Ethereum: Αυτός ο 27χρονος είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος των κρυπτονομισμάτων


Αυτός ο 27χρονος είναι πλέον ο νεότερος δισεκατομμυριούχος των κρυπτονομισμάτων στον κόσμο

O Vitalik Buterin είναι ο δημιουργός του Ethereum. Τώρα έφτασε σε μια ακόμα κορυφή: Όπως σημειώνει το Forbes, ο νεαρός προγραμματιστής είναι πλέον ο νεότερος δισεκατομμυριούχος των κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Στα 27 του χρόνια.

Το Ethereum καταγράφει το δικό του ράλι το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και ο Buterin έχει στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του Ethereum συνολικής αξίας 1,09 δισ. δολαρίων.

Στο Twitter ο ίδιος έχει 1,4 εκατ. followers.

Πως ξεκίνησαν όλα

Ο Buterin γεννήθηκε στη Μόσχα, αλλά στα 6 του χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά του στον Καναδά. Από μικρό τον θεωρούσαν ιδιοφυΐα στα μαθηματικά και μάλιστα ήταν τόσο καλός που μπήκε σε ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την τρίτη δημοτικού.

Το ενδιαφέρον του για το bitcoin εκδηλώθηκε όταν του μίλησε σχετικά ο πατέρας του. Σύντομα, εξελίχθηκε σε ειδικό για αυτόν τον αναπτυσσόμενο κλάδο. Το 2011 εξέδωσε το ομώνυμο περιοδικό, Bitcoin Magazine.

Τον Μάιο του 2013, ο 19χρονος τότε προγραμματιστής ταξίδεψε στην Καλιφόρνια για να παρακολουθήσει ένα συνέδριο για τα κρυπτονομίσματα, από τους δίδυμους αδελφούς Winklevoss.

Σε εκείνο το συνέδριο παρουσιάστηκαν ιδέες όπως τα νέα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, πλατφόρμες πληρωμής εμπορικών ειδών και τα ΑΤΜ των bitcoin. Ο Buterin έγινε μάρτυρας όλων αυτών ως εκπρόσωπος του Bitcoin Magazine. Ηταν όμως και η πρώτη ευκαιρία του να ρίξει μια ματιά στον γοητευτικό κόσμο της οικονομίας των ψηφιακών νομισμάτων. Τότε ακριβώς, όπως εξομολογείται, αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και βουτήξει και ο ίδιος σε αυτόν τον κόσμο.

Ο Buterin εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Waterloo και άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, επισκεπτόμενος άτομα που δούλευαν επάνω στο project του bitcoin.

Οταν επέστρεψε στο Τορόντο άρχισε να δουλεύει πάνω στο etherium, γράφοντας στο χαρτί όλα του τα ευρήματα και τα συμπεράσματα. Η ιδέα του τον αντάμειψε, καθώς τον Ιούνιο του 2014 κέρδισε την υποτροφία των 100.000 δολ. Peter Thiel Fellowship για τη δουλειά του.

Στη συνέχεια ίδρυσε το Ethereum Foundation ενω την ίδια χρονιά ανακοίνωσε την πώληση του ethereum σε ένα blog pos. Στα μέσα του 2015 λανσαρίστηκε μια δοκιμαστική έκδοση της πλατφόρμας του ethereum.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, ήταν πως όλο αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Όπως αποδείχτηκε, η κεντρική ιδέα του Ethereum ήταν καλή και ισχυρή», είπε ο ίδιος μιλώντας στο Backchannel.

.itspossible.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!