Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Δύο γιατροί για τον αξονικό τομογράφο


Με προσωπικό από άλλα νοσοκομεία καλύπτονται τα κενά στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, στο τμήμα αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν συνθήκες εξάντλησης λόγω των συνεχόμενων εφημεριών που ελλοχεύουν κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, μόλις δύο μόνιμοι γιατροί και ένας επικουρικός από εννέα έχουν απομείνει στο τμήμα αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας του Γενικού Κρατικού στην Νίκαια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο νοσοκομείο σε κάθε εφημερία πηγαίνουν κατά μέσο όρο 1.000 ασθενείς και πραγματοποιούνται 200 με 220 αξονικές.

«Αν την επόμενη μέρα δεν έχουμε γιατρό στον αξονικό σημαίνει πως ένας νέο που χειρουργείται και χρειάζεται αξονική μετά το χειρουργείο δεν θα μπορεί να την κάνει θα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία του», αναφέρει στον τηλεοπτικό σταθμό η αναισθησιολόγος Μαίρη Αγορογιάννη.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι το 2021 συνταξιοδοτήθηκαν 5 γιατροί και στα τέλη του 2022 παραιτήθηκαν άλλοι τέσσερις λόγω φόρτου εργασίας όμως τα κενά αυτά δεν καλύφθηκαν με νέες προσλήψεις.

«Έχουμε φτάσει να κάνουμε 12 και 13 εφημερίες εγώ και μία συνάδελφος το προηγούμενο χρονικό διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται με επισφαλείς γνωματεύσεις λόγω εξάντλησης και μη δυνατότητας να δούμε το περιστατικό προσεκτικά και με τον τρόπο που πρέπει», λέει η Κωνσταντίνα Μπούχρα, γιατρός αξονικού τομογράφου.

Οι εφημερίες καλύπτονται με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία ενώ τα ραντεβού εξωτερικών ασθενών για αξονικές τομογραφίες έχουν διακοπεί σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα τέσσερις θέσεις γιατρών.

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στο συνέδριο «Υγεία πάνω απ’ όλα» 2023 αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα σε ειδικότητες όπως στους ακτινολόγους, αναισθησιολόγους και παθολόγους.

«Προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα γι’ αυτές τις άγονες ειδικότητες αλλά και για άγονες περιοχές, ελπίζω να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα σύντομα που θα θεωρηθούν γενναία και γενναιόδωρα», ανέφερε.

Τέλος, ο υπουργός τόνισε πως η μεγάλη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ θα δώσει λύση καθώς τα μεγάλα νοσοκομεία θα αναβαθμιστούν διοικητικά με υποδομές και προσωπικό.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!