Γιάνης Βαρουφάκης: Η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης

Σοκάρει ο πρώην υπουργός οικονομικών.


Μια νέα συνέντευξη, που ήδη συζητιέται από το πρωί της Τετάρτης, παραχώρησε o Γιάνης Βαρουφάκης στο γερμανικό περιοδικό Stern. O πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως η μητέρα του ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Αυτό έχει να κάνει με την οικογένειά μου», επισημαίνει σχετικά με την πολιτικοποίησή του από τα παιδικά του χρόνια.

Και κατόπιν κάνει τη μεγάλη αποκάλυψη για την πολιτική υπόσταση της μητέρας του, αλλά και τον απροσδόκητο τρόπο που γνωρίστηκε: «O πατέρας μου φυλακίστηκε στη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου επί τέσσερα χρόνια και υπέστη πολλές φορές βασανιστήρια. Κι ο λόγος; Αρνήθηκε να  καταδώσει κομμουνιστές. Ήταν ένας άνθρωπος φιλελεύθερος, μεγαλωμένος  με το πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης. Αντιθέτως, η μητέρα μου ήταν μέλος της μιας ακροδεξιάς οργάνωσης. Μισούσε όλους τους  αριστερούς. Ένα από τα καθήκοντά της, ως μέλος της οργάνωσης, ήταν να κατασκοπεύει τον πατέρα Βαρουφάκη, κι έτσι γνωρίστηκαν οι δύο τους»

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξομολογείται πως με τη Γερμανία είχε στενές σχέσεις: «Όταν ήμουν τριών χρονών άρχισα να μαθαίνω γερμανικά. Αργότερα, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας άκουγα στα κρυφά με τους γονείς μου κάτω από την κουβέρτα τις εκπομπές της Deutsche Welle. Ήταν η σύνδεσή μας με την ελευθερία» και καταλήγει πως κατά τη διάρκεια της Χούντας περνούσε κάθε καλοκαίρι με την οικογένειά του: «τις διακοπές στη νότια Γερμανία και την Αυστρία – ήταν μια μικρή φυγή από τη δικτατορία».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!