
Γιώργος Μαυρίδης: «Θυμάμαι να είμαι κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο με την αδελφή μου και ο πατέρας μου να προσπαθεί να αυτοκτονήσει με χάπια»
Ο Γιώργος Μαυρίδης ήταν καλεσμένος στο podcast της Χριστίνας Μπόμπα, το οποίο είχε ως θέμα το παιδικό τραύμα. Ο παρουσιαστής και tattoo artist μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε, λόγω της βίας που δέχθηκε ο ίδιος, η μητέρα του και η αδελφή του, από τον πατέρα του.
Ο αγαπημένος παρουσιαστής που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την ταξιδιωτική εκπομπή, «World Party», που συμπαρουσίαζε με τον Σάκη Τανιμανίδη, εξήγησε πως ο χαρακτήρας του πατέρα του αλλοιώθηκε μετά την πρώτη φορά που φυλακίστηκε, την δεκαετία του ’70 και σε συνδυασμό με την χρήση ουσιών που έκανε, έγινε εξαιρετικά βίαιος απέναντι στην οικογένειά του.
Ο Γιώργος Μαυρίδης περιγράφοντας τα όσα έζησε ως παιδί λύγισε, ενώ τόνισε πως το μεγαλύτερο καλό που του έχει κάνει η μητέρα του, είναι πως παρά τα όσα έζησαν δεν του είπε ποτέ κακή κουβέντα για τον πατέρα του.
Στη διάρκεια της εξομολόγησής του, ο Γιώργος Μαυρίδης ανέφερε πως: «Ο πατέρας μου ήταν αυτός που δημιούργησε τα προβλήματα στην οικογένεια και κατά κύριο λόγο σε μένα. Δεν θα ήθελα να θεωρήσει κάποιος ότι ήταν κακός άνθρωπος, γιατί πρώτον δεν είναι στη ζωή και δεύτερον γνωρίζω ότι ήταν άρρωστος, πέρασε πολλά χρόνια κάνοντας χρήση ναρκωτικών. Άνθρωποι που κάνουν χρόνια χρήση ουσιών δεν έχουν διαύγεια και καθαρή σκέψη, οπότε ανάλογα την κλίμακα του εγκεφάλου τους, η αρρώστια τους μεταδίδεται στους δίπλα. Το πρόβλημα των ανθρώπων που κάνουν χρήση είναι στους γύρω τους, αυτοί τραβάνε το μεγαλύτερο ζόρι. Εγώ ήμουν στους γύρω!».
«Ήταν πολύ διαφορετικός όταν βγήκε από τη φυλακή»
Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής και tattoo artist εξήγησε ότι: «Την εποχή της Χούντας ο πατέρας μου ήταν δηλωμένος κομμουνιστής. Ήταν κομματικοποιημένος και αυτό στοίχιζε στους ανθρώπους εκείνη την εποχή… Στοίχιζε με φυλάκιση. Δεν υπήρχε δημοκρατία τότε και όποιοι ανήκαν σε κάποια διαφορετική πολιτική παράταξη τους τύλιγαν σε μία κόλλα χαρτί και τους έβγαζαν από τη μέση. Έτσι λειτουργούσε το σύστημα και έτσι λειτούργησε και για τον άνθρωπο ο οποίος ήταν πατέρας μου.
Μπήκε το ’70 πρώτη φορά φυλακή και όταν μπαίνεις φυλακή στη δεκαετία του ’70, σίγουρα δεν βγαίνεις ο ίδιος άνθρωπος. Ήταν πολύ διαφορετικός όταν βγήκε από τη φυλακή. Η μητέρα μου άλλον παντρεύτηκε άλλον είχε στην πορεία. Δεν χώριζες εκείνες τις εποχές…».
«Τα προβλήματα συνέχισαν και δέκτης ήταν η μητέρα μου…Θυμάμαι να είμαι κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο με την αδελφή μου και ο πατέρας μου να προσπαθεί να αυτοκτονήσει με χάπια και απ’ έξω να είναι η Πυροσβεστική και η Αστυνομία και να απειλεί ότι θα με σκοτώσει. Θυμάμαι πάρα πολλά πράγματα. Ήταν μεταξύ ηλικίας 5 έως 10. Θυμάμαι από ένα σημείο και μετά. Θυμάμαι που πήγαινα επισκεπτήριο στις φυλακές και δεν μου λέγανε ότι είναι φυλακή, αλλά σε ξενοδοχείο. Έκανε αποτοξίνωση μέσα στη φυλακή αλλά του στοίχισε σε νοητικό και εγκεφαλικό επίπεδο, σε βαθμό να βγει πραγματικά άρρωστος», περιέγραψε.
Μιλώντας για τα όσα έζησαν αφού οι γονείς του χώρισαν, ο Γιώργος Μαυρίδης είπε: «Από την ηλικία 10 έως 18, για 8 χρόνια, ξεκίνησε ο πραγματικός εφιάλτης. Απόλυτη τρομοκρατία για 7-8 χρόνια. Σπασμένες πόρτες 2 το βράδυ… Προφανώς οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να δεχτούν ότι θα τους πει «φύγε». Δεχτήκαμε οικογενειακά μια τεράστια τρομοκρατία, βία, υποχρεωτικά έπρεπε να έχω σχέσεις μαζί του. Συνέβησαν πολύ άσχημα πράγματα. Η μητέρα μου δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα για εκείνον… Νομίζω ότι ήταν το μεγαλύτερο καλό που μου έχει κάνει! Δεν είπε ότι είναι κακός, έλεγε ότι είναι άρρωστος και να μην τον μισούμε».