οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για μη έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου που αφορά στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης Εκτάκτων Αναγκών “112” στην Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης των κατοίκων στο Μάτι, ώστε να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Σε ανακοίνωση της η ΓΓΠΠ χαρακτηρίζει «επιεικώς απαράδεκτες» τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, την οποία κατηγορεί ότι, ενώ γνωρίζει, αποκρύπτει τις κύριες αιτίες για την καθυστέρηση, που οφείλεται σε ανεπαρκή νομοθέτηση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, καθώς και στις κωλυσιεργίες των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΠΠ, αναφέρει αναλυτικά τις διαδικασίες που έχουν γίνει από το 2010, για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, ενώ αρμόδια στελέχη έδωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λεπτομερείς διευκρινίσεις.
Διαβάστε τη συνέχεια στο News247.gr