Eurovision 2022: Είναι οριστικό! Δεν θα γίνει στη Ρώμη ο διαγωνισμός τραγουδιού


Το θρίλερ που είχε προκύψει προς το τέλος καλοκαιριού σχετικά με την διεξαγωγή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision για το 2022 έλαβε τέλος. 
Τον περασμένο Αύγουστο η Ρώμη είχε παγώσει από την γνωμοδότηση επιτροπών της EBU και της RAI να εξαιρεθεί η ιταλική πρωτεύουσα από την διοργάνωση της Eurovision λόγω ακαταλληλότητας υποδομών.

Οι δύο αντιπροσωπίες στα μέσα Αυγούστου είχαν επισκεφθεί και εξετάσει τις έξι τοποθεσίες που θεωρήθηκαν κατάλληλες για την φιλοξενία του Ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού, σύμφωνα και με την ιστοσελίδα eurofestivalnews.com.

Υποψήφιες ήταν οι πόλεις Ρώμη, Μπολόνια, Τορίνο, Πέζαρο και Ρίμινι. Προκρίθηκε εν τέλει το Τορίνο.Η είδηση μόλις ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης της Eurovision.

Ο Εκτελεστικός Επόπτης της Eurovision, Martin Österdahl (Μάρτιν Οστερνταλ), δήλωσε πως «το Τορίνο είναι η τέλεια πόλη υποδοχής για τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision» αλλά και ότι «το παλαί ντε σπορ Pala Olimpico καλύπτει όλες τις απαιτήσεις που χρειάζονται για τη διοργάνωση ενός παγκόσμιου γεγονότος αυτής της κλίμακας και μας έχει εντυπωσιάσει πολύ ο ενθουσιασμός και η δέσμευση από την πόλη του Τορίνο που θα υποδεχτεί χιλιάδες θαυμαστές τον επόμενο Μάιο».

Είναι ο πρώτος διαγωνισμός της Eurovision στην Ιταλία μετά από 30 χρόνια και που θα λάβει χώρα χάρη στη νίκη του ροκ συγκροτήματος Måneskin.

Η Ρώμη πάντως εμφανίστηκε δυσαρεστημένη με αφορμή τον αποκλεισμό της.

Οι αντιπροσωπείες αξιολόγησης απέρριψαν τις υποψήφιες εγκαταστάσεις της ιταλικής πρωτεύουσας διότι κρίθηκαν ακατάλληλες για τη Eurovision.

Για παράδειγμα, το Palazzo dello Sport παρουσιάζει μια οροφή που δεν θα μπορούσε να αντέξει σημαντικά φορτία και που θα χρειαζόταν έργα αναπροσαρμογής, με αβέβαιο κόστος και χρόνο εκτέλεσης των έργων.

 
Από την άλλη, ένα περίπτερο της Έκθεσης της Ρώμης (Fiera di Roma) φαινόταν πως ήταν «η μόνη δομή της πόλης που πληροί όλα τα τεχνικά κριτήρια» του αυστηρού ελέγχου. Παρόλα αυτά, και όπως δήλωσε η σύμβουλος για τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τα μεγάλα γεγονότα της Ρώμης, κυρία Βερόνικα Τασκιότι (Veronica Tasciotti) «το ύψος της οροφής (του περιπτέρου) δεν ανταποκρίνεται με το απαιτούμενο πρότυπο».

Το γεγονός πως η πόλη από την οποία κατάγονται οι νικητές του φετινού διαγωνισμού, οι Måneskin, αποκλείστηκε από την λίστα των υποψηφίων, αποτελεί αναμφισβήτητα απογοήτευση, πόσο μάλλον πως αυτό συνέβη λόγω ανεπάρκειας των υποδομών και μάλιστα στην Ιταλική πρωτεύουσα.

Και σα να μην έφτανε αυτό η ιστοσελίδα eurofestivalnews.com υπενθύμισε ότι η Ρώμη είχε φιλοξενήσει το 1991 τη Eurovision σε μια διοργάνωση «από τις χειρότερες στην ιστορία από άποψη οργάνωσης και διαχείρισης».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!