Γιώργος Καραμίχος: «Σέβομαι την πίστη, δεν εκτιμώ τη θρησκεία» – «Μου αρέσει η προσευχή του Κυπριανού, γιατί είναι κατά της βασκανίας»


Ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος, ήταν καλεσμένος εχθές το βράδυ στην Αθηναίδα Νέγκα στο Action 24.  Στον καναπέ της εκπομπής μαζί με τον σκύλο του αγκαλιά συζήτησαν για πολλά θέματα όπως είναι ο καρκίνος, η επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει άμεσα, οι εθισμοί, η δουλειά, η δημοσιότητα, τα δύο του παιδιά, η προσωπική του ζωή καθώς και η θρησκεία.

Γιώργος Καραμίχος: «Μου είπαν να γίνει εισαγωγή άμεσα»

Αρχικά ανέφερε ο ηθοποιός: «Μου αρέσει να βλέπω τα παλιά και να ανακαλύψω τα καινούργια. Μέχρι κάποια ηλικία είναι κυρίως τα εσωτερικά “ταξίδια”. Μεγαλώνοντας και με διάφορα που μας συμβαίνουν αρχίζεις να μην φοβάσαι το σκοτάδι. Το χειρότερο σκοτάδι θεωρώ ότι είναι η άγνοια και το βλέπουμε καθημερινά. Όχι με την έννοια της γραμματειακής γνώσης αλλά της συνείδησης. Η άγνοια των ανθρώπων σε σχέση με τον πόνο. Το να μην θέλεις να μάθεις να ακούσεις τον πόνο του αλλουνού. Ζούμε σε μια χώρα που η ενσυναίσθηση υποφέρει. Έχω μεγαλώσει σε χωριό που δεν είχαν πολλά. Υπήρχαν αυτοί με ενσυναίσθηση και οι άλλοι που κουτσομπολεύουν. Οι Έλληνες ήμασταν ανέκαθεν παρτάκηδες. Έχουμε την εικόνα της φιλοξενίας αλλά υπάρχει ο φόβος. Υπάρχουν λαοί που φαινομενικά δεν είναι φιλόξενοι, ενώ επί της ουσίας είναι περισσότερο».

Και σε άλλο σημείο τόνισε για τον καρκίνο: «Ήταν πολύ πρόσφατο όταν το ανακοίνωσα. Είχαμε κλείσει μια εκδήλωση ώστε να μιλήσουν οι άντρες για τον καρκίνο του μαστού, το πώς το αντιμετωπίζουν. Έχουμε την εκδήλωση και την ώρα που φτάνω, είναι αρκετές γυναίκες και μου έλεγαν “πείτε το με το όνομά του”. Όσοι ώρα μιλούν οι άλλοι δύο ομιλητές και βλέπω αυτές τις γυναίκες να με κοιτούν με μάτια σαν puppy, να το απενεχοποιήσουμε. Μου είπαν περιπτώσεις ρατσισμού στη δουλειά, μια αμήχανη διαδικασία. Δεν ήξερα ότι στο ενδιάμεσο θα διαγνωσθώ με καρκίνο στον πνεύμονα.

Εκείνη τη μέρα βγήκε η βιοψία. Δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Κάναμε πρόσφατα ένα συνέδριο στην Εθνική Πινακοθήκη και είδα πράγματα που δεν ήξερα ποτέ. Το 65% που το ανακαλύπτουν είναι ήδη αργά. Οπότε πρέπει να κάνουμε τακτές εξετάσεις, ιδίως οι καπνιστές, όσοι ζουν στην πόλη λόγω του καυσαερίου. Όλοι πρέπει να κάνουν την εξέταση ιδίως μετά τον κόβιντ. Το θεωρώ πολύ ωραίο σύμπτωμα. Συνεχίζω τη θεραπεία μου για λίγο ακόμα αλλά οι τελευταίες εξετάσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάτι. Δεν λέω ποτέ μεγάλη κουβέντα. Μέσα μου νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για την κόρη μου που με αφορμή εκείνη έκανα τις εξετάσεις και για τους γιατρούς μου. Εμένα με έπιασε η “βλακίτιδα” όταν μου είπε ο γιατρός να κάνω την αξονική».

Γιώργος Καραμίχος: «Σέβομαι την πίστη όλων»

Συγκεκριμένα για την σχέση  του με την εκκλησία και την θρησκεία ανέφερε: «Σέβομαι την πίστη όλων των ανθρώπων, όπου πάω θα προσκυνήσω όλους τους ντόπιους θεούς, ακόμα κι αν με κάποιους διαφωνώ θεωρητικά, αν έρθεις και δες τον βωμό που έχω στο δωμάτιό μου. Έχω τα πάντα, τον Άγιο Γεώργιο, την Παναγία, τον Χριστό, τον Βούδα, τα κομποσκοίνια, που μου έχουν δώσει άνθρωποι με πίστη και ουσία και έχουν συγκεκριμένη δόνηση, έχω τους βούδες μου. Έχω κάτι πυραμίδες από το Μεξικό, κάτι τζέιντ θεραπευτικά που έχω φέρει από εκεί, κάτι από Ιαπωνία, από Αφρική. Έχω και το Κοράνι γιατί και αυτό το διάβασα, έχω διάφορες προσευχές. Όλα μαζί, δεν έχουν “τσακωθεί” ποτέ. Έχω διάφορες προσευχές. Μου αρέσει η προσευχή του Κυπριανού, γιατί είναι κατά της βασκανίας».

Γιώργος Καραμίχος: «Θα ήθελα να παντρευτώ με παπά και με κουμπάρο, αλλά δεν γίνεται μόνος μου»

«Έκανα το πρώτο μου παιδί στα 24. Θα ήθελα να παντρευτώ με την ευρεία έννοια. Γενικά θα το ήθελα και με παπά και με κουμπάρο αλλά δεν γίνεται… μόνος μου;», απάντησε σε σχετική ερώτηση της Αθηναΐδας Νέγκα ο Γιώργος Καραμίχος.

Γιώργος Καραμίχος: «Δεν έχω μέσα μου το κομμάτι του εθισμού»

Για την σχέση του με τα ποτά, τα ξενύχτια και όποια άλλη πιθανή κατάχρηση δήλωσε: «Αν και δούλευα σε μπαρ, είχα δικό μου μπαρ στα 19, δεν κόλλησα με ναρκωτικά, αλκοόλ. Πέρασαν από τον δρόμο μου κι εγώ από τον δικό τους… έχω δοκιμάσει. Δυο-τρεις φορές το πολύ για κάθε πράγμα. Με το κάπνισμα είχα κολλήσει αλλά δεν το ‘χω μέσα μου αυτό το κομμάτι του εθισμού», δήλωσε ο ηθοποιός.

«Δεν ξέρεις πού θα σε βγάλει η μοίρα σου, οπότε καλό θα είναι να μην αποκλείουμε και ποτέ να μη λέμε ποτέ», τονίζει ο ηθοποιός στην κάμερα του Action24.

«Νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τον συνδυασμό του εθισμού με τη ναρκισσιστική λογική, εκεί την πατάς και είναι δύσκολο μετά να βγεις.

Όλα τα είδη εθισμού είναι ένας τρόπος φυγής, κάποιον δαίμονα προσπαθείς να κατευνάσεις. Όλοι μας έχουμε περάσει από σκοτεινές καταστάσεις», επισημαίνει ο Γιώργος Καραμίχος για τον εθισμό στις ουσίες και το αλκοόλ.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!