Γιώργος Νταλάρας: Ντροπή άνθρωποι της μουσικής να κάνουν διαφημίσεις με λουκάνικα – Άλλο στίγμα ο Καζαντζίδης κι άλλο ο Ρέμος


Συνέντευξη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο επιτυχημένος τραγουδιστής δεν μπόρεσε να κρύψει την δυσανασχέτησή του όταν αναφέρθηκε και σε ανθρώπους που όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εκμεταλλεύονται την σχέση τους με το τραγούδι και κάνουν διαφημίσεις με μπιφτέκια και λουκάνικα».

«Προσπάθησα από μικρός να καταλάβω ποιος είμαι. Ήταν παράδοξο ένα παιδί 16 ετών να κάνει δίσκους. Εγώ τραγουδούσα από μικρό παιδί γιατί με είχαν ανακαλύψει κάπως. Θυμάμαι τη δασκάλα μου να μου λέει «Γιωργάκη κάτσε εσύ και λέγε το τραγούδι να το ακούν οι άλλοι». Με σήκωνε, εγώ ντρεπόμουν, το έκανα.

Εγώ δεν εκτιμούσα καθόλου τη φωνή μου. Όταν άκουσα την φωνή μου μαγνητοφωνημένη τρόμαξα και είπα ότι δεν πρέπει να ξανατραγουδήσω. Αλλά μου φαινόταν περίεργο που οι άλλοι έλεγαν ότι είναι ωραίο.

Από πολύ μικρό παιδί, από το δημοτικό, άρχισα να κρατάω στο μυαλό μου αναμνήσεις από φωνές, από όργανα, από τραγούδια. Όταν πια ήμουν 12-14 ετών είχα φτιάξει στο μυαλό μου μία «αποθήκη» με εκατοντάδες των εκατοντάδων τραγούδια», είπε αρχικά ο τραγουδιστής.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Γιώργος Νταλάρας ανέφερε: «Δε φοβάμαι την στιγμή που δε θα θέλω να τραγουδήσω άλλο. Έχω τραγουδήσει πάρα πολύ, το έχω παρακάνει. Το τραγούδι δεν είναι 3,5 λεπτά τσιφτετελιού σε ένα νυχτερινό μαγαζί.

Δεν είναι αυτό το τραγούδι. Συγγνώμη που το πήρα τόσο σοβαρά, αλλά είναι δικό σας και δικό μου, δεν μπορεί κανείς να μου το πάρει. Η καλή φωνή είναι πάντα καλή φωνή. Για σκέψου ότι το παιδί βγαίνει στην δουλειά σήμερα και λέει «Θέλω να γίνω σαν τον Ρέμο, σαν τον Αργυρό»».

«Δεν έχει το ίδιο στίγμα ο Καζαντζίδης και ο Μπιθικώτσης, με το στίγμα που ενδεχομένως θα αφήσει ο Ρέμος. Άλλος τραγουδιστής ο Ρέμος, άλλος ο Μπιθικώτσης», σημείωσε.

«Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στον χώρο της μουσικής που εκμεταλλεύονται την σχέση τους με το τραγούδι και κάνουν διαφημίσεις με μπιφτέκια και λουκάνικα. Δεν είναι καλό αυτό, είναι ντροπή σου αδελφέ, κάνε κάτι άλλο, άστο, μην το εκμεταλλεύεσαι άλλο. Θα μου πεις η ζωή έτσι είναι.

Η ζωή είναι καλή έτσι στην Αμερική. Η Ελλάδα είναι μία επαρχία του ΝΑΤΟ, δεν μπορείς να κάνεις αμερικανιές σε όλα. Άσε το τραγουδάκι ήσυχο. Θα νομίζει ο κόσμος ότι μπορείς να διαφημίζεις λουκάνικα και παράλληλα να τραγουδάς το βράδυ και να λες και πολιτικά τραγούδια. Αυτό είναι στα όρια του καραγκιοζιλικίου», τόνισε.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!