Φώτης Σεργουλόπουλος: Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο του παρουσιαστή

Με αέρα Γαλλίας…

Το Artisanal είναι το καινούργιο εστιατόριο που ετοιμάζεται πυρετωδώς στην θέση που βρίσκαμε το Jourfix στην Κηφισιά. Είναι το νέο επιχειρηματικό βήμα των Φώτη Σεργουλόπουλου, Κώστα Σκουλικαράκη και Βαγγέλη Γερασίμου, της ομάδας του επιτυχημένου Shamone στο Γκάζι. «Την λέξη Artisanal χρησιμοποιούν στην Γαλλία όταν κάτι είναι χειροποίητο» μου λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος και δεν κρύβεται το πάθος στην φωνή του για το καινούργιο εγχείρημα.

«Δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό αλλά γενικότερα με την προσωπική εργασία. Για αυτό για την διακόσμηση του χώρου, έφερα αυθεντικές αντίκες του’50 ,από το μοναστηράκι του Παρισιού, την γειτονιά Πολ Μπερ της Πορτ ντε Κλινιανκουρ, που έχουν γίνει στο χέρι. Επίσης, όλα τα σερβίτσια είναι αντίκες και δεν μοιάζουν». Την κουζίνα που θα έχει γαλλικό προσανατολισμό έχει αναλάβει ο σεφ Γιάννης Σιμωτάς και ετοιμάζει ένα κατάλογο επικεντρωμένο στην νότια Γαλλία.

«Στον μενού που δοκιμάζουμε θέλουμε εύκολες γεύσεις και λίγο πειραγμένες», εξηγεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος και προσθέτει: «Θα έχουμε την κλασσική σαλάτα νισουάζ με αυθεντικό ταρτάρ τόνου και αμπελοφάσουλα. Θα σερβίρουμε φιλέτα, πάπια, ψάρια και ότι υπάρχει σαν γαλλική κουζίνα αλλά τα πιάτα θα είναι πιο ανάλαφρα για αυτό δεν θα έχουμε κρεμμυδόσουπα».

Το κτίριο που στεγαζόταν εδώ και πολλά χρόνια το Jourfix είναι ιστορικής σημασίας. Χτίστηκε το 1890 και ήταν η κατοικία του σταβλάρχη του Βασιλέα Παύλου. Οι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης έχουν αναλάβει την διακόσμηση που θα παραπέμπει σε γαλλικό σπίτι και στο τεράστιο τζάκι της σάλας θα υπάρχει εντυπωσιακό φλεγόμενο θεατρικό σκηνικό.

«Ο κήπος είναι συγκλονιστικός» λέει ο Φώτης και προσθέτει με ενθουσιασμό: «Έχουμε σεβαστεί το κτίριο και τον κήπο ως μνημεία της Κηφισιάς. Την αναδόμηση του κήπου με τα σπάνια φυτά όπως μια ρομπίνια στην είσοδο που είναι σπάνιο είδος ακακίας, σχεδιάζει ένας από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες εξωτερικών χώρων ο Κάρολος Χανικιάν. Ο κήπος θα θυμίζει γαλλική σέρα και θα είναι ιδανικός για καφέ και μεσημεριανό φαγητό». Το Artisanal υπολογίζεται να ανοίξει τις πύλες του το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Εν αναμονή!

Πηγή: www.lifo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!