Eνεργειακές πέτρες – Οι Κρύσταλλοι των Ζωδίων

Ανάλογα με το ζώδιό σας οι κρύσταλλοι μπορούν να ενισχύσουν τα χαρίσματά σας ή να βοηθήσουν στην προσωπική σας βελτίωση. Να ποιοι είναι εκείνοι που σας αντιστοιχούν και τι μπορούν να κάνουν για εσάς.


Ανάλογα με το ζώδιό σας οι κρύσταλλοι μπορούν να ενισχύσουν τα χαρίσματά σας ή να βοηθήσουν  στην προσωπική σας βελτίωση. Να ποιοι είναι εκείνοι που σας αντιστοιχούν και τι μπορούν να κάνουν για εσάς.

 

ΚΡΙΟΣ

Αιματίτης:  Λέγεται και ηλιοτρόπιο. Σας στηρίζει ψυχολογικά και λειτουργεί θεραπευτικά, αν τον ακουμπήσετε σε κάποιο σημείο του σώματος που πονά. Επίσης, λένε πως αν έχετε ένα δίλημμα, τον κρατάτε και σκέφτεστε το πρόβλημα κοιτώντας τη φλόγα ενός κεριού και έρχεται η απάντηση.

Αμέθυστος: Φέρνει αγάπη, γαλήνη και βοηθά να έχετε ήρεμο ύπνο. Επίσης ενισχύει το θάρρος και την αποφασιστικότητα (ακόμα και σε έναν Κριό). Το όνομά του συνδέεται με την πεποίθηση ότι βοηθά, αν πίνετε πολύ αλκοόλ, να μη σας πιάνει.

Διαμάντι: Καθώς ο Κριός είναι το πιο ανθεκτικό απ’  όλα τα ζώδια, έτσι και το διαμάντι είναι η σκληρότερη πέτρα. Αφυπνίζει τον εσωτερικό σας πολεμιστή και σας βοηθά να επιτύχετε τους στόχους σας. Καθώς συμβολίζει την καθαρότητα, φέρνει πνευματική διαύγεια.

Άλλες πέτρες που συνδέονται με τον Κριό είναι εκείνες του κυβερνήτη του, του Άρη: ηλιοτρόπιο, κόκκινος ίασπις, όνυχας, ρουμπίνι, κόκκινος τουρμαλίνης. Κι επίσης ο  γρανάτης και το καρνεόλιο.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Σμαράγδι: Φέρνει όχι μόνο τον έρωτα αλλά και το χρήμα, ιδίως σε όποιον ασχολείται με εμπόριο, δηλαδή τα δύο πιο αγαπημένα πράγματα του Ταύρου. Κάνει καλό στα κουρασμένα μάτια και δυναμώνει την όραση. Όχι μόνο τη φυσική αλλά και την πνευματική, καθώς ενισχύει τη διαίσθηση.

Ροζ χαλαζίας: Είναι ένας από τους ισχυρότερους κρυστάλλους της αγάπης. Χρησιμοποιήστε τον για να προσελκύσετε το ταίρι σας. Ή φορέστε τον στις κοινωνικές συναναστροφές σας για να νιώσετε να σας περιβάλλει μια αίσθηση τρυφερότητας και οικειότητας.

 

Κοράλλι: Στην πραγματικότητα δεν προέρχεται από τη γη, αλλά είναι ο σκελετός ενός θαλάσσιου ζώου. Προστατεύει από το κακό μάτι, φέρνει σύνεση και θάρρος,  διώχνει την κατάθλιψη και επίσης πιστεύεται ότι ρυθμίζει τον γυναικείο κύκλο.

 

Άλλες πέτρες που συνδέονται με τον Ταύρο είναι εκείνες του κυβερνήτη πλανήτη του, της Αφροδίτης: αζουρίτης, πράσινος ίασπις, κουνζίτης, λάπις λάζουλι, μαλαχίτης, μάτι της γάτας, σμαράγδι, και τουρμαλίνης γαλάζιος, κοκκινωπός, πράσινος και ροζ.

 

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αχάτης: Βοηθά να εξισορροπήσετε τις πολλές πλευρές της «διδυμίσιας» προσωπικότητάς σας. Όταν τον φοράτε, σας κάνει πιο δημοφιλή, ευχάριστο αλλά και ειλικρινή. Με τη γοητεία που προσδίδει,  βοηθά να εξασφαλίσετε χάρες από ισχυρά πρόσωπα. Επιπλέον, σας ανακουφίζει από το στρες και χαρίζει ευεξία.

Ακουαμαρίνης: Καταπραΰνει τα συναισθηματικά προβλήματα, ενώ φέρνει χαρά και ευτυχία, καθώς και αρμονία στο ζευγάρι. Παράλληλα σας προστατεύει στα θαλάσσια και αεροπορικά ταξίδια.

Κιτρίνης: Είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε, όταν έχετε ανάγκη από κάτι που να σας «ανεβάσει». Διατηρεί το πνεύμα σας αστραφτερό και τη διάθεσή σας χαρούμενη. Επίσης είναι ιδανικός μαγνήτης πλούτου.

Άλλες πέτρες που συνδέονται με τους Διδύμους είναι εκείνες του κυβερνήτη του, του Ερμή: ο αβεντουρίνης και ο πολύχρωμος ίασπις. Κι επίσης ο χρυσοπράσιος, το μαργαριτάρι, ο τουρμαλίνης, το λευκό ζαφείρι.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σεληνόλιθος ή φεγγαρόπετρα: Ελαφρώνει τη μελαγχολία. Προσελκύει την αγάπη και βοηθά στη συμφιλίωση με το ταίρι σας, αν έχετε τσακωθεί. Φέρνει ήσυχο ύπνο και προστατεύει στα ταξίδια, ενώ ελαττώνει την επιθυμία για παχυντικά ή ανθυγιεινά φαγητά.

Μαργαριτάρι: Παλιά  ταυτιζόταν με θαλάσσιες και ουράνιες θεές.  Σας κάνει να εκπέμπετε ερωτική γοητεία, ιδιαίτερα αν στοχεύετε σε έναν ευτυχισμένο γάμο. Δίνει εσωτερική σοφία για να παίρνετε σωστές αποφάσεις. Επίσης φέρνει χρήμα και, αν το έχετε σπίτι σας, προστατεύει από τις πυρκαγιές.

Σμαράγδι: Αν περιμένετε να έρθει ο έρωτας στη ζωή σας, το σμαράγδι θα σας τον φέρει. Όπως και θα αυξήσει τη φήμη και την πελατεία σας, αν έχετε μια επιχείρηση. Επιπλέον ενισχύει τις ψυχικές δυνάμεις αλλά και δυναμώνει την όραση.

Άλλες πέτρες που συνδέονται με τον Καρκίνο είναι εκείνες του κυβερνήτη του, της Σελήνης: ακουαμαρίνης, ζαφείρι, χαλαζίας, χαλκηδόνιος. Και επίσης το ρουμπίνι και ο χρυσόλιθος.

 

 

ΛΕΩΝ

Χρυσόλιθος : Προσελκύει τον έρωτα, αλλά και  ηρεμεί το νευρικό σύστημα, ιδίως αν θυμώνετε εύκολα. Επίσης βοηθά να έχετε καλό ύπνο και ενισχύει την υγεία. Πιστεύεται πως φέρνει πλούτο και μπορείτε να τον έχετε σαν γούρι στην τσέπη ή στο πορτοφόλι σας.

Κεχριμπάρι: Στην πραγματικότητα δεν είναι πέτρα αλλά απολιθωμένη ρητίνη. Προστατεύει από την αρνητική ενέργεια των άλλων απέναντί σας, προσελκύει φιλίες και έρωτες, ενισχύει την ερωτική απόλαυση και ανακουφίζει από διάφορες παθήσεις και πόνους.

Τουρμαλίνης: Συχνά σχετίζεται με την καρδιά, το όργανο που συνδέεται με τον Λέοντα. Βοηθά να ανοιχτείτε στον έρωτα, με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια. Σας δίνει έμπνευση και επιτυχία στους στόχους σας, βοηθά να κερδίσετε τον θαυμασμό, ενώ επίσης σας φέρνει την αφθονία.

Άλλες πέτρες που συνδέονται με τον Λέοντα είναι εκείνες του κυβερνήτη του, του Ήλιου: διαμάντι, ζιργκόν, καρνεόλιο, χαλαζίας, ηλιόλιθος, μάτι της τίγρης, τοπάζι. Κι επίσης το ρουμπίνι, ο σαρδόνυχος και ο όνυχας.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αχάτης:  Σας χαρίζει γοητεία και κοινωνική άνεση. Σας κάνει πιο ευχάριστο στις παρέες αλλά και πιο άμεσο. Βοηθά να κερδίζετε την εύνοια ισχυρών προσώπων. Ανακουφίζει από το στρες, δίνει ευεξία και θεωρείται επίσης η πέτρα του καλού κηπουρού, αν ασχολείστε με τα φυτά.

Ζαφείρι: Ενισχύει την ερωτική πίστη και διαλύει τις διαμάχες μέσα στο ζευγάρι, βοηθά να βρει κανείς το δίκιο του και σε μπερδέματα νομικής φύσεως, είναι θεραπευτικό ιδίως στα μάτια, και τέλος ενισχύει τη σύνεση και τη διαίσθηση.

Καρνεόλιο: Είναι ιδανικό για να σας υπενθυμίζει την προσωπική σας δύναμη. Καταπραΰνει τις ανασφάλειες και σας δίνει αυτοπεποίθηση. Φέρνει την αρμονία και τη χαρά της ζωής, κάτι που συχνά ο Παρθένος ξεχνά μπροστά στις καθημερινές ευθύνες.

Άλλες πέτρες που συνδέονται με την Παρθένο είναι εκείνες του κυβερνήτη της, του Ερμή: Αβεντουρίνης και πολύχρωμος ίασπις. Κι επίσης, αμέθυστος και νεφρίτης.

 

ΖΥΓΟΣ

Οπάλι: Χαρίζει γοητεία βοηθώντας σας να εκδηλώσετε την εσωτερική σας ομορφιά, αλλά και να αποκτήσετε την εμφάνιση που ονειρεύεστε.  Φέρνει  χρήμα, ιδίως αν το βάλετε στον χώρο της εργασίας σας. Παράλληλα σας δίνει δύναμη και καλοτυχία.

Νεφρίτης: Φέρνει τον έρωτα αλλά και βοηθά το σώμα να γιατρευτεί μόνο του, ιδίως σε προβλήματα νεφρών, καρδιάς, στομαχιού. Προσελκύει τον πλούτο και βοηθά να παίρνετε σωστές αποφάσεις στα οικονομικά και σε όλα τα θέματα γενικά, καθώς ενισχύει τη σοφία.

Λάπις λάζουλι: Προάγει την αρμονία στις σχέσεις, κάτι βασικό για τον Ζυγό. Βοηθά να επεκτείνετε τη συνειδητότητά σας, να βρείτε πρόσβαση στην ιερή σοφία, να καθαρίσετε το πνεύμα και την ψυχή σας.

Άλλες πέτρες που συνδέονται με τον Ζυγό είναι εκείνες του κυβερνήτη του, της Αφροδίτης: Αζουρίτης, πράσινος ίασπις, κοράλλι, κουνζίτης, μαλαχίτης, μάτι της γάτας, σμαράγδι, τουρμαλίνης. Κι ακόμα, χρυσόλιθος και ροζ χαλαζίας.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τοπάζι:  Φέρνει έρωτες και χρήμα, προστατεύει από αρνητικές επιρροές και κακές ενέργειες των άλλων (φθόνο και δολοπλοκία) και ανακουφίζει από δυσάρεστα συναισθήματα, όπως ο φόβος, η οργή, η κατάθλιψη. Επίσης προστατεύει το σπίτι από πυρκαγιές και ατυχήματα.

Βήρυλλος: Προσελκύει και ενισχύει την αγάπη, δίνει ενέργεια στο σώμα, βοηθά τη συγκέντρωση και τη μνήμη, ιδίως στη μελέτη, προστατεύει στα θαλασσινά ταξίδια (και από τη ναυτία), βοηθά να βρίσκετε χαμένα πράγματα.

Όνυχας: Φημίζεται για την ικανότητά του να σας φέρνει σε επαφή με τα παραψυχολογικά χαρίσματα που δεν είχατε συνειδητοποιήσει. Σας προστατεύει όταν έχετε να αντιμετωπίσετε δύσκολες ή εχθρικές καταστάσεις.

Άλλες πέτρες που συνδέονται με τον Σκορπιό είναι εκείνες του κυβερνήτη του, του Πλούτωνα: κουνζίτης, σπινέλιος, χαλαζίας με τουρμαλίνη. Κι ακόμα, μαύρο μαργαριτάρι, γρανάτης, ακουαμαρίνης, μαύρος οψιδιανός, κοράλλι.

 

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Διαφανής χαλαζίας: Βοηθά την εναρμόνιση ανάμεσα στην υπερβολικά φιλήδονη και την κατά βάθος πουριτανή πλευρά του Τοξότη. Σας ανακουφίζει από πονοκεφάλους και οποιαδήποτε πόνο στο σώμα. Αφυπνίζει τη διαίσθηση και φέρνει σημαδιακά όνειρα.

Τυρκουάζ: Είναι από τα πιο γνωστά παραδοσιακά φυλακτά. Αποτρέπει το κακό μάτι, τις αρρώστιες, τα ατυχήματα, τους κινδύνους. Δίνει θάρρος, αισιοδοξία, γοητεία, φέρνει καλοτυχία και νέους φίλους και προστατεύει την υγεία. Δυναμώνει τα μάτια και καταπολεμά τον πονοκέφαλο.

Τοπάζι: φέρνει αγάπη και πλούτο. Προστατεύει από αρνητικές επιρροές και ενέργειες των άλλων και διώχνει τα δυσάρεστα συναισθήματα όπως ο φόβος, η οργή, η κατάθλιψη. Βοηθά και στο χάσιμο των κιλών. Επίσης προστατεύει και το σπίτι από πυρκαγιές και ατυχήματα.

Άλλες πέτρες που συνδέονται με τον Τοξότη είναι εκείνες του κυβερνήτη του, του Δία: αμέθυστος, κίτρινο ζαφείρι, τοπάζι, κίτρινος χαλαζίας και λεπιδόλιθος. Επίσης το ρουμπίνι.

 

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όνυχας: Έχει την ιδιότητα, όταν βρίσκεστε σε εχθρικό περιβάλλον, αντιμετωπίζετε αντιπάλους ή χρειάζεστε προστασία, να αντανακλά την αρνητική ενέργεια πίσω σε εκείνον που τη στέλνει. Θεωρείται ισχυρό φυλακτό που προστατεύει από τη γρουσουζιά και το κακό μάτι.

Ρουμπίνι: Φέρνει πλούτο, δύναμη, χαρά. Ενισχύει τη θέληση και την αυτοπεποίθηση.  Διώχνει τον φόβο. Σας δίνει ενέργεια, αν αισθάνεστε εξάντληση. Επίσης προστατεύει και τον χώρο σας από αρνητικότητα.

Οψιδιανός: Ενισχύει την αίσθησή σας της ηγεσίας αλλά και της σταθερότητας στη ζωή. Βοηθά να αναδυθούν θαμμένες ικανότητές σας μέσα από το υποσυνείδητο. Ταυτόχρονα σας κάνει πιο ευέλικτο και διαλλακτικό στις διαπραγματεύσεις.

Άλλες πέτρες που συνδέονται με τον Αιγόκερω είναι εκείνες του κυβερνήτη του, του Κρόνου: αιματίτης, ζαφείρι, καστανός ίασπις, όνυχας, μαύρος τουρμαλίνης. Κι επίσης  γρανάτης και αχάτης.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οπάλι:  Ανάβει μέσα σας τη δημιουργική φλόγα και σας χαρίζει έμπνευση. Μπορεί να σας φέρει ομορφιά, χρήμα, δύναμη, καλοτυχία. Φέρνει επαγγελματική επιτυχία αν είστε αυτοαπασχολούμενος. Είναι μια πέτρα ευέλικτη που λειτουργεί ανάλογα με τον προγραμματισμό που θα της κάνετε.

Μαύρο μαργαριτάρι:  Ενισχύει την καλή σας τύχη αλλά και την ερωτική σας γοητεία. Επίσης θεωρείται ισχυρό γούρι για να προσελκύει το χρήμα και να προστατεύει από την απώλειά του. Τέλος, αν το έχετε στο σπίτι σας, προστατεύει και από τις πυρκαγιές.

Γρανάτης: Όταν «κολλάτε» στην εγκεφαλικότητα του Υδροχόου, σας γειώνει αυξάνοντας τη σεξουαλική ενέργεια και το πάθος σας. Σας κάνει δημοφιλή στους φίλους, ενισχύει την απόδοσή σας στη δουλειά και στην ανώτερη μόρφωση και ξυπνά τη διαίσθησή σας.

Άλλες πέτρες που συνδέονται με τον Υδροχόο είναι εκείνες του κυβερνήτη του, του Ουρανού: λαβραδορίτης, αβεντουρίνης, μπλε τοπάζι. Κι ακόμα, αμέθυστος, αιματίτης, κεχριμπάρι, αχάτης.

 

 

ΙΧΘΕΙΣ

Ακουαμαρίνης:  Σας ανεβάζει ψυχολογικά, καταπραΰνει τα συναισθηματικά προβλήματα, ενώ φέρνει χαρά και ευτυχία, καθώς και αρμονία με τον σύντροφό σας. Παράλληλα σας προστατεύει και σας ηρεμεί στα θαλάσσια και αεροπορικά ταξίδια, ιδίως αν είστε τύπος που έχετε κάποιες φοβίες.

Ίασπις: Ενισχύει τη νοητική λειτουργία και περιορίζει τα καπρίτσια και τις επιθυμίες που μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις. Είναι ισχυρό φυλακτό απέναντι στους φυσικούς και τους …μεταφυσικούς κινδύνους, φέρνοντας ταυτόχρονα καλοτυχία.

Αμέθυστος: Καθώς ο ευαίσθητος Ιχθύς έχει τάση να απορροφά κάθε είδους ενέργεια από το περιβάλλον του, ο αμέθυστος αποκρούει οτιδήποτε αρνητικό. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και τον νου, αλλά και βοηθά να απαλλαγείτε από εθισμούς. Είναι καλή πέτρα για χαλάρωση και διαλογισμό.

Άλλες πέτρες που συνδέονται με τον Ιχθύ είναι εκείνες του κυβερνήτη του, του Ποσειδώνα: λεπιδόλιθος, μάργαρο, τυρκουάζ. Και επίσης αιματίτης, οπάλι, ακουαμαρίνης, διάφανος χαλαζίας, ζαφείρι.

 

 

 

ΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

Οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν στους πλανήτες μεταφέρουν την ενέργεια του καθενός από αυτούς, βοηθώντας σας με τις δονήσεις τους να επιτύχετε τους ανάλογους στόχους. Ο κάθε πλανήτης έχει τις δικές του αστρολογικές επιρροές, πέρα από το ατομικό ζώδιο του καθενός και μπορείτε να τις αξιοποιήσετε με τους κρυστάλλους που συνδέονται μαζί του. Να ποιες είναι αυτές οι αντιστοιχίες.

Ήλιος, για επιτυχία, ενεργητικότητα, δημιουργικότητα, αίσθηση ατομικότητας, θεραπεία, προστασία, φώτιση: Διαμάντι, ζιργκόν, καρνεόλιο, χαλαζίας, ηλιόλιθος, μάτι της τίγρης, τοπάζι.

Σελήνη, για επαφή με το υποσυνείδητο, πνευματικότητα, αγάπη, συμπόνια, γονιμότητα, θέματα του σπιτιού: Ακουαμαρίνης, ζαφείρι, χαλαζίας, μαργαριτάρι, σεληνόλιθος, χαλκηδόνιος.

Ερμής, για οξύνοια, ευγλωττία, επικοινωνία, καλό μνημονικό, αυτοβελτίωση, ταξίδια, επιχειρηματικές δραστηριότητες: Αβεντουρίνης, αχάτης, πολύχρωμος ίασπις.

Αφροδίτη, για αγάπη, αφοσίωση, συμφιλίωση, ομορφιά, ηδονή, καλοτυχία, χαρά, συμπόνια: Αζουρίτης, πράσινος ίασπις, κοράλλι, κουνζίτης, λάπις λάζουλι, μαλαχίτης, μάτι της γάτας, σμαράγδι, τουρμαλίνης γαλάζιος, κοκκινωπός, πράσινος, ροζ.

Άρης, για σωματική δύναμη, διεκδικητικότητα, θάρρος, ανάρρωση, σεξουαλική ενέργεια, προστασία: Ηλιοτρόπιο, κόκκινος ίασπις, όνυχας, ρουμπίνι, κόκκινος τουρμαλίνης.

Δίας, για επέκταση, πνευματικότητα, αφθονία, καλοτυχία, καλή έκβαση σε νομικά θέματα επαφή με το θείο: Αμέθυστος, λεπιδόλιθος, κίτρινο ζαφείρι, τοπάζι, κίτρινος χαλαζίας.

Κρόνος, για σταθερότητα, γείωση, υποστήριξη, αυτοπειθαρχία, εξαγνισμό: Αιματίτης, ζαφείρι, καστανός ίασπις, όνυχας, οψιδιανός, μαύρος τουρμαλίνης.

Ποσειδώνας, για ιδεαλισμό, εξιδανίκευση, επαφή με τα όνειρα: Αμέθυστος, λεπιδόλιθος, μάργαρο, τυρκουάζ.

Ουρανός, για επαναστατικότητα, ανεξαρτησία, επινοητικότητα: Λαβραδορίτης, αβεντουρίνης, μπλε τοπάζι.

Πλούτωνας, για μεταμόρφωση, αναγέννηση, κατάδυση στο υποσυνείδητο, επαφή με τον βαθύτερο πυρήνα : Κουνζίτης, σπινέλιος, χαλαζίας με τουρμαλίνη.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!