Γιάννης Μπαρμπαρής: ”Το νησιώτικο τραγούδι είναι σαν ένα φτερό πουλιού που ταξιδεύει με τον αέρα”


Γιάννης Μπαρμπαρής
Συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα

Οι εμφανίσεις του προκαλούν χαμό. Τιμάει το νησιώτικο τραγούδι και το έχει αποδείξει.

Ο Γιάννης Μπαρμπαρής σε μια αφοπλιστική συνέντευξη πρώτη φορά γιατί δεν μιλάει και εύκολα. Το νησιώτικο τραγούδι, η ζωή του, οι αγάπες του και τα νέα του σχέδια σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Πως ξεκίνησε για σένα το ταξίδι αυτό στην μουσική; Και μάλιστα στην νησιώτικη;
Το ταξίδι της μουσικής ξεκίνησε όταν με πήραν την απόφαση οι δικοί μου να κατέβουμε στην Πάρο ηλικία 10 11 χρόνων.. από το λατρεμένο νησί κατάγομαι αλλά γεννήθηκα δυστυχώς εις τας Αθήνας.

Ποιος είναι Γιάννης; Που δεν ξέρουν και θα ήθελες να τον γνωρίσουν;
Ο Γιάννης που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό που τυχαίνει να με έχει ακούσει και δει είναι ενας φαντασιόπληκτος ανήσυχος άνθρωπος κ κατά βάση “ήσυχος” ως προς την κοινωνία γιατί θέλοντας να βγάλουν τα μάτια του αλλουνού δημιουργούνται πολλά και διάφορα παραμύθια..

Νιώθεις πως κάνεις περήφανους τους έλληνες για την παράδοση αυτής της μουσικής που κρατάς στα χέρια σου;
Το αν κάνω υπερήφανους κάποιους Έλληνες στο θεμα της μουσικής παράδοσης δεν το γνωρίζω.. Αλλά από υποψίες φαντάζομαι ότι δεν νομίζω! Θα σου εξηγησω το γιατί.. μπορεί να χρησιμοποιώ στις μουσικές μου ενα βιολί και ενα λαούτο που είναι τα must όργανα της νησιωτικής μουσικής, όμως χρησιμοποιούμε και αλλά πιο μοντέρνα και αποτέλεσμα έχουμε έναν ήχο πιο λαικο! Ο όρος λαϊκός μπορεί και να συγχωρεί κάποιες φορές τυχόν “λάθη” σε ορολογίες τραγουδια κλπ οποτε γι αυτο τον επισυνάπτω στις μουσικές μου !


Ο κόσμος σε αγαπάει και στο δείχνει όπου κι αν εμφανιστείς. Πως νιώθεις για όλο αυτό; Τα συναισθήματα σου θέλω
Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται για την απήχηση του κόσμου ελπίζω να είμαστε καλά για πολλά χρόνια ακόμα κ να με βοηθήσει η φαντασία μου να δώσω πολλά ακόμα τραγουδάκια στον κόσμο..

Πιστεύεις πως το τραγούδι περνάει κρίση στην χώρα μας; Παρόλα αυτά τι είναι αυτό που σε κάνει να το πιστεύεις και να το υποστηρίζεις όλα αυτά τα χρόνια.
Για το αν περνάει κρίση το τραγούδι στη χώρα μας Καλώς η κακώς δεν νομίζω οτι είμαι στη θέση σαν νέος να το κρίνω εγώ γιατί κι εγω ουσιαστικά πειραματίζομαι πάνω στη μουσική .. μη βλέπεις ότι αρέσει και τον κόσμο

Τι είναι για σένα το νησιώτικο τραγούδι; Θα τραγούδαγες άλλο είδος μουσικής;
Το νησιώτικο τραγούδι είναι σαν ένα φτερό πουλιού που ταξιδεύει με τον αέρα , δεν παταει στη γη και πηγαίνει πάνω κάτω δεξιά αριστερά ανάλαφρα κ χορευτικά.. Είναι το πιο ερωτικά όμορφο τραγούδι κατ’ εμέ στην Ελλάδα!


Θα πήγαινες σε ένα τάλεντ σόου να σε μάθει πιο πολύ ο κόσμος;
Δεν θα πήγαινα σε καμία άλλη περίπτωση σε ταλεντ σόου ας μη με μάθει ο κόσμος! Σίγουρα ειναι μεγάλη υπόθεση το να βγεις τηλεόραση αλλα υπαρχουν και αλλες εκπομπές που θα μπορουσες να αναδειχτεις.. φυσικα και τραγουδώ άλλα είδη γιατί το τραγούδι δεν εχει παρωπίδες αν σου αρεσει να ανοίγεις το στομα σου και να βγάζεις μελωδίες θα σε παει μονο του το μυαλό! Καψουροτραγουδα και αγιος ο θεος..
Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην ζωή σου και ποια ή πιο χαρούμενη;
Η πιο χαρούμενη στιγμή της ζωής μου είναι η επίσκεψη του γιου μου σε αυτόν τον κόσμο πριν 10 χρόνια.. Δεν μιλάω γενικά για τα προσωπικά μου γιατί δεν μου αρέσει το κους κους, αλλά δεν μπορώ να μην απαντήσω για την αδυναμία της ζωής μου ! Α την πιο δύσκολη στιγμή την έχω ξεχάσει

Τα επόμενα σχέδια σου; Και που μπορεί να σε δει ο κόσμος;
Στα σχέδια είναι καινούρια τραγούδια και μόνο ! Δεν μένουμε στάσιμοι ο λαός περιμένει να χορέψει!!
Τους Χειμώνες μας από πέρυσι και φέτος μέχρι να μας κλείσουν ήμασταν κάθε Πέμπτη στο Σπάγγο στο Μικρολίμανο. Και φυσικά τώρα συνεχίζουμε με μια πρώτη μας εμφάνιση το Σάββατο 13 Ιουνίου στον Σπάγγο αφού πια ο Στάθης κ η Κατερίνα δεν είναι εργοδότες για μένα, είναι οικογένεια και φυσικά το προτιμώ αυτό από το να δουλεύω σε ένα μέρος πιο απρόσωπο αλλά ίσως πιο μεγάλο. Επίσης θα συνεχίσω και διάφορες εμφανίσεις μου σε νησιά και σε μαγαζιά για όλο το καλοκαίρι και βλέπουμε !!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!